14/8/22

«Ό αληθής Πατριώτης αποθνήσκει ευχάριστος, διότι δεν εσιώπησε το συμφέρον της Πατρίδος του».


 «Δεν είναι επιχείρημα εις τον Κόσμον, το όποιον είναι ανώτερον των δυνάμεων του αληθούς Πατριώτου, οπόταν εμψυχούται από τον Ιερόν της Πατρίδος έρωτα. Το σώμα του χρησιμεύει ως προπύργιον της Πατρίδος»


Ημίθεος, ο αληθινός Πατριώτης και Εθνομάρτυρας Σολωμός Σολωμού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

φαντάσου τώρα πόσο ήρωας ήταν αυτός που τον πυροβόλησε λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν υπήρχε περίπτωση Έλληνας να πυροβολούσε Τούρκο επειδή πήγε να κατεβάσει την ελληνική σημαία, το δικαίωμα του καθενός να καίει ελληνικές σημαίες νομίζω είχε ειπωθεί πριν το συγκεκριμένο περιστατικό

Τετάρτη 19 Μαρτίου 1941. 143η Ημέρα του έλληνο-Ιταλικού Πολέμου. Σε 8 ημέρες οι Αγγλική Μυστική Υπηρεσία (SoE) θα έκανε πραξικόπημα στο Βελιγράδι. Σε 18 ημέρες οι Γερμανοί θα επιτίθονταν σε Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία. Στο Βελιγράδι, ο Γερμανός πρέσβης επισκέφθηκε τον Γιουγκοσλάβο υπουργό εξωτερικών και του έδωσε πέντε ήμερες για να πάρουν μια απόφαση για ένταξη στον Άξονα. Στην Αθήνα, ο Αμβρίσος Πλυτάς μετονόμααε την οδό Ακαδημίας σε Λεωφόρο Ρουζβελτ. Η αγγλική Προπαγάνδα υμνούσε τον Εστεμμένο Τενεκέ για τις υπηρεσίες του. Ο πράκτωρ Διαγγελέας, (Παπάγος) ανακοίνωσε στον στρατό το παράσημο που του έδωσε ο Βασιλεύς. Στον Βόρειο Ατλαντικό, το βρετανικό θωρηκτό «Mαλαισία» υπέστη σοβαρές ζημιές από τορπίλη του U-106 ενώ κάλυπτε νηοπομπή αλλά πήγε στη Νέα Υόρκη για επισκευές.

  (Λόγω της καταλήψεως αυτά χάθηκαν στον δρόμο). (Αυτοί δεν παρουσιάστηκαν ποτέ).