21/7/16

Άνοιξε και πάλι η Κερκόπορτα

Η ΕΥΠ με αυταρέσκεια διαδίδει ότι «κάτι ήξερε», ενώ και το ΓΕΣ λέει ότι «τα φυλάκια στον Έβρο εντόπισαν από το μεσημέρι ορισμένες περίεργες κινήσεις στην πλευρά της Τουρκίας από το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου γεγονός που σήμανε συναγερμό», και ότι δόθηκε διαταγή μερικής ανάκλησης προσωπικού στις στρατιωτικές μονάδες, ενώ «οι χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών και το τεχνικό προσωπικό εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στα αεροδρόμια και τέθηκαν σε ετοιμότητα».

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, ο υποδιοικητής της ΜΙΤ, ο Χακάν Φιντάν ενημέρωσε τον υποδιοικητή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ στις 4:30. Στις 6 το απόγευμα ο υποδιοικητής της ΜΙΤ είχε εμπιστευτική συνάντηση με τον Γκιουλέρ, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χολουσί Ακάρ και τον διοικητή της τουρκικής αεροπορίας, Αμπιντίν Ουνάλ. Στις 6.30 μ.μ. μετά τη συνάντηση και ενημέρωση των επιτελικών στελεχών, ο Ακάρ έδωσε εντολή να κλείσει ο εναέριος χώρος για όλες τις πτήσεις. Απαγορεύτηκαν όλες οι στρατιωτικές πτήσεις καθώς και κινήσεις στρατευμάτων και τεθωρακισμένων. Επίσης ο Ακάρ έδωσε εντολή στον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων, Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ να επιθεωρήσει τη σχολή αεροπορίας στρατού.

Λοιπόν, οι τούρκοι λόγω του πραξικοπήματος καθήλωσαν την αεροπορία τους, το ναυτικό τους διαλύθηκε και οι αξιωματικοί έπιαναν ο ενας τον άλλο από τον λαιμό. Και ο δικός μας στρατός είχε τεθεί σε «νατοϊκή» ετοιμότητα.

Ο οβριός Άξελ Τσίπρά ενημερώθηκε από τον διοικητή της ΕΥΠ στις 22:30 της 15ης Ιουλίου για τα όσα συμβαίνουν σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη.
Κι ο ελληνικός Στρατός δεν ανακατέλαβε την Αμμόχωστο ούτε το διεθνές αεροδρόμιο της; Λευκωσίας.
Άνοιξαν και πάλι την Κερκόπορτα. Η προδοσία συνεχίζεται.
Το καθεστώς των Αθηνών είναι ο εγγυητής του νατοϊκού Αττίλα στην Κύπρο. Και είναι ντροπή κάθε έλληνα αξιωματικού που πρόδωσε τον όρκο του, πρόδωσαε το κόκκαλα των γονιών του, και έβαλε πλάτη στην τουρκική Κατοχή. Ντροπή τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για ποια ντροπη μιλας Σπυρο?
αμα σου ανοιξη ο κωλος μια φορα εφυγε η ντροπη αντε πιαστηνε...

Η 19η Ιουλίου στην Ιστορία

Η 19η Ιουλίου είναι η 201η ημέρα του δίσεκτου 2024. Απέμειναν 165 μέρες πριν το τέλος του   έτους.  484.  Ο Στασιαστής στρατηγός Λεόντειος ο...