15/7/13

Το Ισραήλ κυνηγάει τους S-300 στη Συρία

Ισραήλ-Τουρκία Συμμαχία τώρα που έφυγε 
 από  το ΥΠΕΞ ο Avraamόπουλος


Στις 5 Ιουλίου Ισραηλινά αεροσκάφη εισέβαλαν από την πλευρά της θάλασσας και προσέβαλαν στρατιωτικές αποθήκες στη Λατάκεια .

Το Ισραήλ χρησιμοποίησε για την επίθεση αυτή τουρκικό στρατιωτικό αεροδρόμιο .

Οι Ισραηλινές υπηρεσίες για να καλύψουν τον φίλο και σύμμαχο σουνίτη Ερντογάν που βοηθάει το Ισραήλ να επιτεθεί σε μια μουσουλμανική χώρα είχαν διαδώσει ότι χρησιμοποίησαν πυραύλους θαλάσσης-αέρος, που εκτοξεύτηκαν από υποβρύχιο.

Συμφωνα με τους "Νιου Γιορκ Τάιμς", καταστράφηκαν ρωσικοί πυραύλοι εδάφους - θαλάσσης τύπου Yakhont, που ανησυχούσαν ιδιαίτερα την Ουάσιγκτον επειδή αποτελούσαν απειλή για τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις.
Εχουμε θέσει κόκκινες γραμμές και όταν θίγονται τα συμφέροντά μας, εμμένουμε σε αυτές», δηλώσε ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Μόσε Γιααλόν.

Η επίθεση, την οποία πρώτο αποκάλυψε το CNN, ήταν η τέταρτη κατά σειρά στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ στη Συρία από τις αρχές της χρονιάς.

Στη Συρία, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει την αποφασιστική επίθεση για την εκκαθάριση της περιφέρειας της Δαμασκού και κατα τη διάρκεια των επιχειρήσεων ανακάλυψαν χημικά όπλα που είχαν στα χέρια τους οι "αντάρτες" της αμερικανικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Δελτίο του «Παρατηρητηρίου» του Συνασπισμού της σαουντοαμερικανικής αντιπολίτευσης, στη Δαμασκό και τα περίχωρα της έχασαν τη ζωή τους 35 Τακφορί, στο Χαλέπι 9, στη Χομς 3, στην Ιντλίμπ 33, στη Νταρά δύο, στη Χάμα τέσσερις, στη Ράξα δύο και στη Ντιέλ Αλζόρ πέντε. Επτά από τους νεκρούς ήταν πολίτες ξένης υπηκοότητας.
Η σαουντοαμερικανική αντιπολίτευση, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς ώστε να απελευθερώσει 200 μαχητές που κρατούσε ο στρατός σε τζαμί της βορειοανατολικής συνοικίας Καμπούν της Δαμασκού όπου μαίνονται οι μάχες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...