3/1/13

Ταφτανάζ –το «Μακρυγιάννη» της Συρίας (ανανεωμένο).

Το αεροδρόμιο Ταφτανάζ στην επαρχία Ιντλίμπ γίνεται το «στρατόπεδο Μακρυγιάννη της Συρίας». Η μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσαν από προχθές για την κατάληψη του αεροδρομίου, οι μισθοφόροι Βαχαμπίτες/Σαλαφιστές/Τζιχαντιστές της Σαουντικής Αραβίας και του Κατάρ απέτυχε.
Οι μισθοφόροι Βαχαμπίτες/Σαλαφιστές/Τζιχαντιστές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχουν κάνει επανειλημμένες επιθέσεις για να καταλάβουν το αεροδρόμιο Ταφτανάζ καθώς και πέντε άλλες αεροπορικές βάσεις στην Ιντλίμπ και τη γειτονική επαρχία του Χαλεπίου, σε μια προσπάθεια να διώξουν από το έδαφος την πολεμική αεροπορία της Συρίας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SANA οι κυβερνητικές δυνάμεις χθες «απέκρουσαν την επίθεση των τρομοκρατών και τους προκάλεσαν μεγάλες απώλειες». Οι μάχες εξακολουθούν να μαίνεται γύρω από την αεροπορική βάση.
Ο στρατός της Συρίας απέκρουσε και την επίθεση κατά της βάσης του «Ουάντι Ντάιφ», κατά την οποία σκοτώθηκε και ο Βαχαμπίτης/Σαλαφιστής/Τζιχαντιστής μισθοφόρος, Αμπού αλ Ουάλιντ αλ Αουστράλι, που ήταν Αυστραλός υπήκοος όπως είπε ο διευθυντής του «Παρατηρητηρίου», Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο διευθυντής της Διεθνούς Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΗRC) του ΟΗΕ Muhammad Amin Khan Shahid, είπε στην τηλεόραση της Συρίας ότι ο Ελεύθερος Στρατός της Συρίας είναι απλά μια ομάδα τρομοκρατών, που χρηματοδοτείται και εξοπλίζεται από την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.
Και ενώ συνεχίζονται στο παρασκήνιο οι διαβουλεύσεις Μόσχας-Ουάσιγκτον για μια διπλωματική διέξοδο στον αδιέξοδο πόλεμο της Συρίας, γίνονται εις το προσκήνιο και ορισμένες δηλώσεις διαπραγματευτικής φύσεως. Η διαχρονική και διακομματική ιουδαία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τσιφούτ Τόρια (Βικτώρια) Νούντλμαν, (Victoria Nuland) , σχολιάζοντας τις φήμες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφώνησε με τη συμμετοχή του Άσαντ στη μεταβατική κυβέρνηση, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δεν μπορεί να παίξει οποιοδήποτε ρόλο στη μελλοντική μεταβατική κυβέρνηση της χώρας».
Αυτά για τον Άσσαντ. Για το Μπαάθ ρώτησε;
Συμμετέχοντας στον διάλογο για μια πολιτική λύση στη Συρία ο ηγέτης του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, Σεΐχης Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, είπε ότι η Συρία απειλείται από τα σχέδια καντονοποίησης της χώρας και τόνισε ότι η Χεζμπολάχ «απορρίπτει ιδεολογικά την κάθε μορφή διάσπασης της οποιασδήποτε αραβικής ή μουσουλμανικής χώρας», και κάλεσε τη Δαμασκό να διατηρήσει την ενότητα της Συρίας, προσθέτοντας: «Διανύουμε μία από τις πιο σημαντικές και επικίνδυνες φάσεις, η οποία συνοδεύεται από ένα κλίμα διχόνοιας. Από την Υεμένη έως το Ιράκ και την Συρία η περιοχή απειλείται παρά ποτέ από την διάσπαση, ακόμη και στην Αίγυπτο, στην Υεμένη και την Σαουδική Αραβία». Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ τόνισε ότι η διαίρεση είναι η πιο επικίνδυνη απειλή για τα μουσουλμανικά έθνη, λέγοντας οι Τακφιρί (Takfiri)*** εξτρεμιστές είναι προϊόν των υπηρεσιών των ΗΠΑ που επιδιώκουν να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των μουσουλμάνων. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ αφού είπε ότι η Τουρκία, το Κατάρ, και η Σαουδική Αραβία τροφοδοτούν τη βία στη Συρία και έχουν την ευθύνη για την αύξηση των θυμάτων, τόνισε προειδοποίησε ότι η κρίση στη Συρία έχει πολιτική λύση και προειδοποίησε ότι η συνέχιση της σύγκρουσης στη Συρία θα είχε ολέθριες συνέπειες. Ο σείχης Νασράλα, τόνισε τέλος ότι ο Λίβανος έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις χώρες από τη συριακή κρίση και κάλεσε όλες τις πολιτικές παρατάξεις του Λιβάνου να απόσχουν από κάθε ενέργεια που θα ρίξει ξανά τον Λίβανο στον Ολεθρο. ο Λίβανος εοιναι πιο πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή από την κρίση της Συρίας, καλώντας πολιτικές παρατάξεις του Λιβάνου να απόσχουν από οποιεσδήποτε κινήσεις που θα ρίξει τη χώρα σε αναταραχή.

 *** Τακφιρί είναι οι σουνίτες σαλάφιστές/βαχαμπιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...