13/7/13

Περί του Εθνάρχου Μέρτεν -Καραμανλή

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της πολιτικής δυναστείας των Καραμανλήδων, που δυστυχώς εξακολουθεί και σήμερα να αποτελεί μια πολιτική εφεδρεία της άρχουσας τάξης απεβίωσε στις 23-4-1998.

Σε απάντηση της προσπάθειας αγιοποίησης του Καραμανλή, στην οποία συμμετείχε συνειδητά και ο Αλέξης Τσίπρας, θα φωτίσω σήμερα κάποιες πτυχές του “έργου” του δήθεν «Εθνάρχη», που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό:

1) Στις 19/7/1949, ο Καραμανλής, ως υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, πέρασε σε Βασιλικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 161Α/23-7-1949, το νέο καταστατικό του Τεκτονικού Ιδρύματος, που στους πόρους του (άρθρο 5), περιελάμβανε και εισφορές από το Κράτος, Δήμους και Κοινότητες, Ναούς ή Μονές!

2) Μετά τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, στις 23/12/1949 ο Βασιλιάς Παύλος υποχρέωσε τον Καραμανλή να ανακαλέσει το παραπάνω διάταγμα, με νέο διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 355Α/27-12-1949.

3) Στις 23/12/1955, όντας πλέον πρωθυπουργός, ο Καραμανλής πέρασε τελικά το καταστατικό του Τεκτονικού Ιδρύματος, αφού αφαίρεσε τις λέξεις “Ναών ή Μονών”, σε Βασιλικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 22Α/16-1-1956.
Όλα τα προαναφερθέντα ΦΕΚ μπορείτε να τα βρείτε εύκολα με την μηχανή αναζήτησης του Εθνικού Τυπογραφείου: http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=104&lang=en

4 ) Στις 3-11-1959 η κυβέρνηση Καραμανλή έδωσε τελείως αψυχολόγητα αμνηστία στον Γερμανό εγκληματία πολέμου Max Merten, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 25 ετών. Επιστρέφοντας στη Γερμανία, ο Merten σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hamburger Echo και στο περιοδικό Der Spiegel, είπε ότι ο Καραμανλής, ο υπουργός Εσωτερικών Δημήτρης (Τάκος) Μακρής και η γυναίκα του Δοξούλα Λεοντίδου, που ήταν ανηψιά του Καραμανλή, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γεώργιος Θέμελης, στην Κατοχή ήταν όλοι πληροφοριοδότες των Ναζί και αμείφθηκαν για τις υπηρεσίες τους αυτές, με την επιχείρηση εμπορίας μεταξιού ενός Εβραίου της Θεσσαλονίκης που στάλθηκε στο Άουσβιτς, αξίας 15.000 λιρών.
Πρόσθεσε δε ότι αφέθηκε ελεύθερος χάρις στις πιέσεις που άσκησε στον Καραμανλή και στον Μακρή!

5) Στις 18-3-1960 η κυβέρνηση Καραμανλή υπέγραψε συμφωνία με την Γερμανία, με την οποία δόθηκαν αποζημιώσεις 115 εκατ. μάρκων, μόνον όμως “υπέρ Ελλήνων υπηκόων που είχαν θιγεί από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα διώξεων για λόγους φυλής, θρησκείας ή κοσμοθεωρίας και υπέστησαν ζημίες ελευθερίας ή υγείας εξαιτίας των μέτρων δίωξης” (άρθρο 1), δηλαδή με λίγα λόγια δόθηκαν γερμανικές αποζημιώσεις κατά προτεραιότητα στους Έλληνες Εβραίους!

6) Όπως είναι γνωστό, το 1963 ο Καραμανλής συγκρούστηκε με το Παλάτι και αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι. Δεν σταμάτησε όμως να ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον φίλο του Καραμανλή, Αμερικανοεβραίο δημοσιογράφο Cyrus Sulzberger, που ζούσε επίσης στο Παρίσι με την Ελληνίδα σύζυγό του Μαρίνα Τατιάνα Λαδά, ο Καραμανλής πέταξε στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό στρατηγό Lauris Norstad, αναζητώντας υποστήριξη για ένα πραξικόπημα στην Ελλάδα υπό την ηγεσία του, δεν βρήκε όμως ανταπόκριση… Επιπροσθέτως, το 1973 ο Καραμανλής συναντήθηκε μυστικά στο σπίτι του Sulzberger στο Παρίσι, με τον επίσης Αμερικανοεβραίο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Henry Kissinger, όπως αποκαλύφθηκε το 2004 από τον μερικό αποχαρακτηρισμό τηλεφωνικής συνομιλίας Kissinger-Καραμανλή της 26/7/1974, η οποία παρεπιμπτόντως αποτελεί μνημείο διαπραγματευτικής αδυναμίας: “…είμαι ένας γέρος άνθρωπος και επιθυμώ ειρηνική λύση…”

