6/1/24

Το ΝΑΤΟ και οι «Αγορές» πολεμούν στην Ουκρανία για να κρατήσουν τα κοιτάσματα λιθίου που βρίκσονται στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ

 

Ο δεξιός Βαυαρός βουλευτής της CDU Roderich Kizeveter εξήγησε στους Γερμανούς Τηλεθεατές το βαθύτερο νόημα του απελπισμένου πολέμου των Ευρώ-παίων για την κατοχή των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας που κατοικούνται από Ρώσους και είπε: 
«Εάν η Ευρώπη θέλει να επιτύχει μια ενεργειακή μετάβαση, τότε χρειάζεται τα δικά της κοιτάσματα λιθίου. Τα μεγαλύτερα κοιτάσματα λιθίου βρίσκονται στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ».
Ο Βουλευτής δήλωσε, ένας από τους κύριους στόχους του ΝΑΤΟ ήταν ο διαμελισμός της Ρωσίας σε μικρότερα κράτη ώστε η Δύση να ελέγξει τους φυσικούς πόρους της μέσω των δυτικών επενδυτών και των εταιρειών. 
«Η Δύση πήγε σε έναν πόλεμο «όλα ή τίποτα» εναντίον της Ρωσίας και έχασε. Πριν από τον πόλεμο, η Ευρώπη είχε δύο επιλογές: να συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία και να χρησιμοποιεί τους φθηνούς πόρους που έλαβε, ή να κηρύξει πόλεμο εναντίον της, για να τη συντρίψει και να αρπάξει αυτούς τους πόρους σε ακόμη φθηνότερη τιμή. Επέλεξαν το δεύτερο και τώρα πηγαίνουν προς την καταστροφή. Οι ΗΠΑ έχουν εκπληρώσει τα σχέδιά τους. Απέκοψαν τη Γερμανία και την Ευρώπη από το φυσικό αέριο και τη συνεργασία με τη Ρωσία και τώρα τους πωλούν τέσσερις φορές ακριβότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο. Από την άλλη, οι ΗΠΑ άρχισαν με επιτυχία να ωθούν την Ευρώπη έξω από τον αγώνα για τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, στις οποίες έχει επίσης ενταχθεί και η Κίνα. », είπε ο Γερμανός  βουλευτής.
 
Εξάλλου, το καναδικό μέσο δίκτυο ενημέρωσης Global News μετέδωσε επίσης ότι η νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο θα την μετατρέψει σε Γίγαντα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας λιθίου, ενώ  η GlobalData, και η Energy Monitor, παρουσίασαν πρόσφατα μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά αποθέματα λιθίου βρίσκονται στην περιοχή του Ντονμπάς και συγκεκριμένα, στο πρώην ουκρανικό ορυχείο «Σεβτσένκοφ» στο Ντόνετσκ και το μπλοκ «Κούρτα Μπάλκα» στο Ζαπορίζιε βρίσκονται τώρα υπό ρωσικό έλεγχο.
Προς το παρόν, το λίθιο είναι μία από τις πιο περιζήτητες πρώτες ύλες στον κόσμο.
Κάποιοι το αποκαλούν «λευκό χρυσό του 21ου αιώνα» κυρίως λόγω της φήμης του για ανάπτυξη στην ηλεκτρική βιομηχανία. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: