5/1/13

Η Οικογένεια των (al kelebia)Σαούντ καθοδηγεί την αιματοχυσία στη Συρία

Τα Μέσα Ενημέρωσης στη Συρία μεταδίδουν ,ότι σύμφωνα με πληροφορίες από υποκλοπές μηνυμάτων από τις ρωσικές και Ιρανικές υπηρεσίες και σε συνδυασμό με τις ανακρίσεις αιχμαλώτων, ο πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν μπίν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, (δηλαδή ο Μπαντάρ ο γιός του Σουλτάνου Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ ), που είναι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της «σαουντικής» Αραβίας, έχει δώσει εντολή να αναλάβει την ηγεσία όλων των ομάδων των σαλαφιστών/βαχαμπιστών μαχητών στη Συρία το μέτωπο «αλ Νούσρα», που είναι παρακλαδι της Αλ Κάιντα που μάχεται κατά της σιιτικής κυβέρνησης του Ιράκ.
Η απόφαση να μπουν οι μαχητές που πολεμούν τις συριακές δυνάμεις κάτω από την ομπρέλα της Αλ-Νούσρα έχει να κάνει με τον συντονισμό των διαφόρων μισθοφορικών ομάδων που κάνουν του κεφαλιού τους και δεν ακολουθούν τις εντολές του επιτελείου του λεγομένου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (Free Syrian Army).
Οι πολέμαρχοι που δεν θα δεχθούν να τεθούν υπό τις εντολές του μετώπου «αλ Νούσρα», θα εκτελεστούν. Το ερώτημα είναι τι θα απογίνει το «επιτελείο» του FSA, και αν μαζί με τους ανυπάκουους μισθοφόρους πολέμαρχους θα θυσιαστούν και οι λιποτάκτες σύριιοι αξιωματικοί του Free Syrian Army, που ποντάρισαν σε κουτσό άλογο.
Το ενδιαφέρον είναι ότι πρίν λίγες εβδομάδες το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τουπολιτικού πάτρωνα των Σαούντ, περιέλαβε το Μετώπου αλ Νούσρα στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων επειδή συνδέεται με την Αλ Κάιντα του Ιράκ.
Το εάν θα περιλάβουν τους Σαούντ, και των Αλ Θάνι του Κατάρ, ως χρηματοδότες των σαλαφιστών/βαχαμπιστών μαχητών, στον κατάλογο των τρομοκρατών, είναι άκρως πρόωρο να απαντηθεί.
Πάντως η Τουρκία, το Κατάρ και η «Σαουντική» Αραβία χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν τους μαχητές που πολεμούν με την κυβέρνηση της Δαμασκού.
Oπως γράφει σήμερα το www.defencenet.gr  το αντιπολιτευόμενο τον Ερντογάν, κόμμα CHP, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επιβεβαίωσε τις συλλήψεις τούρκων αξιωματικών στο Χαλέπι και έδωσε στη δημοσιότητα δέκα ονόματα αξιωματικών της αεροπορίας και της ΜΙΤ..Σύμφωνα με τον Μετίν Λουτφί Μπαϊντάρ του κόμματος CHP, οι Τούρκοι αξιωματικοί που συνελήφθησαν είναι οι: Σμηναγός Γιασίν Κ., υποσμηναγοί Σιναν Τ. , Φουάτ Γ. , Μουσταφά Χ, και οι υπολοχαγοί Χασάν Γ. ,Ταρίκ Τ., Ιμπραήμ Μ., Γιουσούφ Τ., Μουράτ Γ., και Χαρούν Μ.

Βλ.Σχετ. Ημερολόγιο της Συριακής κρίσης http://deltio11.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8998.html  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