8/1/24

Η Ρωσία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί πυραυλική επίθεση μεγάλης κλίμακας σε 150 ουκρανικούς Στόχους , Μετείχαν 11 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 MS και πλοία του Στόλου

Ο ρωσικός στρατός χτύπησε με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας εγκαταστάσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συγκροτήματος (MIC) της Ουκρανίας. 
Αυτό αναφέρθηκε στις 8 Ιανουαρίου από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. 
 Η  επίθεση πραγματοποιήθηκε με εναέρια και θαλάσσια όπλα, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος «Κινζάλ».

 Επιπλέον, το πυροβολικό, οι πυραυλικές δυνάμεις και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν το εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 108 περιοχές


 

 Οι κάτοικοι του Κιέβου πήγαν  σε καταφύγια. Οι τοπικές αρχές στο  Κρίβι Ρόγκ , τη Ζαπορίζιε  το Χάρκοβο το Ντνίπτοπετρόφσκ και το Χμελίντσκι   δήλωσαν ότι οι πόλεις τους δέχθηκαν ρωσική «μαζική επίθεση με ρουκέτες».

Στις 7:45 π.μ., υπήρχαν πληροφορίες για εκρήξεις στο Dnipropetrovsk και στις 7:53 π.μ., οι κάτοικοι ανέφεραν και πάλι ισχυρές εκρήξεις, αλλά αυτή τη φορά κοντά στο Dnipropetrovsk, όχι στην ίδια την πόλη.

 Στις 8:02 π.μ., έγινε γνωστό για εκρήξεις στο Kryvyi Rih. Σύμφωνα με Ukraina.ru, στόχοι στην πόλη χτυπήθηκαν από βαλλιστικούς πυραύλους Iskander. Μετά τις πληροφορίες - η Ζαπορίζια χτυπήθηκε επίσης από βαλλιστικούς πυραύλους και ισχυρές εκρήξεις στην περιοχή του Χάρκοβο. Στις 8.05 π.μ. - νέες εκρήξεις στο Kryvyi Rih: νέοι Iskanders πέταξαν σε αυτό.

 Και πάλι εκρήξεις στην περιοχή του Χάρκοβο και στο ίδιο το Χάρκοβο - έρχονται σε κύματα, λένε οι κάτοικοι στα ρωσικά κανάλια τηλεγραφημάτων. Και πάλι ο Kryvyi Rih - ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε μια μαζική πυραυλική επίθεση στην πόλη.

 Νέα έκρηξη στα περίχωρα του Dnipropetrovsk, ισχυρές εκρήξεις στο Khmelnytskyi. Η Ζαπορίζια, η περιοχή Χμελνίτσκιι, η περιοχή Ζιτόμιρ βροντούν.

Ισχυρές εκρήξεις και πάλι στην περιοχή Khmelnytskyi.

 Οι συνδρομητές του καναλιού τηλεγραφήματος από το Χάρκοβο μίλησαν για την κατάσταση στην πόλη:

- Υπάρχουν τόσες πολλές αφίξεις που έχουμε χάσει το μέτρημα. Υπάρχουν επίσης πολλά μακρινά, είτε στην άλλη άκρη της πόλης, είτε στην περιοχή. Το φως είναι ακόμα εκεί.

Οι περισσότερες από τις εκρήξεις ακούστηκαν στην περιοχή Kyivsky του Χάρκοβο, όπου βρίσκονται τέσσερα μεγάλα εργοστάσια, αναφέρει η Readovka.

Ο αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης δήλωσε από το Λόνδίνο όπου εργάζεται  ότι οι δύο μεγάλες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις   που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Δεκεμβρίου και στις 2 Ιανουαρίου ήταν απολύτως καταστροφικές και ότι καταστράφηκαν τουλάχιστον δύο συστοιχίες του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας «Πάτριοτ».

 «... Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί και οι Ουκρανοί, είναι σοκαρισμένοι από αυτές τις επιθέσεις», σχολίασε ο Μερκούρης. 

Ο Ουκρανός συνταγματάρχης Ιβάν Παβλένκο δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς» ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί πλέον «μαζικά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για επίθεση και αναγνώριση», γεγονός που δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης». «Οι Ρώσοι άρχισαν πρόσφατα να παράγουν τόσα πολλά drones που γίνεται τεράστια απειλή. Η μαζική χρήση drones είναι κάτι νέο», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: