15/7/13

Όλα τα είχε η Μαργιορή

Φόρειν Οφις προς άγγλους τουρίστες :
«Προσοχή τσούχτρες» στην Ελλάδα
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι έχει παρατηρηθεί αύξηση μεδουσών και κάλεσε τους τουρίστες να προσέχουν και να ζητούν τις συμβουλές των ντόπιων.

Η Βρετανία έχει ήδη εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για τσούχτρες και για τα νερά της Γαλλίας και της Ιταλίας. Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός μεδουσών στη Μεσόγειο φέτος το καλοκαίρι, κυρίως σε περιοχές όπου επισκέπτονται (ευάλωτοι; ) βρετανοί τουρίστες».

Όλη η φασαρία ξεκινάει από μια ΜΚΟ και μάγκες ωκεανολόγους που «μελετάνε» με το πρόγραμμα «Μediterranean JellyRisk» την αύξηση στον αριθμό των μεδουσών και τις συνέπειες της στον τουρισμό και την αλιεία.
Μάλιστα, οι μάγκες πουλάνε και μια εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να μάθει περισσότερες πληροφορίες για το είδος και την παρουσία μεδουσών στην περιοχή που βρίσκεται.

Το διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα για την προστασία των ακτών από την εισβολή των μεδουσών το χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, που «ανησυχεί» για τη συχνή εισβολή από μέδουσες, που αποτελούν ένα ακόμα πρόβλημα για τις οικονομίες των νότιων, κυρίως, χωρών –μελών.
Έτσι κάνουν την κρίση ευκαιρία.
 Με τη μελέτη της «μεδουσοποίησης των θαλασσών» , που ανησυχεί τους «επιστήμονες», όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, στις βρυξάλλες βοηθάνε και τον Ελληνικό Τουρισμό.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι μέδουσες είναι απειλή για τα ψάρια και τα άλλα θαλάσσια έμβια όντα, καταλαμβάνοντας σταδιακά τον έλεγχο στο παγκόσμιο οικοσύστημα. Άλλοι θέλουν να ταΐζουν τους φτωχούς με αυτές «όπως έχουν κάνει οι Κινέζοι, εδώ και αιώνες».
Υπάρχουν 1.500 είδη γνωστών μεδουσών. Ορισμένες είναι μικροσκοπικές όπως οι κόκκοι άμμου και άλλες υπερμεγέθεις.
 Οι μέδουσες έχουν απλούστατο οργανισμό, πρωτόγονο νευρικό σύστημα , και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στη μόλυνση του περιβάλλοντος.
Το σώμα τους περιέχει 98% νερό, και έχουν αισθητήρες που όταν ερεθιστούν εκλύουν μια χημική ουσία με τη μορφή μικροσκοπικών σφαιρίδιων.

Το ρεπορτάζ του DER SPIEGEL «Μέδουσες: Απειλή για τον τουρισμό» ...
εδώ http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=4425

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπάρμπα Σπύρο, αν έχεις χρόνο για κανά οικολογικό θέμα δες αυτο:
http://www.youtube.com/watch?v=TY4t4VBZkIk&feature=player_embedded#at=409

[περί μούφας για φαινόμενο θερμοκηπίου]

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...