5/1/17

Σύγκρουση Λαϊκής Κυριαρχίας και μυστικών Υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο για τα διάφορα είδη των μυστικών υπηρεσιών. Μια «συνηθισμένη» υπηρεσία πληροφοριών προστατεύει την κυβέρνηση της από τον κίνδυνο πραξικοπήματος. Μια καλή υπηρεσία πληροφοριών, καταφέρνει να συμμετέχει στο πραξικόπημα, ενώ η άριστη υπηρεσία πληροφοριών είναι εκείνη που το διοργανώνει.

Ο δημοκρατικός Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Τσακ Σούμερ που ηγείται της μειοψηφίας στη Γερουσία θυμήθηκε αυτό ακριβώς και δήλωσε ότι , «Η CIA έχει έξι διαφορετικούς τρόπους για να εκδικηθεί τον Τραμπ.
Σε χθεσινή συνέντευξη του ο Σούμερ, δήλωσε ότι ο εκλεγμένος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «είναι πραγματικά χαζός», να τα βάζει με την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών, διότι, «έχουν έξι τρόπους να τον εκδικηθούν».

Ένας από τους πιο ισχυρούς γερουσιαστές, ο αρχηγός των Δημοκρατικών , απλά παραδέχθηκε ότι είναι «ηλίθιο» για έναν πρόεδρο να αμφισβητήσει την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών, για την οποία είναι υπεύθυνος, επειδή, «θα τον εκδικηθούν».

Δηλαδή η εκτελεστική Εξουσία στις ΗΠΑ, δεν ελέγχει τις μυστικός υπηρεσίες ,αλλά εκείνες ελέγχουν και το Κογκρέσου και τον πρόεδρο και τα μμΑ. (Μέσα μαζικής αποβλάκωσης).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ολα αυτα θα ειχαν καποια σημασια, αν ο Σουμερ ηταν .....ανθρωπος.
Ευτυχως ο Σουμερ ειναι εβραιος του κερατα και βλεπει το πολιτικο του τελος να πλησιαζει.



Πατρικιος