7/10/21

Ο Βαλόντια μπήκε στα 69. Γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1952. Είναι «συνάδελφος», Ζυγός. Πολύχρονος!

 

Многая лета. Полихронов ! 

Ο Βαλόντια γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1952, στην πόλη του τότε την έλεγαν Λένινγκραντ . Ήταν το τρίτο παιδί στην οικογένεια αν και ο ίδιος δεν γνώρισε ποτέ τα δύο αδέλφια του. Γεννημένα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, το πρώτο πέθανε μερικούς μήνες μετά τη γέννησή του και το δεύτερο από διφθερίτιδα κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ από τους Γερμανούς. 

 Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και ξεκίνησε την καριέρα του στην KGB στην αντικατασκοπία.

 Είχε μακρά δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα, όπου παρέμεινε μέχρι το 1989. 

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, αποσύρθηκε (επισήμως) από την KGB με το βαθμό του συνταγματάρχη και επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου τον Απρίλιο του 1990 τον προσέλαβε ο δήμαρχος Ανατόλι Σόμπτσακ που ήταν ο μέντορας και ο δάσκαλος στην πολιτική , για να κάνει ότι έκανε και στην Δρέσδη. 

 Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Το 1998 o Πριμακόφ, τον έφερε στην Μόσχα , και έτσι ο Βαλόντια. «τρούπωσε» στο Κρεμλίνο, και τον Αύγουστο του 1999, με αναίμακτο ανακτορικό πραξικόπημα της Ka-Γκε-Μπε, διορίστηκε πρωθυπουργός, και με την ομαλή αποχώρηση του Μπόρις Γιέλτσιν ο Βαλόντια το 2000, έγινε Πρόεδρος. 

 Επανεξελέγη τέσσερα χρόνια αργότερα και το 2008 μετακινήθηκε στην πρωθυπουργία , διορίζοντας πρόεδρο τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ. 

Στις 7 Μαΐου 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέστρεψε στην Προεδρία.

7 σχόλια:

soulis είπε...

Ρε Σπυρο δεν ειμαι ιδιαιτερα θρησκοληπτος αλλα μερικα πραγματα δεν μπορουν να εξηγηθουν λογικα αλλα μονο μεταφυσικα.
Η περιπτωση του Πουτιν ειναι κατι τετοιο.Πανω που οι Ροτσιλντ ειχαν στησει το μεγαλο κολπο τα ειχαν ολα ετοιμα βρεθηκε ο κοντος περιπου απο το πουθενα και τους πηρε την μπουκια απο το στομα.Μονο σαν θεικη παρεμβαση μπορω να το εξηγησω.
Σημερα θα ηταν προεδρος ο Χοντορκοφσκι η καποιο τετοιο ανδρεικελο οι εβραιοι θα ελεγχαν τα παντα η Gazprom θα ηταν δικη τους οπως και ολο το φυσικο αεριο το πετρελαιο και οι ανεξαντλητοι φυσικοι ποροι της Ρωσιας.Ασαντ δεν θα υπηρχε παντου στην Συρια θα ειχε κυριαρχησει το ισλαμικο κρατος και ουτε μπορω να φανταστω τι αλλο κακο θα ειχε συμβει στον κοσμο.Ο κοσμος θα ειχε εντελως αλλη μορφη πολυ πολυ χειροτερη σιγουρα.

Ανώνυμος είπε...

προεδρε χιλια χρονια να ζησεις ειμαστε μαζι σου ολοι οι Ελληνες και μην ακους μαλακιες που λενε για εμας

Ανώνυμος είπε...

soulis εισαι σωστος.
Και λιγους απο δαυτους επιασε ή κηνυγησε απ την Ρωσσια ο Πουτιν.
Κανονικα θα πρεπε να μην συναναστρεφεται καθολου με εβραιους. Αυτος ο παλιοπουστας ο Γιελτσιν μπορουσε να τους δωσει την μιση Ρωσσια για ενα μπουκαλι βοτκα.
Σωστα λες οτι μαλλον ο Πουτιν ειναι Θεοσταλτος ενα βημα προ της αβυσσου για την ανθρωπωτητα.
Σωστος εισαι.

aviator είπε...

+1000%

aviator είπε...

Πολλες φορες εχω κανει ακριβως την ιδια σκεψη...

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα γιατί δεν παρεμβαίνει ο Θεός;

Ανώνυμος είπε...

@ Παρ Οκτ 08, 07:40:00 π.μ.

Παρεμβαινει.
Θεϊκα ομως που εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...