8/5/17

Μαυροβούνιο: Στο 31% έπεσε ο Τζουκάνοβιτς (στο Χέρτζεκ Νόβι)

Στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στο Χέρτζεκ Νόβι το κόμμα του κ. Τζουκάνοβιτς έχασε 5% σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές και έπεσε στο 31%.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέβηκαν ξεχωριστά έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στις εκλογές στο Χέρτζεκ Νόβι , ψήφισαν 16.689 ψηφοφόροι ή το 66,95% των 24.927 εγγεγραμμένων , σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή.
Στις εκλογές συμμετείχαν 12 ψηφοδέλτια.
Με καταμετρημένο περίπου το 80% των ψήφων, το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών, (DPS), έλαβε 31% και έβγαζε 12 συμβούλους, στο 34μελές Δημοτικό Συμβούλιο . Το «Δημοκρατικό Μαυροβούνιο» ήταν ο μεγάλος κερδισμένος αφού ανέβηκε στο 25% και εξέλεξε 9 συμβούλους. 
Το Δημοκρατικό Μέτωπο με 11% θα έχει 4 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο , η λίστα «Novska» που είναι αντίπαλοι του καθεστώτος της Ποντγκορίτσα 7,8% και 3 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα 5,5%, ή 2 έδρες. Από μία έδρα θα έχουν οι συνεργαζόμενοι SDP-URA και η Κίνηση Πολιτών Χέρτζεκ Νόβι.
Ο Γενικός Διευθυντής του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών (DPS) Ταρζάν Μιλόσεβιτς, δεν παραδέχτηκε την ήττα και δήλωσε ότι «το κόμμα παραμένει το ισχυρότερο κόμμα».
Στις προηγούμενες  δημοτικές εκλογές, το DPS είχε 13 έδρες, και ο συνασπισμός SNP-NS-DF οκτώ, ενώ τώρα έβγαλαν 9 .

«Φρέσκες» βαλκανικές ειδήσεις θα βρείτε εδώ… http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει να πηδηξεις ένα πούστη για να πας μπροστά πρέπει να είναι και γέρος!
Πουστρόν ζιγκολό :

"Γιατί πράγμα όμως τον κατηγορούν; Τα περί «ζιγκολό» και περί «γάμου βιτρίνας» με την 24 χρόνια μεγαλύτερη πρώην καθηγήτριά του που έχει και τρία παιδιά από τον πρώτο της γάμο, δεν τα ακούμε για πρώτη φορά. Τον κατηγορούν επίσης ότι ήταν εραστής Γάλλου μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος πέθανε πέρσι τον Νοέμβριο σε ηλικία 92 ετών, ο οποίος φέρεται να πλήρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για να αγοράσει ο Μακρόν το σπίτι του στο Παρίσι. "

Unknown είπε...

ΔΕ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ.ΟΙ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ & ΡΟΚΦΕΡΛΕΡ LTD EXOYN ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΒΑΤΖΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ.ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ(Ε.Ε.).ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΠΥΡΟ!

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...