20/5/15

Ματσεντόνια Ντεμέκ

Τα Μακεντόσκι ευρω-λαμόγια στο Στρσμπούργκ панигир

Μπήκαν και βγήκαν από χωριστές πόρτες. Ο Γκρουέφσκι από την είσοδο Ουίνστον Τσώρτσιλ, και ο Ζόραν Ζάεφ από την πόρτα της Λοίζας Βάις. Ο Νίκολα είχε μαζί του και τον εξάδελφο Σάσο και άλλους 4. Ο Ζάεφ, είχε για παραστάτες μια Ρενάτα και έναν Ρόμπερτ.Εμειναν μέσα 11 ωρες. Μέχρι τις 4 το πρωί.
Πρώτα μίλησαν ο καθένας χωριστά με την Τρόικα του ευρωκοινοβουλίου, (Βάιγκλ ,Κουκάν, Χόβιτ) και με τον Κομισάριο Χαν, και μετά τα είπαν όλοι μαζί.
Ο Γκρουέσκι που είναι ευρωδεξιός έμεινε για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ο Ζάεφ που είναι ΠΑΣΟΚ έμεινε για τη σύνοδο των Ευρω-σοσιαλ-ληστών με τον φίλο του Στάνισεφ.
Η ευρώ-τρόικα και ο Επίτροπος έβγαλαν μια ανακοίνωση και λένε ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση, ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν, και ότι «χαιρετίζουν τις προσπάθειες των ηγετών των κομμάτων να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας προς το συμφέρον όλων των πολιτών της χώρας και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την κρίση, », ενώ τα δύο μέρη, «επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στις αρχές της ολοκλήρωσης σε μια δημοκρατική ΕΕ».
Από ότι κατάλαβα, αφού έβαλαν τον Γιούγκερ που έκανε υποκλοπές πρόεδρο της Επιτροπής, θα πρότειναν στον Γκρουέφσκι μια ευρω-θεσούλα για να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: