3/5/15

Το μάθημα της Γκερνίκα και η μάχη με τους τοκογλύφους

Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς αιρετώτερος
Δημοσθένης


του Σπύρου Χατζάρα

Ο κόσμος, αλαφιασμένος από τα επικοινωνιακά «ρεπορτάζ» για τις «διαπραγματεύσεις», ρωτάει πότε θα χρεοκοπήσουμε, αν θα μας χρεοκοπήσουν, αν θα χαθούν οι καταθέσεις , αν θα πληρωθούν οι μισθοί, και αν θα μας διώξουν από το ευρώ. Με δύο λόγια πολλά τα ερωτηματικά και μεγάλη η αγωνία.
Πρώτα-πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η ουσία της «διαπραγμάτευσης» είναι πολιτική και δεν αφορά στα «τεχνικά κλιμάκια», στις απολύσεις και στις συντάξεις, αλλά στον ελληνικό λαό και τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Το μήνυμα προς όλους, από τη Χούντα των διεθνών τοκογλύφων, είναι ότι δεν υπάρχει δημοκρατικός τρόπος απαλλαγής από την κατοχή τους δια της κάλπης. Τα τανκ περνούν , οι τοκογλύφοι όχι. Και όποιος νομίζει ότι μπορεί να αντισταθεί , θα έχει την τύχη της Γκερνίκα.
Από τις εκλογές και μετά, η διαπραγμάτευση με τον ελληνικό λαό γίνεται μέσα από τα δήθεν «ρεπορτάζ», της δήθεν ενημέρωσης, που παράγονται από τους επικοινωνιολόγους του εχθρού. Είναι σαν τις προκηρύξεις που έριχναν τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ στο Βελιγράδι.
Τα ρεπορτάζ λένε ένα μόνο πράγμα. «Μετανοήστε και Παραδοθείτε», εσείς ο «Κυρίαρχος λαός» που νομίζεται ότι ,«με μια απόφαση της βουλής σας»,θα ακυρωθεί το μνημόνιο μας. Και αυτό το «μάθημα», πρέπει να το «λάβουν» και όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί . «Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο». Αυτή είναι η ουσία της διαπραγμάτευσης.
Σε «τεχνικό επίπεδο», η συζήτηση αφορά στις απολύσεις, την περικοπή μισθών και συντάξεων και την κατάργηση των λαϊκών δημοκρατικών κατακτήσεων όπως οι συλλογικές συμβάσεις. Εφ όσον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βάλει μυαλό και διαλέξει τις καρέκλες, υπάρχει «καλή θέληση».
Στο ζήτημα των καθαριστριών και της ΕΡΤ που έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ κολλάει το πράγμα.
Τα Ταμεία μετά το PSI απλά δεν υπάρχουν. Οπότε δεν υπάρχουν συντάξεις. Ούτε κανονικές ούτε επικουρικές.300 ευρώ για όλους. Social welfare, μόνο.
«Οι θεσμοί απαιτούν άμεση μείωση συντάξεων, ιδίως των επικουρικών», και πλειστηριασμούς για τα κόκκινα στεγαστικά.
Ο Γενς Βάιντμαν, ο πρόεδρος της Βundesbank, δήλωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές Τράπεζες καθώς, όπως είπε, « η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών δεν έχει βελτιωθεί και οι τράπεζες δεν κάνουν τα πάντα, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάσταση ρευστότητάς τους».
Αυτό σημαίνει βγάλτε τα σπίτια στο σφυρί. Αυτός είναι πίσω από όλα.
Και πίσω από αυτόν η συμπαγής εθνικά και θρησκευτικά χρηματοπιστωτική διεθνής της Νέας Υόρκης.
Με αυτούς παλεύουμε και όχι με τον σακάτη και τη Δωροθέα.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στις απολύσεις, όχι στις περικοπές συντάξεων και όχι στους πλειστηριασμούς και οι δημοσκοπήσεις τον δίνουν πολύ μπροστά από τους «εχέφρονες», και τα «Τσιράκια των δανειστών», (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ), που τους «στηρίζουν τα πεμπτοφαλαγγίτικα ΜΜΕ»,η κρίση θα συνεχίζεται μέχρι είτε να αλλάξει γνώμη ο λα(γ)ός (στιφάφο), είτε να κάνει συμβιβασμούς ο ΕΚΜ. Άλλωστε ο Alexis Texas βάζει ήδη νερό στις «ροζ διαχωριστικές γραμμές», διότι ως αριστερός τα βάζει με τους «έχοντες και κατέχοντες» και δέχεται μειώσεις των (υψηλών) κύριων και επικουρικών συντάξεων, θα βάλει φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, και θα επιβάλει ειδικό τέλος πολυτελείας στα ακριβά ξενοδοχεία.
Η νέα ημερομηνία «κλειδί» που θα ακούμε στα δήθεν ρεπορτάζ δεν είναι πια η 11 Μαΐου, αλλά 19 Ιουλίου, διότι στις 20 , η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξοφλήσει ομόλογα 3,2 δισ. ευρώ, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και οπως εξήγησε ο επικεφαλής της Royal Bank of Scotland, Alberto Gallo, στην τηλεόραση του Bloomberg , «αν η Ελλάδα χάσει την προθεσμία αποπληρωμής μιας δόσης, έχει περίοδο χάριτος ενός μήνα για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να βρει τα κεφάλαια».
Οπότε, αν η Ελλάδα δεν πληρώσει μια δόση δεν θα υπάρχει άμεσα «πιστωτικό γεγονός» και ο έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας (ELA) θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες, εφόσον το επιτρέψει ο Βάιντμαν.
Θα έχουμε δηλαδή καιρό μέχρι τις 20 Αυγούστου να τα βρούμε….
Το σενάριο έλλειψης ρευστότητας στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες υπάρχει και είναι μεσα στην διαπραγματευτική τακτική των «δανειστών».
Ο Γερούν θα ζητάει πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων, και θα λέει ότι δεν θα υπάρξει μερική συμφωνία, ούτε και μερική εκταμίευση δόσης, ενώ ο Βάντμαν και η Κριστίν, θα περιμένουν την 20η Ιουλίου που θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, για να επιβάλουν τους όρους με τους οποίους θα παρέμβουν για να καλύψουν το μεγάλο πρόβλημα που θα έχουν δημιουργήσει . 
 Άλλωστε πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΔΟΛιο «Βήμα της Κυριακής», τους δικαιώνει. Το 71,9% του χαζού λαού θέλει μια «καλή» συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι μόνο του 23,2% που θεωρεί καλύτερη τη ρήξη. Αυτή τη γνώμη έχει «θεωρητικά» και ο (delendus est) Λαφαζάνης.
Ναι στις μεταρρυθμίσεις λένε οι χαζοί, αλλά «οι μεταρρυθμίσεις», αντί να στρέφονται στην κορυφή της πυραμίδας, εκεί που είναι τα μεγάλα θέματα με τα ολιγοπώλια, την έλλειψη ανταγωνισμού, τους φοροφυγάδες και τους αφορολόγητους, στρέφονται προς ήσσονος σημασίας ζητήματα. «Μιλάμε συνέχεια για τους ταξιτζήδες και τους φαρμακοποιούς», είπε ο Μπαρούχ στους δημοσιογράφους, ενώ o αμοιβαία επωφελής Στρατούλης, φωνάζων «Γιούργιαααα», διακήρυξε: «Δεν θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν ο Ομπάμα και η Μέρκελ. Μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά» .
Πολιτική λύση δεν υπάρχει, γιατί θα έδινε το κακό παράδειγμα, και από την άλλη , οι «κακοί», ούτε «Grexit» θέλουν ούτε «πιστωτικό» γεγονός. Μην ακούτε ούτε τους Παπαγάλους ούτε τους Οικονομολόγους. 
  Επομένως η καλύτερη διαπραγματευτική τακτική για όλους δεν είναι η «έντιμη» συμφωνία με τους άτιμους, αλλά η ρήξη.
Η φορολόγηση του αφορολόγητου χρέους* και όχι η υπερφορολόγηση των ταξιτζήδων και των φαρμακοποιών ούτε η κατάσχεση των μισθών και των συντάξεων. Λύση θα ήταν και η επιστροφή στην (ισχυρή) δραχμή, αλλά με εθνικά ελεγχόμενη Κεντρική τράπεζα αλλά και η περιφερειακή νομισματική και φορολογική αυτονομία. Άλλωστε όπως είπε ο Βλαδίμηρος :«Εμείς , για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας θα πάμε μέχρι το τέλος.»! Το είπε και ο Δημοσθένης . «Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς αιρετώτερος».
*Και η φορολόγηση των αφορολόγητων ΝΠΔΔ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα, να παμε κι εμεις μεχρι τελους (βλ πολεμος) αλλα τι θα ξημερωσει η επομενη μερα? Θα σου πω εγω: Ελληνες πατριωτες θαμενους 3 μετρα κατω απο την γη, χηρες και ορφανα να τα θοπευουν οι αλλοδαποι εισβολεις (κατα 80% αρρενες και σε ηλικιες εως 45 ετων) και μια χωρα υπο την μποτα της ΝΤΠ (αυτο που ζουμε τωρα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που ερχεται)...
Τουλαχιστον οι Ρωσσοι,η συντριπτικη μαζα, γουσταρει ηγετες τυπου Βλαδιμηρου και αν χρειαστει θα τους ξαναεκλεξει, εμεις απο την αλλη ...κλαψτα

Αμφιάραος είπε...

Μπράβο ρε Σπύρο, μπράβο, μπράβο, μπράβο και ξανά μπράβο!!!! Να δούμε πότε θα ξυπνήσουν τα γίδια που τους ψηφίζουν.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ. ΟΣΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΦΘΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΘΑ ΦΘΑΝΕΙ ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ.

ΠΑΟΚ

Ανώνυμος είπε...

...προς όλους τους ψεκασμένους......μπορεί να ανατείλει και απο την Δύση....όταν μας πεις Σπυρο την μετοχική σύνθεση της Τράπεζας της Ελλάδας μπορεί κάποιοι απο τους ψεκασμένους που λένε την μια μπαρούφα πίσω απο την άλλη , να καταλάβουν που είμαστε...το γραμμάτιο του Ναυαρίνου θα πληρώνεται εσαει.....