8/7/18

Η προδοτική Συμφωνία Σημίτη Ντεμιρέλ

Στις 8η Ιουλίου 1997 , στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη και μετά από πολύμηνες και έντονες παρασκηνιακές πιέσεις των Αμερικανών, και των Ευρωπαίων , ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ συμφώνησαν σε ένα «Κείμενο Αρχών» που είχαν γράψει οι Αμερικανοί για να επιτύχουν την αποφυγή εντάσεων στο Αιγαίο , την απομάκρυνση του κινδύνου στρατιωτικής εμπλοκής Ελλάδος-Τουρκίας, και το ξεμπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης της Τουρκίας.

 Οι έξι «Αρχές» που επέβαλαν στον Σημίτη οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προέβλεπαν. 

-Αμοιβαία δέσμευση για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη συνεχή ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας. 

-Σεβασμό της κυριαρχίας της κάθε χώρας. -Σεβασμό των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. 

-Σεβασμό στα θεμιτά , ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα της κάθε χώρας στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική κυριαρχία τους. 

-Δέσμευση αποφυγής μονομερών ενεργειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της επιθυμίας, ώστε να αποτραπούν συγκρούσεις οφειλόμενες σε παρεξήγηση, 

-Δέσμευση διευθέτησης των διαφορών  με ειρηνικά μέσα, στη βάση αμοιβαίας συναίνεσης και χωρίς τη χρήση βίας ή την απειλή βίας». 

Η Συμφωνία της Μαδρίτης ήταν μια διμερής συμφωνία με εγγυητές του αμερικανούς. 

Αυτό που σηματοδότησε την αλλαγή της πολιτικής της Ελλάδος από τον κ. Σημίτη, ήταν το 4ο σημείο , με την αναγνώριση των «θεμιτών, (legitimate), ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας, με τα οποία εγινε αποδεκτή διεθνώς η διακήρυξη ως αιτίας πολέμου, από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων, και τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας δεν προσδιορίστηκαν και επομένως η Τουρκία μπορεί να επικαλείται όποτε και όπως θέλει έναντι της Ελλάδας το ζωτικό της «Συμφέρον». 

Όλα τα γεγονότα της 8ης Ιουλίου μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ
 http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/07/1099.html 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγκίνηση από τη μέλλουσα άφιξη Προέδρου της Κομματοκρατιας;
Καλύτερα οικονομία στα δακρυα-
οι μέλλουσες γαρ θλίψεις βεβαιες,αφού δεν υπάρχει Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία

Ο Σι Τζινπίνγκ πρότεινε στον φαλακροκαγκελάριο να πάψεινα κάνει τον καμπόσο

  Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι υπέρ της σύγκλησης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, στην ...