12/3/18

Η 75η επέτειος από το Ολοκαύτωμα των «Macedonian» Εβραίων

Μπορίσοφ και Ζάεφ τίμησαν (υποχρεωτικά) τη μνήμη
των 7,114 εβραίων που έστειλαν στην Τρεμπλίνκα
οι Κομιτατζήδες
Σε μια επιμνημόσυνη τελετή στα Σκόπια με την ευκαιρία των 75 ετών από την απέλαση των εβραίων από το έδαφος της σημερινής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και της Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, κατάθεσαν Στεφάνιο στο Μνημείο των θυμάτων. Μαζί με τον Μπορίσοφ ήταν και ο Καρακατσάνοφ, του οποίου συγγενείς πολιτικά ήταν οι βούλγαροι που απέλασαν στους εβραίους στην Τρεμπλίνκα και ο πρόεδρος τους Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης που είδε φώς και μπήκε. Εκδηλώσεις μνήμης για τους «Macedonian Εβραίους» έγιαναν και στο Μοναστήρι και στο Στίπ.
Τον Μάρτιο του 1943 άρχισε η συγκέντρωση των εβραίων της Βαρντάρσκα στα Σκόπια. Η επιχείρηση άρχισε τη νύχτα της 10ης Μαρτίου και μέχρι τις 12 Μαρτίου είχαν μαζέψει 7,114 Εβραίους που άρχισαν να τους φορτώνουν στα τρένα για την Πολωνία στις 22 Μαρτίου 1943. Μέχρι τις 29 Μαρτίου τους είχαν στείλει όλους. Οι εβραικές οργανώσεις λένε ότι δεν επέστρεψε κανείς αλλά η αλήθειά είναι ότι όσοι επέζησαν πήγαν στους συγγενείς τους στην Αμερική και δεν γύρισαν στον κομμουνιστικό παράδεισο.
Ο ευρω-Μπόικο έβγαλε ένα δεκάρικο κατά των βουλγάρων που τους αποκαλούσε μόνο «Ναζί» και είπε ότι «τα Βαλκάνια θα πρέπει να εργαστούν για το ευτυχισμένο μέλλον των εθνών, αφήνοντας τα λάθη του παρελθόντος στην ιστορία».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Macedonian οβριοι;
Για σκεψου εβραιοι απογονοι του Μεγαλου Αλεξανδρου......

Ποοοοοοοοοοοοοοπηηηηηηηηηηηη !
Ελα απο δω.