9/2/18

9 Φεβρουαρίου 1824. Η αποφράδα ημέρα του Νέου Ελληνισμού.

Οι πράκτορες των Άγγλων Ιωάννης Ορλάντο και Ανδρέας Λουριώτης,
ως εκπρόσωποι του Κόμματος των Αγγλοφρόνων, υπέγραψαν στο Λονδίνο
με τους απατεώνες του χρηματιστηρίου και του «φιλελληνικοί Κομιτάτου»
των Ρότσιλντ ,το συμφωνητικό για τη σύναψη του πρώτου δανείου, ύψους 800.000 λιρών.
Ο Ορλάντο ήταν εβραίος της Υδρας και ο Λουρώτης ενας φοιτητάκος πολυτέκνου οικογενείας που είχε προσκολληθεί στον Μαυροκορδάτο.
Μαζί τους ως σύμβουλος ήταν και ο εβραίος Μπονφίλ που τον προσέλαβαν ως σύμβουλο στο Λιβόρνο. 
Το δάνειο θα κυκλοφορούσε στο 59% της ονομαστικής τους αξίας. Δηλαδή θα απέφερε 472.000 λίρες. Είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν όλα τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.
Από το προϊόν του δανείου συμφωνήθηκε να παρακρατηθούν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, και 2.000 ως προμήθεια. Το καθαρό ποσό που θα απέμενε θα αποστέλλονταν στον εβραίο τραπεζίτη Μπάρφ στη Ζάκυνθο και κάθε δόση θα παραδίδονταν τμηματικά στην κυβέρνηση των Υδραίων , ύστερα από έγκριση του Λόρδου Βύρωνα, και το άγγλου συνταγματάρχης Στάνχοπ.
Τελικά στο ταμείο της επαναστατικής διοίκησης μπήκαν μόλις 298.000 λίρες, που τις έφαγαν οι Καραβοκυραίοι της Υδρας, και οι καπεταναίοι τύπου Μακρυγιάννη. Αυτές τις 298.000 τις ξεπληρώναμε για 160 χρόνια.

8 σχόλια:

Πέτρος είπε...

Και ακόμα αρκετοί υμνούν τον Μακρυγιαννη!! Εντός και εκτός Ελλαδος!!Και τον χαρακτηρίζουν "εθνικιστή και πατριώτη"!! Ενώ ήταν τοκογλύφος, όπως σωστά έχετε πει!! Και με την..."φιλική εταιρία"? Εκεί να δείτε αγάπες!! Και αναπαραγωγή και επανάληψη του "παραμυθιού" της Στοάς του Λονδινου!! Και ειδικά στην Κύπρο μας,που αναπαράγουν αυτό το αισχρό "παραμύθι"περιμένοντας την πολυπόθητη απελευθέρωση,παίζοντας στην ουσία το παιχνίδι των Αγγλων!!!

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, αυτά γράφει κι ο Μπελογιάννης στο βιβλίο του "Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα":

https://nodebtnoeuro.files.wordpress.com/2012/02/cebccf80ceb5cebbcebfceb3ceb9ceaccebdcebdceb7cf82-cf84cebf-cebeceadcebdcebf-cebaceb5cf86ceb1cebbceb1ceafcebf-cf83cf84ceb7cebd-ceb5cebb.pdf

Ανώνυμος είπε...

AI GAMISOU KAI FERE MAS THN EISPRAKSI

POUSTRONI

Τα Παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Ο Συλλογος Φιλων ( και οπαδων) Στρατηγου Μακρυγιαννη διαφωνει οριζοντιως και καθετως. Να γελασουμε και λιγο ρε Σπυρο.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον βιβλίο. Να που Χατζάρας και Μπελογιάννης συμφωνούν σε κάποια πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Σημειωτέον ότι αυτό το βιβλίο το έγραψε ο Μπελογιάννης το 1945 και το εμπιστεύτηκε στο ΚΚΕ για να το τυπώσουν κι αυτοί το καταχώνιασαν...

Ανώνυμος είπε...

Μπονφιλ....ιου...ετσι εξηγούνται ολα....

Ο Τραμπακουλας Ευρωπαιος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=aOYeKsOlNmc&index=1&list=PL5PBub0Bgc9RMs1TpZVkfTEaQ35JiXJMq
Ολιγα περι Μακρυγιαννη και Καποδιστρια