23/2/18

Ο Κυρίαρχος λαός και οι επικυρίαρχοι του Κράτους Δικαίου

Η «Δημοκρατία» υποτίθεται ότι λειτουργεί εν ονόματι του λαού. Και οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται «εν ονόματι του λαού».
Ο λαός ψηφίζει και εκλέγει τους αντιπροσώπους του. τους βουλευτές , που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη τους λαού.

Στη Ρουμανία, ο λαός ψήφισε, και εξέλεξε την κυβέρνηση του, αλλά διαφωνεί με την λαϊκή βούληση, η κέρβερος της διαφάνειας, η Λάουρα, που γράφει στις γόβες της το Σύνταγμα, τη λαϊκή Κυριαρχία και τη διάκριση των εξουσιών και κρίνει τις αποφάσεις των πολιτικών.

Η κυβέρνηση που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τους λαού αποφάσισε να απολύσει την Λάουρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε ότι παρακολουθεί στενά τις τελευταίες εξελίξεις στο Βουκουρέστι , τονίζοντας ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η ικανότητά της για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι για μια ισχυρή Ρουμανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Θα περίμενε κανείς να ακούσει ότι το ευρωπαϊκό κεντημένο είναι η λαϊκή κυριαρχία, και η διάκριση των εξουσιών.
Για τους Αθέατους επικυρίαρχους , προέχει η «ανεξαρτησία» της Λάουρας, που την καθιστά, «ελέω θεού», απόλυτο μονάρχη-εισαγγελέα, και το πρώτιστο αγαθό είναι, « η καταπολέμηση της διαφθοράς» και όχι η λαϊκή κυριαρχία.

Ακριβώς, το μοντέλο που εφαρμόστηκε με την Κάτιτσα στα Σκόπια για την ανατροπή της κυβέρνησης του βλακός Γκρουεφσκι.

Η ελέω επικυρίαρχων Λάουρα, δήλωσε ότι « θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία και θα απαντήσει σε όλες τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μια προς μία», ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας αναμένει να λάβει την έκθεση του Υπουργείου για να την μελετήσει, και ίσως «οδηγίες».

Ο Φιλελέ Πρόεδρος Γιοχάνις, που προσπαθεί να ανατρέψει την πλειοψηφία και την κυβέρνηση , με μοχλό τη «διαφάνεια» τις ΜΚΟ, και τη Λάουρα, από τις Βρυξέλλες που βρέθηκε, άρχισε να ερμηνεύει το γράμμα τους Συντάγματος ισχυριζόμενος ότι είναι στην αρμοδιότητα του να κρίνει την Λάουρα και ότι δεν είναι υποχρεωμένος να την απολύσει με βάση την απόφαση της Βουλής και της Γερουσίας. Ο Γιοχάνις είπε και αυτό ότι οι νομικοί και οι συνταγματολόγοι της προεδρίας θα μελετήσουν την απόφαση του υπουργού Ο Γιοχάνις δήλωσε και ότι, η απόφαση της κυβέρνησης «δεν θα βελτιώσει την εικόνα της Ρουμανίας», και ότι «οι ξένοι εταίροι θα έχουν πολλές ερωτήσεις».

Το μέγιστο Αγαθό, κατά τη γνώμη μου, είναι η Λαϊκή Κυριαρχία και η Εθνική Ανεξαρτησία, και όχι η τσιφούτ «διαφάνεια», και η «πάταξη» της «διαφθοράς» των αιρετών και της «φοροδιαφυγής» στη λαϊκή και στις Ταβέρνες.
Πρώτα έρχεται η πάταξη των Αθέατων, η πάταξη «του αθέμιτου Τόκου», και της Τοκοκλοπής, και η φορολόγηση των Περιούσιων αφορολόγητων Τοκογλύφων.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η μισή Γαλλία, για πρώτη φορά βάφτηκε μπλέ, αλλά η Λε Πέν δεν νίκησε.

  Η μεγάλη αποχή έπληξε περισσότερο τον Εθνικό Συναγερμό που συγκέντρωσε μόνο το 19,3% του 32% που πήγε στην κάλπη, ενώ οι δημοσκοπήσεις έφι...