2/4/20

Η Τρέλλα , τα βουνά, και οι ανησυχίες σοβαρών και τιμίων επιστημόνων

Εξ όσων πληροφορούμαι, (εξ εγκύρων πηγών), οι Ρώσοι που πρώτοι «ξεκλείδωσαν» το γονιδίωμα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV2, είναι πολύ προβληματισμένοι και σιωπούν , σε αντίθεση με κάποιους Ισπανούς ερευνητές που «έσπευσαν» να μας διαβεβαιώσουν από τα ρουφιανοκάναλα ότι , «Όχι, ο νέος κορωνοϊός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο». 

Η μέχρι τώρα μελέτη, δείχνει μια εξαιρετική ομοιότητα με τον ιό «HIV», που παρασκευάστηκε σε εργαστήριο της Νέας Υόρκης, με την διαφορά ότι ο SARS-CoV2 είναι «πτερωτός» και εισέρχεται δια του πνεύματος και όχι δια τους αίματος. Οι ίδιες εκτιμήσεις λένε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εμβόλιο όπως δεν βρέθηκε ποτέ για τον «HIV».

 Όλοι οι σοβαροί μελετητές συνιστούν να επικεντρωθεί η έρευνα στους «ιαθέντες» για να διαπιστωθεί κατά πόσον ο ιός «κρύβεται» εντός του ξενιστή και εάν ο ιαθείς και ασυμπτωματικός ξενιστής, συνεχίζει να μεταδίδει τον ιό γύρω του. 

Όσον αφορά στο ιαπονικό αντιγριπικό «Favipiravir», που είναι επίσης γνωστό ως «Avigan», οι κλινικές δοκιμές σε 340 άτομα στην Βουχάν και την πόλη Σεντζέν, έδειξαν ότι είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία, εφόσον χορηγηθεί στα πρώτα στάδια της νόσου
.
Οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο στη  Σεντζέν  έγιναν «αρνητικοί» στον κορωνοϊό μετά από μέσο όρο τεσσάρων ημερών αφότου έγιναν «θετικοί», έναντι ενός μέσου όρου 11 ημερών αυτών που δεν έλαβαν το σκεύασμα. Επιπλέον ακτινογραφίες έδειξαν βελτίωση στους πνεύμονες για το 91% των ασθενών που έλαβαν το Favipiravir έναντι 62% για όσους δεν το πήραν.

Γιατροί στην Ιαπωνία χρησιμοποιούν το φάρμακο σε κλινικές δομικές ασθενών του κορωνοϊού με ήπια έως μέτρια συμπτώματα, ελπίζοντας ότι θα αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό του ιού στον οργανισμό. Πηγή του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας είπε ότι το φάρμακο μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικό αν δοθεί σε ανθρώπους με  σοβαρά συμπτώματα. «Το Avigan δεν φαίνεται να δουλεύει τόσο καλά όταν ο ιός έχει πολλαπλασιαστεί», είπε.

Παρόλα αυτά ,οι «ημέτεροι» σοφολογιότατοι και άλλοι Επιστημονικοί Νάνοι παρήγγειλαν το  Avigan για να χορηγήσουν  στους ευρισκόμενους στην εντατική.

Το Favipiravir που έχει εγκριθεί ως αντιγριπικό  θα χρειαστεί να λάβει  έγκριση και για τη χρήση κατά του Covid-19  ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει  τον Μάιο.

