6/1/24

Ματαιώθηκε προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Σερβίας: Συνελήφθησαν ένοπλοι Αλβανοί, Εμπλέκεται δυτική χώρα

 

Οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας, απέτρεψαν προσπάθεια Αλβανών από το Κοσσυφοπέδιο και τo Μετόχι να αποσταθεροποιήσουν τη Σερβία με τη βοήθεια ξένου παράγοντα. 
Mέλη των σερβικών υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν στη Διοικητική διάβαση «Μερντάρε» δύο Αλβανούς από την Πρίστινα ηλικίας 22 και 30 ετών που προσπάθησαν να περάσουν μεγάλη ποσότητα όπλων στην κεντρική Σερβία. Τα όπλα με σιγαστήρες βρέθηκαν τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο στις κοιλότητες των καθισμάτων. 
Κατασχέθηκαν 45 πιστόλια, 31 σιγαστήρες και 300 φυσίγγια. 
Οι σερβικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν λόγους να πιστεύουν ότι οι δύο Αλβανοί είχαν οδηγίες και τη βοήθεια μιας δυτικής δύναμης, που υποστηρίζει ολόψυχα την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου .Στόχος τους ήταν να προκαλέσουν επεισόδια, να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και να αποσταθεροποιήσουν τη Σερβία. 
 Η έρευνα συνεχίζεται.
Με την υπόθεση μπορεί να σχετίζεται και η σύλληψη του πρόεδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Νϊκολα Σαντούλοβιτς  ο οποίος κρατείται κατηγορούμενος για τη διάπραξη του εγκλήματος της υποκίνησης φυλετικού, εθνικού και θρησκευτικού μίσους και μισαλλοδοξίας.
Ο Αλεξάνταρ Βούλιν , πρώην διευθυντής της BIA, ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του Σαντουλοβιτς έγινε με δική του εντολή , η οποία παρέμεινε σε ισχύ ακόμη και μετά την παραίτησή του. 
Συνελήφθη ως ύποπτος για υπονόμευση της συνταγματικής τάξης και ενεργό έργο για την υποστήριξη της απόσχισης

Δεν υπάρχουν σχόλια: