12/1/13

Ο στρατηγός Ολαντρεού ψάχνει λύση στα αδιέξοδα του

Ο καημένος ο σοσιαλιστής , για να συνέλθει από το άγριο στραπάτσο του Ντεπαρτιέ, μασκαρεύτηκε στρατηγός και εξεστράτευσε στο Μάλι και τη Σομαλία.
Στο Μάλι τα έβαλε με τους σαλαφιστές/βαχαμπιστές της Ανσάρ Ντίνε, που έχουν δεσμούς με την Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ και ελέγχουν το βόρειο, ερημικό τμήμα του Μάλι και επιθυμούν τη δημιουργία ανεξάρτητου ισλαμικού κράτους που θα διοικείται με βάση ,τη σαρία, και στη Σομαλία με τους σαλαφιστές/βαχαμπιστές Αl-Shabab , (αν και υποστηρίζει «διακριτικά» τους σαλαφιστές/βαχαμπιστές στη Λιβύη και στη Συρία).

Στο Μάλι, ο σοσιαλιστής Ολάντ, και έχασε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας και τον πιλότο του, και ο υπουργός Εξωτερικών του Νίγηρα Μουχάμεντ Μπάζουμ ανακοίνωσε την αποστολή 500 στρατιωτικών στο Μαλί, για να βοηθήσουν του Γάλλους του Ολάντ.

Στη Σομαλία ο στρατηγός Ολάντ υπέστη μαύρο φιάσκο. Οι γαλλικές Ειδικές Δυνάμεις που σχεδίαζαν από καιρό επιχείρηση απελευθέρωσης ενός Γάλλου πράκτορα Ντενίς Αλέξ που είχε συλληφθεί το 2009 από ισλαμιστές αντάρτες, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου επίθεση κατά του στρατοπέδου των σαλαφιστών/τζιχαντιστών στην πόλη Μπούλο Μάρερ, από τη βάση του Τζιμπουτί όπου σταθμεύει μόνιμα κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων του γαλλικού Στρατού και της Λεγεωνας των Ξένων με την υποστήριξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV, των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης έγιναν αντιληπτοί και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν δύο μέλη της ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων, και ο γάλλος όμηρος. Σομαλικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι σκοτώθηκαν και «αρκετά» μέλη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αl-Shabab.

Δεν υπάρχουν σχόλια: