19/7/13

Οι ισορροπίες στην Συρία έχουν αλλάξει υπέρ του Άσαντ

-Ο στρατός της Συρίας μετά από σφοδρές μάχες ανέκτησε σήμερα τον πλήρη έλεγχο της συνοικίας al-Rashedin στο Χαλέπι. Στις μάχες σκοτώθηκε μεγάλος αριθμός «Τακφιρί» μαχητών .
-Τα συριακά στρατεύματα έκαναν επίσης στοχευμένες επιχειρήσεις στην Χομς και στην πόλη της Dara'a, στα συνόρα με την Ιορδανία.
-Σε συγκρούσεις μεταξύ του Ελευθέρου Συριακού Στρατού FSA με το παρακλάδι της Αλ Κάιντα την al-Nusra στο Μπαρζέχ , κοντά στην συριακή πρωτεύουσα σκοτώθηκε ένας από τους οπλαρχηγούς της Αλ Νούσρα.
-Κούρδοι μαχητές που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), εξεδίωξαν την αλ Νόσρα από την μεθοριακή πόλη Ρας αλ Άιν στα σύνορα με την Τουρκία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ισλαμιστές μισθοφόρους. Στην επαρχία Χασάκα, όπου υπάγεται διοικητικά η Ρας αλ Άιν βρίσκονται πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου.
-Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ. παραδέχθηκε ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου που εξετάζει την παράταση της θητείας του ότι στην παρούσα φάση, οι ισορροπίες στην Συρία έχουν αλλάξει υπέρ του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο στρατηγός αρνήθηκε να αποκαλύψει τη γνώμη των στρατιωτικών λέγοντας ότι «Το Πεντάγωνο έχει θέσει υπόψη του Λευκού Οίκου τις δυνατότητες για επέμβαση στη Συρία» και ότι « εάν η υποστήριξη της αντιπολίτευσης, θα γίνει με άμεση στρατιωτική δράση είναι απόφαση της εκλεγμένης ηγεσίας και όχι των στρατιωτικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...