Η Ρωσία, επιβεβαίωσε  771 νέα κρούσματα κορονοϊού και ο  συνολικός αριθμός των ασθενών έφτασε τους  3.548. 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Μόσχα.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο «παπαγάλος» καθηγητής
From HEIL GAP (or mind the GAP)
Σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19 (κορονοϊού) και εκπρόσωπος τύπου του.
Χμ, …. «Ο νέος κοροναϊός "2019 - nCoV", που ξεκίνησε τη δράση του από το Wuhan της Κίνας, έχει μικρότερη μεταδοτικότητα και θνησιμότητα, ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί πως δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.»
Τα παραπάνω ανάφερε στις 22 Ιανουαρίου 2020 ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). σε συνέντευξη στον κ. Δ. Καραγιώργο στο Iatronet
Τότε … ο ήρωας των ΜΜΕ καθηγητής ήταν «καθησυχαστικός και επιχειρούσε «να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση»
https://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/53761/swt-tsiodras-poso-apeilitikos-einai-o-koronaos-tis-kinas.html
Προφανώς αυτό ήταν το πνεύμα επικρατούσε και στην ελληνική αντιπροσωπεία στην συνάντηση στις 31 Ιανουαρίου, διότι όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 5 Φεβρουαρίου «όταν αντιπρόσωποι των υπουργείων Υγείας των κρατών μελών, δήλωσαν στην Επιτροπή ότι δεν χρειάζονταν βοήθεια για την απόκτηση ιατρικού εξοπλισμού», σύμφωνα με τα πρακτικά.
Ο νόων νοείτο ….
Ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κύριος Σωτήρης Τσιόδρας, … προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων για την έλλειψη μασκών και ιατρικού εξοπλισμού ( στο πλαίσιο της γενικής έλλειψη υλικών για την δημόσια υγεία) … «μέχρι χθες παπαγάλιζε» ότι οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας εξακολουθούν να συστήνουν στους ανθρώπους να μην φορούν μάσκες προσώπου εκτός αν είναι άρρωστοι με το Covid-19 ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), - μας ενημέρωνε για την αναποτελεσματικότητα της χρήσης γαντιών, και, της χρήσης μάσκας (εκτός από τους υγειονομικούς) και ότι «η απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των ατόμων έχει νόημα μόνο όταν υπάρχουν μολυσμένα άτομα, και δεν έχει να κάνει με υγιή άτομα».
Αλήθεια μηπως έπρεπε να έχουμε μαζί μας μια «μίνι» συσκευή τεστ του κορώνα ιού και να αξιολογούμε τους γύρω μας εάν είναι μολυσμένοι ή όχι αφού δεν το κάνει η Bildeberg κυβέρνηση της χώρας μας ;;;;
Βέβαια ο ΠΟΥ δεν είναι ιατρικός οργανισμός, αλλά υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με θέματα υγείας.
Οι υπάλληλοί της, μπορεί να είναι γιατροί, αλλά «ακολουθούν πολιτικές εντολές».
Σωτήρης Τσιόδρας: Λάθος η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό -Ενέχει κινδύνους. Δηλαδή τι κινδύνους κύριε καθηγητά;;; μηπως οι μάσκες θα μπορούσαν να δώσουν στους λιγότερο πειθαρχημένους ανθρώπους ένα ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας και να μην τηρήσουν κοινωνική απομόνωση;;;
Αλλά να που οι μελέτες που έγιναν από γιατρούς στον ιατρικό τομέα έχουν δείξει ότι οι κατάλληλες μάσκες προσώπου N95 είναι περίπου 80% αποτελεσματικές.
https://5.imimg.com/data5/PM/WX/MY-38675013/n95-particulate-respirator-500x500.jpg
Έτσι να που σήμερα ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας αποφάσισε ξαφνικά να ζητήσει και τις γνώμες ευρωπαίων σχετικά με την χρήση της μάσκας ….
Χμ, προφανώς για να καλύψει τα νώτα του, αφού σίγουρα θα διάβασε ότι οι υπάλληλοι στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ (το CDC = Centers for Disease Control and Prevention) εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν την επίσημη καθοδήγηση για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να καλύψουν τα πρόσωπά τους εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού, σύμφωνα με έναν ομοσπονδιακό υπάλληλο ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, συμπληρώνοντας ότι «οι ιατρικές μάσκες - συμπεριλαμβανομένων χειρουργικών και μάσκων N95 - είναι απελπιστικά περιορισμένες και τις χρειάζονται οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξετάζουν μια σύσταση ότι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκες όταν ευρίσκονται σε δημόσιο χώρο.
Έστω και χειροποίητες (DIY) όπως φτιάχνουν σήμερα στην Αμερικής.
https://i.ytimg.com/vi/DA946qRocuY/maxresdefault.jpg
Χμ, να που σήμερα το CDC τα λέει διαφορετικά ενώ τόσο καιρό οι «παπαγάλοι» ως επιστήμονες και «ως ιατρικές αυθεντίες» μας νουθετούσαν ότι οι μάσκες προσώπου δεν ήταν αποτελεσματικές στην πρόληψη μόλυνσης από κορωναϊό, εκτός αν είμαστε εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης,.
Γιατί όμως ;;;;
"Υπάρχει επίσης το θέμα ότι έχουμε μια τεράστια παγκόσμια έλλειψη", για μάσκες και άλλα ιατρικά υλικά.
Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης στη Γενεύη της Ελβετίας ο Δρ Μάικ Ράιαν , ο εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,.
Βέβαια η σκέψη ότι δεν επειδή δεν έχουν φροντίσει να εφοδιαστούν με μάσκες και «οι διορισμένοι ιατροί για την αντιμετώπιση της πανδημίας» παραπλανούν τον κόσμο να μην φοράει μάσκα είναι τρομακτική, μάλλον εγκληματική … αλλά μήνησε εσύ Έλληνα γιατρό …. και είναι σίγουρο ότι θα βρεθείς αντιμέτωπος μέχρι και με τον ιατρικό σύλλογο της Ζιμπάμπουε!
HEIL GAP (or mind the GAP)

