24/7/13

Η Κυριακή του Βελζεβούλ και οι Φόροι

του Σπύρου Χατζάρα

Η Κυριακή για αιώνες ήταν η ημέρα του Θεού. Καθιερώθηκε σαν αργία στις 7 Μαρτίου του 321 μΧ. από τον Θεόστεπτο Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μέγα, για να μπορούν όλοι οι χριστιανοί να πηγαίνουν στην Εκκλησία. Αυτό όμως δεν άρεσε στους ραβίνους επειδή οι ιουδαίοι και τότε, πήγαιναν το Σάββατο στη Συναγωγή. Δια τον λόγο αυτό άλλωστε εφευρέθηκε από τον Βελζεβούλ, τον άρχοντα του Κακού και κυβερνήτη της Αμερικής το Γουίκεντ. Για να έχουν όλοι, Καλοί και Κακοί, την αργία τους.

Όμως τώρα, λόγω των μεταρρυθμίσεων και του εκσυγχρονισμού, Γουίκεντ και οκτάωρο καπούτ για τους ελληνορθόδοξους . Εργασία επτά ημερών και όποιος αντέξει. Arbeit macht frei και την Κυριακή. Το υπουργείο Ανεργίας ,με απαίτηση των «Επενδυτών» και της Τρόικας και με μελέτη ΟΟΣΑ, καταργεί την πενθήμερη εργασία και το οκτάωρο, ώστε να μπορεί ένα τσιφούτ πολυκατάστημα να δίνει στον υπάλληλό του 586 ευρώ το μήνα, αλλά να τον αναγκάζει να δουλεύει εφτά ημέρες την εβδομάδα, και να εργάζεται 10 και 12 ώρες την ημέρα, χωρίς υπερωρίες! Και επειδή, όσοι δουλεύουν ακόμα, θα πηγαίνουν στη δουλειά εφτά ημέρες , η τρόικα και οι εβραϊκών συμφερόντων μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες, αποφάσισαν να τους δίνουν την ευκαιρία να ψωνίζουν την Κυριακή.

Οι ραβίνοι του χρήματος, έστειλαν τον Βελζεβούλ στον Θανάση, (Σκορδά) και του είπε: «Η χώρα δεν μπορεί «να μένει στο χριστιανικό παρελθόν». Χρειάζεται ένα νέο ιουδαϊκό «επιχειρηματικό μοντέλο».

Ο Καλαματιανός Θανασάκης ο ασφαλιστής, είπε το όραμα στον ΚΟSTIS χωρις ΠΟΣΤΙΣ, και αφού το είπε ο Ραββί, το φάρμακο για την ύφεση στην αγορά και στη τσέπη του καταναλωτή, είναι να στέλνουν με το ζόρι τον κόσμο, αφού όμως ανάψει ένα κερί μέχρι τις 11, σε ένα πολυκατάστημα η σε μια καινούργια αλυσίδα που περιμένει- πώς και πώς- να μπει στην πεθαμένη δική μας αγορά, αφού προηγουμένως σαρώσουν τον ανταγωνισμό.
 Δηλαδή όλα τα ελληνικά μικρομάγαζα και τούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Έτσι θα ανακτήσουμε και την χαμένη ανταγωνιστικότητα διότι ο κόσμος όπως λένε οι επικοινωνιολόγοι απλά δεν έχει ώρα και δεν προλαβαίνει να ψωνίσει. Και δεν φταίει ότι η τρόικα δεν έχει αφήσει ούτε σάλιο στην τσέπη μας .

Φυσικά δεν πρόκειται να υπάρξει οικονομική ωφέλεια, από την κατάργηση της Κυριακής, γιατί η καταβύθιση της Ελληνικής οικονομίας οφείλεται στην έλλειψη ρευστότητας, στην αδυναμία των ανθρώπων να καταναλώνουν και όχι στο δήθεν «περιορισμένο ωράριο» λειτουργίας των καταστημάτων. Κάπως έτσι, μετά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εφαρμόζεται το απόρρητο σχέδιο «στου Σκορδά το Χάλι» από το υπουργείο Ανάπτυξης, τον εξάδελφο Μίχαλο και τον λαθροΚαμίνη , με το οποίο δήθεν γκρεμίζονται οι τιμές στα ράφια με την ακρίβεια όμως να παραμένει, μειώνεται η ανεργία που αυξάνεται, και με μαγαζιά που κλείνουν και τον κόσμο, που δεν έχει ευρώ ούτε για δείγμα, να ψωνίζει δήθεν στα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα την Κυριακή.
Το μόνο που δεν μας λένε οι «αγωνιστές» της Κυριακής του Βελζεβούλ Σκορδά είναι, από πιο τσιφούτ πολυκατάστημα θα πρέπει να ψωνίζουμε στο εξής, για να κλειδώσει το πακέτο τους.

Τα μόνα ορατά οφέλη από τη «μεταρρύθμιση της Κυριακής» είναι πολιτικά. Ο «εκσυγχρονισμός», πάει χέρι-χέρι με την επίσκεψη του κ. «Μα@άκα ! Γαμώ το κεφάλι μου» στις ΗΠΑ, για την οποία εργάστηκε του Εβραϊκό λόμπυ , το οποίο ζήτησε και έλαβε ως αμοιβή την αποϊεροποίηση της Κυριακής και την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Αυτό θα είναι η οριστική ταφόπλακα για την Ορθόδοξη αυτοσυνειδησία του Ελληνικού Ένθους , μετά την άθλια διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες των Ελλήνων που έκανε ο Ααβρούρι .

Επομένως η απάντηση μας στους Θεομάχους της Κυριακής του Βελζεβούλ θα πρέπει να είναι μαζική. Κανένας Πιστός ,κανένας Χριστιανός δεν πρέπει να τους πληρώσει φόρους. Δεν θα χρησμοδοτούμε τους Θεομάχους. Άλλωστε στην Κατοχή κανένας δεν πλήρωνε φόρο εισοδήματος στους Γερμανούς.

Η κατάρρευση της κυβερνήσεως των Θεομάχων Τρόικας-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θα προκληθεί από την αδυναμία αλλά και την άρνηση των πολιτών να ανταποκριθούν στα συνεχή και αυξανόμενα φορολογικά χαράτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Η υποχώριση ήταν Επιτελικα΄σχεδιασμένη από τον Διάδοχο. 26 Απριλίου. Οι τουρκικές δυνάμεις, υπό τον Ετέμ πασά, κατέλαβαν το Βελεστίνο και τον Βόλο.

  Οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ  ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙΚΟΘΕΝ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ Ο ΒΟΛΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΙΞΕ ΚΑΝΟΝΙΑ.  ΟΙ Τ...