11/10/23

Τεράστιες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σήμερα χάθηκαν 330 ΟΥΚΟΙ στο μέτωπο της Αβντίιβκα και 280 στο μέτωπο του Κουπιάνσκ. Η τακτική πρωινή ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την Ειδική Στρατιωτική ΅Επιχείρηση για τις 11 Οκτωβρίου.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας βελτίωσαν τη θέση τους στην Αβντίιβκα. 

Μια ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ηττήθηκε στην περιοχή Οτσερετνε . 

Οι απώλειες των ΟΥΚΩΝ  έφτασαν τα  90 καταμετρημένα επί τόπου πτώματα μαχητές. Επίσης, 10 τεθωρακισμένα οχήματα MaxxPro αμερικανικής κατασκευής εξαλείφθηκαν. Οι συνολικές απώλειες των ΟΥΚΩΝ σήμερα το πρωί στο μετωο της Αβντίιβκα  ήταν 330 στρατιώτες .

O επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Nτένις Πουσίλιν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός λαμβάνει μέτρα για να πάρει τον έλεγχο της Αβντίιβκα από την οποία ο ΟΥΚΟΙ βομβαρδίζουν το Ντόνετσκ.

 Ο  Πουσίλιν είπε ότι είναι  πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μια πλήρους κλίμακας έξοδο  των Ουκρανών από την  Αβντίιβκα αλλά ορισμένες ενδείξεις  που υποδηλώνουν υποχώρηση είναι ήδη ορατές.

Ο επικεφαλής της κατοχικής στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της Αβντίιβκα Βιτάλι Μπαραμπάς  έμεινε έκπληκτος από την επίθεση του ρωσικού στρατού

 

«Η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη. Πράγματι, χθες τα ρωσικά στρατεύματα  πέρασαν μαζικά στην επίθεση. Περίπου στις 3 π.μ., άρχισαν μαζικοί βομβαρδισμοί θέσεων γύρω από την πόλη. Τόσο από το βορρά όσο και από το νότο, και το ίδιο το βιομηχανικό συγκρότημα άρχισε επίσης να κλείνει. Δεν υπήρξε ποτέ επίθεση τέτοιας κλίμακας σε αυτό το μέτωπο» , είπε.

 Στο μέτωπο του Κουπιάνσκ αποκρούστηκαν 10 επιθέσεις. 

Οι απώλειες των ΟΥΚΩΝ είναι 280 Ουκρανοί μαχητές. Καταστράφηκε μια αποθήκη πυρομαχικών ξένων μισθοφόρων.

 Στο μέτωπο του Κράσνι Λήμαν αποκρούστηκαν δύο επιθέσεις. Απώλειες 65 μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Στις μάχες στα μέτωπα του Νότιου Ντόνετσκ οι απώλειες των ΟΥΚΩΝ έφθασαν έως και τους 155 μαχητές. Στομετωπο της Ζαπορίζιε  αποκρούστηκαν δύο επιθέσεις. Οι ΟΥΚΟΙ άφησαν πίσω τους 20 πτώματα μαχητών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Στις μάχες στα μέτωπα της Χερσώνος οι σημερινές απώλειες των ΟΥΚΩΝ ήταν 45 μαχητές. Η Ρωσική αεράμυνα κατέρριψε ένα αεροσκάφος Su-25 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέστρεψε 41 UAV.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο τρόπος κατά τον οποίο σφάζονται αντί να συλλάβουν τον Ζελένσκι ενώ οι Ουκρανές κάνουν διακοπές στην Ευρώπη με επιδόματα, προϊδεάζει για την σφαγή που θα πέσει εν Ελλάδι όπου τα κορόϊδα εθνικιστές θα το παίζουν ότι σώζουν τις ντόπιες από τους ισλαμιστές ενώ αυτές θα τους λένε φασίστες και θα πηδιούνται με τους ισλαμιστές σε χαρέμια ως ένδειξη χειραφέτησης, όπως λέει το σύνθημα "μόνη μου θα εκδοθώ"

Ανώνυμος είπε...

https://ec.europa.eu/competition/mergers/cases/additional_data/636138.pdf

https://uk.practicallaw.thomsonreuters.com/2-380-4019?__lrTS=20180918064952680&transitionType=Default&contextData=(sc.Default)&firstPage=true

ΚΑΣΣΕΛ