12/1/13

Φοβηθείτε και πληρώστε το φόρο σας! Μπούουου!

Άντε πάλι. Βοήθειαααα! ….Ερχονται!
Ποίοι έρχονται; ….Μα οι Ρώσοι!
Ο αστεροειδής 2012 DA14, που ανακαλύφθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 2012 και που έχει διάμετρο 45 μέτρων ενώ ζυγίζει όπως εκτιμούν αστρονόμοι 130.000 τόνους, θα διέλθει έλθει το Φεβρουάριο σε απόσταση περίπου 27.800 χιλιομέτρων, από την επιφάνεια της Γης. Δηλαδή, δίπλα μας.
Στο τσακ θα αποφύγουμε τη σύγκρουση, αν και η πιθανότητα σύγκρουσης του αστεροειδούς με τη Γη, είναι μηδενική. Πάντως οι ειδικοί, υπολόγισαν για το Χόλυγουντ τις συνέπειες από την τυχόν πτώση του στη γη.
Η ισχύς της έκρηξης, θα ισοδυναμούσε με 2,4 μεγατόνους ΤΝΤ.
Και γαμώ τα γκαζάκια.

Την Τετάρτη, χωρίς πολύ σαματά πέρασε και αυτός δίπλα μας ,σε απόσταση 14,5 εκ. χιλιομέτρων από τη Γη, ο «Απόφις», ο θεός του σκότους και της καταστροφής.
Ο Απόφις έχει διάμετρο περίπου 300 μέτρα με μάζα 50 εκ. τόνους και τον Απρίλιο του 2029, όπως λένε οι ειδικοί, θα περάσει σε απόσταση περίπου 36 χιλιάδων χιλιομέτρων από τη Γη.
Αυτό είναι το ύψος των τροχιών των γεωστατικών δορυφόρων.
Αν ο «Απόφις» βρεθεί ακριβώς σε απόσταση 30404,5 χιλιομέτρων από τη Γη, το 2036, μπορεί να βρεθεί στην λεγόμενη βαρυτική κλειδαριά, στην οποία η δύναμη της βαρύτητας της Γης μπορεί να αναγκάσει τον αστεροειδή να στραφεί προς επικίνδυνη κατεύθυνση, και να συγκρουστεί με τη Γή.
Η μαθηματική πιθανότητα σύγκρουσης είναι ένα προς 50 χιλιάδες.

Αξίζει όμως σαν ...απόδοση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...