16/11/22

ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, έχει τη χαρά, την τιμή και την περηφάνεια, μετά από 20 περίπου χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνιους Αγώνες των μικρών σκακιστών του, και πάνω από πενήντα σε Παναττικούς, να πανηγυρίσει την πιο μεγάλη απ’ όλες τις επιτυχίες του και μια από τις μεγαλύτερες της ελληνικής σκακιστικής οικογένειας. 

 Συγκεκριμένα η 9χρονη Σκακίστρια του Ομίλου, ΛΑΜΠΟΥ ΜΑΡΙΑΝΤΑ, στα Πανευρωπαϊκά Σκακιστικά Νεανικά Πρωταθλήματα από 8 έως 18 ετών που διεξήχθησαν από 6 έως 14 Νοεμβρίου στην Αττάλεια* της Τουρκίας, παίζοντας στην κατηγορία των Παγκορασίδων κάτω των 10 ετών, κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο και ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης Παγκορασίδων κάτω των 10. 

 Η Μαριάντα είναι Σκακίστρια του Αθλητικού Πολιτιστικού Ομίλου ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, από Νήπιο, και έχει αναδειχθεί μέχρι τώρα: - Πρωταθλήτρια Ελλάδας πέντε φορές στους Μαθητικούς Αγώνες (Νήπια, Α΄ τάξη Δημοτικού, Β΄, Γ΄ και Δ΄). 
 - Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Ατομικό κάτω των 8, το 2021. - Πρωταθλήτρια Ελλάδας-Κύπρου στο Διεθνές Διαδικτυακό Μαθητικό, άλλα άτυπο, Πρωτάθλημα Ελλάδας-Κύπρου το 2020. Επίσης, έχει κατακτήσει πάμπολλα Μετάλλια, Χρυσά ως επί το πλείστον, σε διάφορα Διεθνή Τουρνουά, όπως, π.χ. στο προτελευταίο χρονολογικά, το Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας («Τιμή στην Εθνική Αντίσταση»), όπου κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στα κορίτσια κάτω των οκτώ, στον Β΄ Όμιλο του Τουρνουά. 

 Διακρίνεται για το ήθος της, την αγωνιστικότητά της, το μεράκι και την αγάπη της για κάθε πνευματική ή σωματική ενασχόληση που απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια, ειδικά δε, για το Σκάκι.

 Ήδη, από Νήπιο είχε βραβευτεί από τον Σύλλογό μας με ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ Σ για το Ήθος της, το Πνεύμα Δικαιοσύνης που την συνέχει και την Αγάπη της προς τους Συνανθρώπους της, ενώ, το φετινό καλοκαίρι, ο Όμιλός μας εξέδωσε Δελτίο Τύπου για να εκθειάσει δημοσίως την ανωτερότητα που επέδειξε σε αγώνα σε διεθνές τουρνουά, όπως άλλωστε κάνει πάντοτε, με σπάνιο για την εποχή μας και για την ηλικία της πνεύμα «ευ αγωνίζεσθαι», ακριβώς όπως αυτό διδάσκεται από τους γονείς της και από τους προπονητές της, εδώ, στον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ.

 Η Διοίκηση του Ομίλου, οι προπονητές και οι γονείς των παιδιών – σκακιστών μας, που, πιστοί και στον σκοπό του Καταστατικού του Α.Π.Ο. ΑΙΓΛΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, ως κύριο μέλημά μας έχουμε την καλλιέργεια του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Ευ Αγωνίζεσθαι, ιδιαίτερα για τους μικρούς μαθητές μας, αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια για το διαμάντι αυτό, την ΜΑΡΙΑΝΤΑ, που κοσμεί τη σύνθεση της Ομάδας μας, και βέβαια καί για τους γονείς της, για την ξεχωριστή αγωγή με την οποία διαπλάθουν τον χαρακτήρα των παιδιών τους Είθε τα φωτεινά αυτά παραδείγματα να βρουν πολλούς μιμητές, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών, αλλά και των δασκάλων τους, μέσα στην άγονη και με μεγάλη ξηρασία σπουδαίων πράξεων εποχή μας, κι αυτή η οδός να σηματοδοτήσει ένα νέο, ελπιδοφόρο αύριο, ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας και τον κόσμο ολάκερο!! 

 Μαριάντα, όλους εμάς, εδώ στον Σύλλογό σου, μας έκανες, όπως και όλους τους άλλους Έλληνες, Υπερήφανους για σένα και την Ελλάδα μας, και μας εξακόντισες την αυτοπεποίθησή μας για τις δυνατότητες και το μέλλον της πατρίδας μας εις τα ύψη, ειδικά, μάλιστα, όταν μας έδωσες την πελώρια χαρά, καθώς και την ανείπωτη συγκίνηση, με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας, (https://youtu.be/HsLiF8cp9bY) εκεί που κάποτε ανθούσε ο Ελληνικός Πολιτισμός, όπως και σε όλη την Μικρά Ασία! 
 Με αθλητικούς χαιρετισμούς, 
 
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Βάθης.  
Ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Παναγάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...