29/3/18

Η 29η Μαρτίου στην Ιστορία

Σαν σήμερα έγινε η ανακοίνωση της παραχώρησης της Επτανήσου , η Άλωση της Θεσσαλονίκης από τους από τους Τούρκους και η Νίκη του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο και άρχισε η Δίκη του «τραπεζίτη» της Cia .
Όλα τα γεγονότα της 29ης Μαρτίου θα τα διαβάσετε εδώ http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/03/29.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετα την καταληψη της εξουσιας απο τον Λενιν,η Φινλανδια ανακηρυξε την ανεξαρτησια της.Την ανοιξη του 1918 οι Μπολσεβικοι την ανακατελαβαν κατα τα 2/3 και διεπραξαν αγριοτητες εναντιον του φινλανδικου λαου.Τελικα,η ανεξαρτησια ως μη κομμουνιστικου κρατους της Σοβιετικης Ενωσης(1) κερδηθηκε κατα μεγαλο μερος λογω της επεμβασεως τακτικων γερμανικων στρατευματων(Ιουνιος-Σεπτεμβριος 1918).
Την 9η Οκτωβριου 1918 η Φινλανδικη Διαιτα,υπο την εντυπωση οτι η Γερμανια κερδιζε τον πολεμο,εξελεξε με 75 ψηφους υπερ και 25 κατα,τον πριγκηπα Φρειδερικο Καρολο της Εσσης(2) ως βασιλια της Φινλανδιας.Η συμμαχικη νικη ενα μηνα αργοτερα,εθεσε τερμα σε αυτο το γεγονος.

(1)Το Φινλανδικο ΚΚ τεθηκε εκτος νομου.Τον Νοεμβριο του 1939 ηταν εγκατεστημενο στο Λενινγκραντ,με ΓΓ τον Κουουζινεν,ο οποιος-με εντολες της Μοσχας-δηλωσε οτι η Φινλανδια ειναι κατεχομενη χωρα με παρανομη κυβερνηση και ζητησε την βοηθεια της ΕΣΣΔ για την απελευθερωσει!

(2) Εσση (Hessen) Κρατος στην κεντρικη Γερμανια με πρωτευουσα το Βισμπαντεν και μεγαλυτερη πολη την Φρανκφουρτη.Αλλες πολεις ειναι το Οφενμπαχ το Κασσελ και το Νταρμσταντ.

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...