21/3/18

Η Αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους και η Εθνική Επέτειος της 9ης /2Ιης Μαρτίου που δεν εορτάζεται

Σαν σήμερα, οι Φιλογενείς , από τα «Κέντρα» τους στη Ρωσία, στην Κωνσταντινούπολη και στα Επτάνησα, πέτυχαν την δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, της Πολιτείας των Ηνωμένων Επτά Νήσων.
Της Επτανήσου Πολιτείας.

Οι Φιλογενείς εκμεταλλεύτηκαν προς όφελος τους, την αυτοκατάργηση της «Γαληνοτάτης» , τη νέα πολιτική του Τσάρου Παύλου, για προσέγγιση με την Τουρκία, την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, και την αγγλική πολιτική για μια συμμαχία κατά της Γαλλίας, και πέτυχαν, με την συνθήκη τη Κωνσταντινούπολης της 9ης /2Ιης Μαρτίου 1800, μεταξύ Τουρκίας και της Ρωσίας, τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.
Το πρώτο μεγάλο βήμα για την πολιτική αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους είχε γίνει.

Στις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης που όρχησαν αμέσως μετά την κατάληψη των Ιονίων Νήσων από τον τουρκικό και οθωμανικό στόλο πρωταγωνιστές ήσαν οι Υψηλάντες, ο Αντώνιος Καποδίστριας και ο Ρώσος πρέσβης στρατηγός Βασίλης Τομαράς, που ήταν ο διοικητής του Λάμπρου Κατσώνη. Στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων χάλασε λίγο τα πράγματα ο νέος δραγουμάνος Αλέξανδρος Ν. Σούτσος που υποστήριξε την παραχώρηση στην κατοχή της Τουρκίας των τεσσάρων ηπειρωτικών κτήσεων της Βενετίας, (Πάργα, Πρέβεζα, Βόστιτζα, Βουθρωτό).
Στις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης, οι Υψηλάντες, ο Καποδίστριας καο ο Τομαράς, πέτυχαν τον εθνικό του στόχο, να αποτραπεί η παραχώρηση των νησιών στον βασιλέα της Νεαπόλεως, όπως πρότειναν οι Άγγλοι, και να αποκλείσουν τόσο την κατοχή τους από την Ρωσία όσο και την Τουρκία, και κατέληξαν, στις 9/21 Μαρτίου 1800 , με την αναγνώριση των νησιών , ως Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, με σύνταγμα, σημαία, στρατό και διπλωματική εκπροσώπηση.
Η Επτάνησος Πολιτεία, το δημιούργημα των Καποδίστρια, και των Υψηλαντών παραχωρήθηκε στο Τιλσίτ στους Γάλλους (προσωρινά), για να περάσει τελικά στους Άγγλους.
Όλα τα γεγονότα της 21ης Μαρτίου θα τα διαβάσετε εδώ
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2018/03/21.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα έμαθες Χατζάρα; Έχει κακοκαιρία στις ΗΠΑ και ματαιώθηκε το ταξίδι του Καμμένου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Θα στεναχωρηθούν πολύ οι "αδελφοί" της ΑΧΕΠΑ...

Με ένα απλό γκουγκλάρισμα διαπιστώνει κανείς τις στενές σχέσεις του Πάνου Καμμένου με την μασονική οργάνωση ΑΧΕΠΑ:

1) Το 2012 η ηγεσία της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος τον επισκέπτεται στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή:

http://www.nooz.gr/greece/1241203/synantisi-kammenoy-me-dioikiti-kai-ekproswpoys-tis-achepa-ellas---

2) Το 2013 η ΑΧΕΠΑ Αμερικής προσκαλεί τον Καμμένο να μιλήσει στο Συνέδριό της, που έγινε μέσα στο Καπιτώλιο!

http://www.enikos.gr/politics/146421/photo-stis-ipa-o-kammenos

3) Μετά την υπουργοποίησή του το 2015, ο Καμμένος επισκέπτεται συχνά τις ΗΠΑ και φυσικά συναντάται με την ηγεσία της ΑΧΕΠΑ. Πέρυσι τον Ιούλιο πήγε πάλι στο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, που αυτή τη φορά έγινε στο Disney World στη Φλόριντα, χωρίς όμως να ανακοινώσει τίποτα... Όταν ο γνωστός ανταποκριτής Ιγνατίου διαμαρτυρήθηκε για την εν κρυπτώ επίσκεψη του Καμμένου, ο Καμμένος απάντησε ότι η επίσκεψή του ήταν ιδιωτική και ότι τον βράβευσε ο νέος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, που είναι Ικαριώτης!

http://www.topontiki.gr/article/231769/o-dialogos-kammenoy-ignatioy-sto-twitter-gia-taxidi-stis-ipa-agapite-mihali

Όλα αυτά βέβαια είναι ψευτιές του Καμμένου, γιατί το πατριωτάκι του ο "Ικαριώτης" εκλέχτηκε πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ στο ίδιο συνέδριο!

Και είναι Ικαριώτης κάποιος που το όνομά του είναι Carl Hollister; Εμένα για Ισκαριώτης μου φαίνεται...