avdargor είπε...

σκεψεις επι του ιου
οι ΡΩΣΣΟΙ/σκυθες(κατα αλλους ελληνοσκυθες-κ αντιθέτως κιμβροι/σαυροματες κτλπ παρακλαδι των κ οι σαξωνες/κιμβροι) κ οι γερμανοι/σαξωνες γερα σκαρια απο θεμα απωλεειων.
αν κ οι ομοφυλοι τους ολλανδοαγγλοι/σαξωνες 'αποδεκατιζονται' πλην όμως μη ξεχναμε την πανσπερμια στα βασιλεια της αγγλιας κ ολλανδοβελγιας.
η ελλαδα απο θεμα εξαπλωσης,μαλλον.
αποδεκατίζονται οι μεσογειακοι/πελασγοι ισπανοι κ ιταλοι/ετρουσκοι(μικρα ασια) αν κ η λογγοβαρδια χρεωνεται σε γερμανικα φυλα….. με ιστοριογραφια(εγκυκλ. "για σας παιδια" λημμα,λομβαρδοι/λογγοβαρδοι,νομιζω..) παντως να αναφεερει τους λογγοβαρδους κ ως τσιγγανους.
αποδεκατισμος κ των ιρανων/περσων(περσευς γενάρχης,αργος/μυκηνες)
τεσπα.

Ανώνυμος είπε...


Eιμαι συντετριμμενος!
Ζηταω απο Θεο κι απο ανθρωπους συγχωρεσιν!
Επνιξα τη μαϊμου!!!!!

Τι να πω;
Γυρναμε απο Ριτσωνα πανευτυχεις που ολα τα τεστ βγηκαν αρνητικα και κει που ειμαστε ετοιμοι γιουφτοι και μαϊμουδες να ξαπλωσουμε, νασου μια μαϊμου με το τηλεκοντρολ στο χερι να θελει ντε και καλα να μου δει CNN.
Και ξαφνου βλεπουμε ενα δραμα.
Μια συγκλονιστικη ιστορια απαραμιλλης ανθρωπιας και συντροφικοτητας.
Εκεινος, νεος συζυγος (βρωμομεξικανος βεβαια) με το δακρυ κορομηλο γιατι πεθανε λεει ....η ιατρος συζυγος του στην αγκαλια του μεσα στο ιδιο νοσοκομειο που νοσηλευε και εσωζε ασθενεις με κορωνοϊο. Γιατι τοση αδικια;
Και να το δακρυ οι μαϊμουδες κι εγω που ενα νεο παλληκαρι εμεινε ετσι ξαφνικα χηρος, αναλογιζομενοι τα ορφανα τωρα παιδακια τους, μεχρι που ειδαμε στην οθονη και την ......συζυγο.
Εκει ειναι που βουτηξα την μαϊμου και την στραγγαλισα. Την πεταξα σε μια χωματερη εδω κοντα.

Η συνεχεια επι της οθονης σας.
https://www.youtube.com/watch?v=EWVUUHo9iJY




Γιουφτος και υπολοιπαι μαϊμουδαι συντετριμμενοι




ΥΓ: Ρε ποια τρελλα; και ποια Βουνα; Την οβραιοΠουστια να δεις και να θαυμασεις!

avdargor είπε...

ρε ΧΑΙΛ ΓΚΑΠ ειλικρινα,νομιζω οτι γραφεις μακακιες ρε φιλε…….