3/1/24

3 Ιανουαρίου 1941. 68η ημέρα του ελληνο-ιταλικού Πολέμου. Η σύγκρουση των μασόνων. Ο Μεταξάς είχε ακόμα 14 ημέρες πριν τον αρρωστήσουν και 26 ημέρες ζωής

Ενώ στο μέτωπο συνεχιζόντουσαν οι "τοπικές" επιθέσεις από βουνοκορφής σε βουνοκορφή στην Αθήνα τσακώθηκαν οι Τέκτονες Νικόλαος Παπαδήμας και Αλέξανδρος Παπάγος.
 Ο Παπαδήμας είχε αποστρατευτεί για την συμμετοχή του  στο Κίνημα του 1923 στο οποίο συμμετείχε και ο Παπάγος ο οποίος όμως επανηλθε ενώ ο Παπαδήμας όχι. 

Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του έγραψε:   

 Ο Παπάγος διέταξε το Β΄ ΣΣ να συνεχίσει τις επιχειρήσεις.

 Στην Κλεισούρα επιτέθηκαν άνδρες του 8ουΣΠ. Εκεί σκοτώθηκε ο Στρατιώτης Ευάγγελος Σιδέρης. Στο ύψωμα 1410 (Μάλι Σπατ) συνέχισαν τις επιθέσεις το 42ο Σύνταγμα Ευζώνων και το 26ο ΣΠ.. Εκεί έπεσαν μαχόμενοι οι στρατιώτες Σπυρίδων Αθανασόπουλος και Κωνσταντίνος Παναγής, ο Λοχίας Δημήτριος Μουστάκας και ο Δεκανέας Κουτσογιάννης Ιωάννης στο Ύψωμα και ο Στρατιώτης του 36 ΣΠ Εμμανουήλ Γρηγορίου .Στο ύψωμα Μπερζντάν σκοτώθηκε ο στρατιω΄της Κανδιλώτης Κωνσταντίνος του 33ου ΣΠ, ενώ στο ύψωμα 1580 προ Τεπελενίου σκοτώθηκαν ο Ανδρέας Κολοκυθάς του 42ου και ο Δημητριος Σγατζούρης του 36ου.

Το Αρχηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 3 Ιανουαρίου 1941 στο Πολεμικό Ανακοινωθέν No. 210 ανέφερε για το «ελληνικό μέτωπο»:

« Επιθέσεις τοπικού χαρακτήρα σε ορισμένους τομείς αποκρούστηκαν αποφασιστικά. Οι δυνάμεις μας έτρεψαν σε φυγή τα εχθρικά στοιχεία και συνέλαβαν αιχμαλώτους. Εχθρικά αεροπλάνα βομβάρδισαν το Ελμπασάν προκαλώντας κάποιες απώλειες στον άμαχο πληθυσμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...