ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

6/10/21

H πραγματικότητα και η ανθελληνική Υστερία. Ο Σαμουήλο ήταν Αρμένης, που παρίστανε τον Βούλγαρο και τον απόγονο του Ασπαρούχ αλλά οι Κόκκινοι λωποδύτες τον βάφτισαν «Μακεδόνα». Δηλαδή 2+2=5

Ο Κόμης Νικόλαος, ήταν Αρμένιος και ήταν παντρεμένος με τον Χρίπσίμ, κόρη του βασιλιά των Αρμενίων Ασώτιου Γ. 

Αρμένιος πρίγκιπας, ήταν και ο Γρηγόριος Ταρωνίτης , ο γιός του Ασώτ Γ΄ του Ταρών ,που ήταν αδελφός της Χρίπσίμ, και ο οποίος παραχώρησε στην Αυτοκρατορία το Ταρών, με αντάλλαγμα εκτεταμένες γαίες και τον τίτλο του Πατρικίου. 

Ο Γρηγόριος Ταρωνίτης ήταν δούκας της Θεσσαλονίκης, όταν οι Βούλγαροι επιτέθηκαν στην πόλη και σκοτώθηκε σε μάχη μαζί τους. 

Ο Κόμης Νικόλαος που υπηρετούσε υπό τον Γρηγόριο Ταρωνίτη ,ήταν διοικητής μιας περιοχής δυτικά του Ίσκερ και του Στρυμώνα. Κατά την εισβολή των Ρως υπό τον Σβιατοσλάβο στην Βουλγαρία. 

Ο  Κόμης Νικόλαος, προσχώρησε στον Σβιατοσλάβο και σκοτώθηκε το 971 κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μεγάλης Πρέσλαβα από τον Αρμένιο Ιωάννη Τσιμισκή. 
Η χήρα  του Χρίπσίμ, με τα 4 ορφανά του Κόμη Νικόλαου, τον Δαβίδ, τον Μωυσή, τον Ααρών και τον Σαμουήλ πήγε στην Κωνσταντινούπολη ακολουθώντας τον βούλγαρο Τσάρο Βόρις Β΄. 

Ο γιος του Γρηγόριου Ταρωνίτη, Ασώτ(ιος) Ταρωνίτης, και ανιψιός του Σαμουήλ από την μητέρα του Χρίπσίμ, αιχμαλωτίστηκε από τους Βουλγάρους το 995, αλλά ο Σαμουήλ τον ελευθέρωσε, και τον πάντρεψε με την κόρη του Μιροσλάβα, (από την Αγαθή τη Λαρισαία), και τον διόρισε κυβερνήτη του Δυρραχίου αλλά αυτός και η σύζυγός του διέφυγαν στην Κωνσταντινούπολη και παρέδωσαν το Δυρράχιο στους Βυζαντινούς. 

Ο αδελφοί του Σαμουήλ , Δαβίδ, Μωυσής, και Ααρών Κομητόπουλοι ατύχησαν.
Ο Δαβίδ σκοτώθηκε στη θέση Καλαί Δρύες στην περιοχή των Κορεστίων και ο Μωυσής κατά την πολιορκία των Σερρών το 986 από τους άνδρες του Λέοντος Μελισσηνού .Ο Ααρών δολοφονήθηκε στις 14 Ιουλίου του 987, από τον αδερφό του Σαμουήλ, μαζί με όλη την οικογένεια του επειδή είχε μεταπηδήσει στους Βυζαντινούς.

 Για τους συντρόφους «ιστορικούς» «σχετικά με την καταγωγή των Κομιτόπουλων έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες .

Ο ίδιος ο Σαμουήλ για να ενισχύσει την διεκδικήσει του βουλγαρικού θρόνου ισχυριζόταν ψευδώς ότι κατάγονταν από τον αρχηγό των Πρωτοβουλγάρων Ασπαρούχ και ότι η μητέρα τους ήταν κόρη του Βούλγαρου Τσάρου Συμεών. 

Στις 6 Οκτωβρίου 1014, ο Αρμένης που παρίστανε τον Βούλγαρο Τσάρο, πέθανε και θάφτηκε στην Εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησί στη Μικρή Πρέσπα την οποία είχε χτίσει ο Σαμουήλ. 
Στο ταφικό του ένδυμα που βρέθηκε το 1965 ήταν κεντημένος ο θυρεός του Οίκου των Κομητόπουλων, οι δύο παπαγάλοι. 
Τον Σαμουήλ διαδέχτηκε ο γιός του Γκαβρίλο Ράντομιρ τον οποίο σκότωσε τον Αυγουστο του 1015 ο μόνος διασωθείς γιός του Άαρων Κομητόπουλου, ο Ιωάννης Βλαδίσλαος, ο οποίος διέδωσε ότι κατά την διάρκεια κυνηγιού , ( είτε στη Λίμνη Βεγορίτιδα , είτε στη Λίμνη των Πετρών του Αμυνταίου), εμφανίστηκε ο Άγιος Δημήτριος και τον σκότωσε. 
Ο Γκαβρίλο Ράντομιρ ήταν θαμμένος και αυτός στον Άγιο Αχίλλειο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/lizarodnianskaia/

Γιατί ο Γιάννης δεν το γράφει Γιάνης όπως ο Κητικός Μπαρούχ;

  Μου κάνει εντύπωση γιατί ο ψηλός Γιάννης από την Νιγηρία, δεν το γράφει Γιάνης.  Γιατί επιμένει στην παράδοση;  Το σκέφθηκε μόνος του ή ...