7) Μετά την τουρκική εισβολή της 20-7-1974 στην Κύπρο, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας παρέδωσε την εξουσία στους πολιτικούς και ο Καραμανλής κλήθηκε στην Ελλάδα να αναλάβει την κυβέρνηση. Από ποιόν όμως κλήθηκε;
Όλα μαρτυρούν ότι ο μοιραίος άνθρωπος για την Κύπρο, αυτός που προδοτικά διέταξε τα ελληνικά υποβρύχια να αποχωρήσουν από την Κύπρο(!) και να μην βυθίσουν τα τουρκικά αποβατικά πλοία, ο αρχηγός του Ναυτικού αντιναύαρχος Πέτρος Αραπάκης, ήταν ο άνθρωπος του Καραμανλή που έπαιξε τον κυριότερο ρόλο σ΄αυτή τη συνομωσία που κόστισε στον Ελληνισμό σχεδόν τη μισή Κύπρο… Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο του Αραπάκη «Το τέλος της σιωπής», βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα ότι:
1) ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Καραμανλή 2) ήταν αυτός που έπεισε τους στρατιωτικούς να παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς
3) ήταν αυτός που έπεισε τον Γκιζίκη και τον Αβέρωφ να καλέσουν τον Καραμανλή από το Παρίσι να αναλάβει την κυβέρνηση, αντί του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη της 23-7-1974.
Ο Αραπάκης που γνώριζε τον Καραμανλή από την μασονία και από τη θητεία του στην ΕΣΑΕ Παρισίων, ανήκε στην μασονική στοά «Πυθαγόρας», της οποίας ήταν μέλος από την εποχή που ήταν πλωτάρχης!
Η στοά «Πυθαγόρας» είναι η ίδια στοά που μέλος της υπήρξε και ο Γεώργιος Ράλλης, αλλά και άλλοι Έλληνες πρωθυπουργοί και υπουργοί. Για τις υπηρεσίες που προσέφερε στον Καραμανλή και στη μασονία, ο Αραπάκης όχι μόνο δεν διώχθηκε ποτέ, όπως οι άλλοι χουντικοί, αλλά παρέμεινε και στη θέση του μέχρι το 1975!
Ο Καραμανλής έφθασε στην Αθήνα στις 2 π.μ. της 24-7-1974 με το αεροπλάνο του, επίσης μασόνου, προέδρου τότε της Γαλλίας Valéry Giscard d’Estaing. Μετά την ανάληψη της εξουσίας, ο Καραμανλής δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια του Αττίλα 2, δεν έστειλε ούτε έναν στρατιώτη, ούτε ένα φυσίγγιο στη Κύπρο και οι Τούρκοι πήραν εύκολα υπό την κατοχή τους σχεδόν το μισό νησί. Η φράση του Καραμανλή “η Κύπρος κείται μακράν” αποτελεί μνημείο εθνικής προδοσίας. Η Ελλάδα που έστειλε στρατό να πολεμήσει στην Κορέα(!), κατά τον Καραμανλή δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τα αδέλφια της στην Κύπρο… Αρκεί να διαβάσει κανείς το κείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας Kissinger-Καραμανλή της 15-8-1974, για να καταλάβει πόσο δειλός ήταν ο Καραμανλής.
Επιβεβαίωση της προδοσίας του, είναι ότι δεν τόλμησε ποτέ να επισκεφθεί την Κύπρο!

Πεποίθησή μου είναι ότι αν η Ελλάδα δεν είχε αλωθεί από τη μασονία και η Δικαιοσύνη λειτουργούσε ανεμπόδιστα, τότε ο φάκελος της Κύπρου θα είχε ανοίξει προ πολλού και οι προδότες θα είχαν τιμωρηθεί παραδειγματικά.
 Όσο όμως θα εκλέγουν τους πρωθυπουργούς οι Στοές και όσο οι Καραμανλήδες συνεχίζουν να αποτελούν «εφεδρεία» του συστήματος, η αλήθεια θα παραμένει φυλακισμένη σε διάφορα αρχεία…
Αν μετά απ’ όλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ο Καραμανλής είναι «Εθνάρχης», θα πρέπει να μας πουν και ποιανού έθνους, γιατί σίγουρα του ελληνικού δεν είναι…

Ο Παλαιός Παράγων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δέστε αυτό το ντοκυμαντέρ
Καραμανλής - Εθνάρχης ή Προδότης | Δημήτρης Κολλάτος

το βρηκα στην ιστοσελίδα
http://neonafplio.wordpress.com/2013/04/24/

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...