3/9/12

Η Cia κάνει πόλεμο μ’ αντάρτες παλικάρια

Στην πρώτη γραμμή του πυρός ,(στην Τουρκία), ο Δαβίδ
Ο αρχικατάσκοπος Δαβίδ

Ο διευθυντής της Cia Ντέιβιντ(ογλου) Πετρέους πήγε χθες στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ρετζέπ Ταγίπ (Ερντογάν) τον Ahmet (Νταβίντογλου), και τον αρχηγό της MİT, Χακάν Φιντάν.Η επίσκεψη του Δαβίδ του αρχικατάσκοπου ήταν για τον τουρκικό Τύπο ήταν, «ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ουάσιγκτον θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας στον αγώνα της κατά των τρομοκρατών του PKK που έχει πλέον την υποστήριξη του Ιράν και της Συρίας».
Η ουσία όμως είναι ότι MİT και CIA πρέπει να συντονίσουν καλύτερα τις 30 φράξιες που αποτελούν τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», (FSA), που το Γενικό Αρχηγείο του είναι στην Αλεξανδρέττα (Hatay) και να αξιοποιήσουν καλύτερα τις πληροφορίες που τους δίνουν οι δορυφόροι για τη Συρία και το PKK.
O Στρατός της Συρίας έκανε τρείς ταυτόχρονες επιθέσεις την Κυριακή κατά των «ανταρτών» του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» , στην γειτονιά αλ Κάλσα και στην παλιά πόλη του Χαλεπιού, στην γειτονιά Wadi al-Sayeh της Χόμς όπου «χάσαμε» και τον «πολέμαρχο»Yousef al-Hamo, και στην πόλη Idlib στα βορειοδυτικά της χώρας. Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε αριθμό νεκρών.Το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε : «Οι δυνάμεις μας έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις τάξεις των τρομοκρατών».
Το «Παρατηρητήριο», από την πλευρά των «δημοκρατικών», δήλωσε ότι, «Άρματα μάχης έχουν περικυκλώσει τα προπύργια των ανταρτών στο Χαλέπι, στη Χάμα, στην Ιντλίμπ και στη Δαμασκό,και βομβάρδιζαν με σφοδρότητα τις περιοχές αυτές», και ανακοίνωσε 150 «άμαχους» νεκρούς. Οι «Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού», μια άλλη ΜΚΟ των αντικαθεστωτικών, έκαναν λόγο για «110 αμάχους νεκρούς».Το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με το Ria Novosti, ομάδα ενόπλων, που προσπάθησε να μπει στη Συρία από τον Βόρειο Λίβανο, έπεσε σε ενέδρα του Στρατού και αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν.
Το «Παρατηρητήριο», ανακοίνωσε 21 «άμαχους» νεκρούς.
Οι «δημοκράτες» κατόρθωσαν να περάσουν χθές δύο «αυτοκίνητα- βόμβες» στη Δαμασκό. Τα ξημερώματα της Κυριακής εξερράγη στο προάστιο Σμπεϊνέχ, κοντά στον καταυλισμό των Παλαιστίνιων προσφύγων, η πρώτη βόμβα, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άτομα, και η δεύτερη που είχε τοποθετηθεί στην περιοχή Abu Remmaneh, που βρίσκονται τα Αρχηγεία της Αεροπορίας και του Στρατού ξηράς, κοντά στο «γιαπί» του νέου κτηρίου της Φρουράς του Γενικού Επιτελείου.

Οι σφοδρές συγκρούσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων και των υποκινούμενων «ανταρτών», συνεχίζονται και σήμερα στο Χαλέπι, στην Ιντλίμπ, στη Χομς, τη Χάμα και την Daraa. Στο Χαλέπι, όπου σήμερα διεξάγονται μάχες στις γειτονιές Αλ-Μιντάν, Bab al-Hadid και Bustan Al-Qasr, σκοτώθηκε ο πολέμαρχος Bustan Al-Qasr, Jameel Sharem. Το «Παρατηρητήριο» ανακοίνωσε από το Λονδίνο ότι ««σήμερα σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή 18 «άμαχοι»».
 Η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι στις μάχες της Κυριακής ο στρατός είχε 2 νεκρούς και 10 τραυματίες. Στην πρωτεύουσα, Δαμασκό, εξερράγη ένα ακόμα παγιδευμένο αυτοκίνητο αυτή τη φορά σε προάστιο που ζουν Χριστιανοι και Δρούζοι.
Α! Φάνηκε και η Σοσιαλιστική Διεθνής (SI) του Αβάπτιστου Yorgos, που ανακοίνωσε ότι "ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει χάσει τη νομιμότητά του", αλλά προειδοποίησε τις παγκόσμιες δυνάμεις ότι πρέπει να αποφύγουν κάθε είδους παρέμβαση που θα μπορούσε να οδηγήσει το λαό της Συρίας σε μεγαλύτερη σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: