11/8/22

‎ 169η ημέρα της στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας για αποναζιστοποίση και αφοπλισμό της Ουκρανίας.


 ‎ Μόσχα, 11 Αυγούστου .Οι συμμαχικές δυνάμεις,  μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων, της  Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ και οι Τσετσένοι Εθελοντές πλησιάζουν τώρα το κέντρο της πόλης Σολεντάρ.

Σύμφωνα με το εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ , ως αποτέλεσμα των επιθέσεων των συμμαχικών δυνάμεων, εξαλείφθηκε περισσότερο από το 50% του προσωπικού της 14ης και της 66ης   μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκών Δυνάμεων στα μετωπα του Αρτεμόφσκ και της Αβντίϊβκα.


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελβετία έχει χάσει το ουδέτερο καθεστώς της και δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα της Ουκρανίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. 
Το κοινοβούλιο της Λετονίας έχει ανακηρύξει τη Ρωσία «κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία». 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν στην Ουκρανία πληροφορίες πληροφοριών από διαστημικούς δορυφόρους, πράγμα που οδηγεί στη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 
Η συζήτηση στην G7 για τον μηχανισμό περιορισμού των τιμών του πετρελαίου από τη Ρωσία συνεχίζεται, λόγω της υψηλής τεχνικής πολυπλοκότητας που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: