9/1/13

Είπεν και ελάλησε το αφεντικό

Προς Θεού όχι την Γκαζπρόμ !

Με τέτοια τένκερ δουλεύει και η κοινοπραξία Μυτηλιναίου Βαρδινογιάννη. 
Από το 1823 μέχρι το 1947 είμαστε όμηροι των εγγλέζων και μετά των Αμερικάνων, ενώ πάντα όμηροι των αγορών και των τραπεζιτών, και τώρα η Ιουδαία εκπρόσωπος, του Στέητ Ντιπάρτμεντ, Τόρια (Βικτόρια) Νούντλμαν (Νούλαντ) είπε στην κυβέρνηση του τρίο μπελκάντο ότι εάν πουλήσουν τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ στην Gazrpom θα γίνουν όμηροι της Ρωσίας.
Η Τόρια απάντησε σε μια στημένη ερώτηση και εμμέσως υπέδειξε τους καλούς αγοραστές!

- Ο ένας καλός επενδυτής είναι ο εβραίος Petr Kellner που έχει το 94.25 % του τσέχικου PPF Group και είναι ένας από τους νεαρούς εβραίους που έγιναν απότομα δισεκατομμυριούχοι με την πτώση του «σοσιαλισμού». Ο όμιλος του έχει έντονη παρουσία στη Ρωσία. Στην Ελλάδα έχει ενδύσει στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο Petr Kellner έκανε προσφορά για την ΔΕΠΑ μαζί με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , που επένδυσε πέρσι 346 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων, και που εκτός των άλλων έκτισε το κτήριο γραφείων του ΔΟΛιου Οργανισμού στην Μιχαλακοπούλου.
 -Η άλλη «καλή» εταιρεία είναι η M&Μ gas , των ομίλων Μυτιληναίου και Μότορ Όιλ, που μέσα σε περίπου ένα χρόνο λειτουργίας κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο της εγχώριας αγοράς αερίου και να εισάγει σχεδόν το σύνολο των εκτός ΔΕΠΑ εισαγωγών LNG στην Ελλάδα. Που έχει και τάνκερ που θα χρησιμοποιηθεί ως εφεδρική αποθήκη και δεν θα χρειαστεί η ΔΕΠΑ να πληρώνει 150 – 200 χιλ Ευρώ την ημέρα, για μίσθωμα. Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της κοινοπραξίας έχει οριστεί η Citigroup Global Markets Limited.

Παίζουν ακόμα η Socar, η κρατική εταιρεία αερίου του Αζερμπαϊτζάν και η ρωσική Sintez του επίσης ιουδαίου μεγιστάνα Λεονίντ Λεμπέντεφ φαίνεται ότι έχει συμμαχία με τον όμιλο Λάτση... .

Η Ιουδαία εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις χώρες είναι να έχουν διαφορετικές πηγές εφοδιασμού για τις εθνικές ενεργειακές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μην μπορούν να κρατούνται όμηροι», και τόνισε ότι « η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δική της εθνική νομοθεσία και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και για όσους βλέπουν εφιάλτες για καυγάδες οικοπεδοφάγων αμερικανών και γερμανών στο οικόπεδο Ελλάς, τονίζω ότι η Μέρκελ δεν είπε τίποτα για την Gazrpom. Η Τόρια Νούντλμαν μίλησε, διότι ένα είναι το αφεντικό. Η ωμή και κραυγαλέα παρέμβαση ΗΠΑ για να μην πουληθούν ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στην Gazprom εκδηλώθηκε μετά τις παρασκηνιακές πιέσεις να βρεθεί τρόπος να μείνει εκτός διαδικασίας η Gazprom ή τουλάχιστον να μην ανακηρυχθεί πλειοδότρια στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όταν θα αξιολογηθούν οι οικονομικές προσφορές.

Αν η κυβέρνηση του Μονόφθαλμου , του Φώτη Κουρέλη , και του διεφθαρμένου συνταγματολόγου, εισακούσει την «φιλική σύσταση» των ΗΠΑ, και τις υπόγειες αντιδράσεις των Βρυξελλών, πρέπει να κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό, αφού την προσφορά της Gazprom , ούτε για αστείο δεν τις φτάνουν ούτε η SOCAR, ούτε οι δύο ελληνικές κοινοπραξίες, που κινούνται μεταξύ των 1,14-1,33 δισ. ευρώ .

Όπως γράφει το Τμήμα ειδήσεων του defencenet.gr η Τουρκία πρόκειται να κατασκευάσει με χρηματοδότηση από το Κατάρ, στον Κόλπο του Ξηρού στην Ανατολική Θράκη, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα έναν τεράστιο σταθμό υγροποιημένου αερίου με στόχο αρχικά την κάλυψη των αναγκών της τουρκικής αγοράς και σε δεύτερη φάση ο εφοδιασμός της Ελλάδας και της Βουλγαρίας με φυσικό αέριο, προκειμένου κατά τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, να "απεξαρτηθούμε" από το ρωσικό φυσικό αέριο! Δηλαδή να απεξαρτηθούμε από την Ρωσία και να αρχίσουμε να εξαρτώμεθα από την ... μητέρα Τουρκία! Όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ «Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με το Κατάρ» (που αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο) . Στην ουσία πρόκειται για ένα σχέδιο αντί-South Stream. Βασικά, στόχος των ΗΠΑ είναι, μαζί με το πρόγραμμα TAP στον βωμό του οποίου θυσιάστηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στον South Stream, να υπάρχει ένα εναλλακτικό αξιόπιστο δίκτυο, το οποίο να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ...

Η Ιουδαία εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε και για την Κύπρο: «πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο του νησιού και το φυσικό αέριο, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιράζονται εξίσου μεταξύ των κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής λύσης».Πως τώρα θα μοιράζεται εξ ίσου το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του νησιού το 80% των ελληνοκυπρίων με το 20% των τουρκοκυπρίων, αυτό το ξέρουν οι Αννανιακοί Χριστόφιας και Αναστασιάδης.

Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ. Μέχρι τώρα δεν είμαστε ποτέ «όμηροι της Ρωσίας».Θα μας πείραζε να το δοκιμάσουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...