10/10/23

Στις 10 Οκτωβρίου 1941, στην επέτειο του Κινήματος του 35, ο Βασιλιάς Γεώργιος Β΄ ανακοίνωσε από την Αγγλία, τον τερματισμό του «αυταρχικού» καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, που εκείνος είχε επιβάλει και δέκα ημέρες μετά, μετα από αγγλική επιμονή, δημοσίευσε τη Συντακτική πράξη ανάκλησης των διαταγμάτων της 4ης Αυγούστου 1936.

 

 Η Βασιλεία, που επανήλθε το 1935, καταργήθηκε με το δημοψήφισμα της 12ης Ιουνίου 1973, 
(στο οποίο οι Αριστεροί ψήφιζαν υπέρ του βασιλιά), το αποτέλεσμα του οποίου επιβεβαιώθηκε με το «δεύτερο δημοψήφισμα» της 8ης Δεκεμβρίου 1974. 
 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όλα τελικά Χατζάρα φταίνε οι αριστεροί! Όλοι οι άλλοι είναι αθώες περιστερές…

Ανώνυμος είπε...

Μάστορα, δεν φταίνε μόνον οι Αριστεροί. Αλλά μέχρι τώρα, μας το παίζουν αθώες περιστερές... Τα ράμματα στη γούνα τους, βγάζει ο Χατζάρας. Για τους άλλους, τα ξέρουμε με το νι και με το σίγμα, σαράντα χρόνια απ' τον ίδιο (αριστερό) φούρναρη.
Και δε συζητάμε τα των Εγγλέζων. Εκεί κι αν έχουμε μαύρα μεσάνυχτα, απ' τις νεώτερες π@υστιές (επίκαιρο) τους : μικρασιατική καταστροφή, Δεκεμβριανά, Κύπρος και δε συμμαζεύεται. Ήθελα νά 'ξερα, τι απ' αυτά, που βλέπουμε εδώ μέσα, μαθαίνουν στο διπλωματικό σώμα οι διπλωμάτες μας.

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...