2/1/24

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε επίσημα την ένταξή της στούς BRICS

 

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε  επίσημα σήμερα την ένταξή της στους BRICS. 
«Η πλήρης συμμετοχή του βασιλείου στην ομάδα BRICS, η οποία περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες χώρες, έχει ξεκινήσει επίσημα, γεγονός που ενισχύει τη θέση του στον κόσμο», ανέφερε η δήλωση. Εκτός από τη Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Ιράν και τα ΗΑΕ εντάχθηκαν στους BRICS από σήμερα.

Τα αρχικά μέλη της ένωσης BRICS αντιπροσώπευαν το 32% της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ενώ το σύνολο του G7, το οποίο περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ιαπωνία, αντιπροσωπεύει μόνο το 30%.
 Οι BRICS είναι μια διακρατική ένωση που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2006 στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας. Αργότερα, εντάχθηκε η Νότια Αφρική. Τώρα υπάρχουν εννέα χώρες στο Μπλοκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...