18/3/24

Ο πάπας Φραγκίσκος συνεχάρει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την εκλογή του. Οι ηγέτες της Βενεζουέλας, της Νικαράγουας και της Βολιβίας, Νικολάς Μαδούρο, Ντανιέλ Ορτέγκα και Λουίς Άρσε, καθώς και η κουβανική κυβέρνηση, συνεχάρησαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο Μαδούρο, εξ ονόματος του λαού της Βενεζουέλας, συγχαίρει τον Πούτιν «για τον θρίαμβό του στις εκλογές» και «εκφράζει αναγνώριση στον ένδοξο ρωσικό λαό για τη βαθιά δέσμευσή του στη δημοκρατία». Η Βενεζουέλα τόνισε ότι «η ενότητα του ρωσικού λαού και η ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν» συμβάλλουν στην «παγκόσμια ασφάλεια», ανέφερε το TASS.
 Ο Ορτέγκα,  σημείωσε ότι ο «θρίαμβος» του Πούτιν είναι «μια συμβολή στην αναντικατάστατη σταθερότητα της ανθρωπότητας». Ο ίδιος και η σύζυγός του, αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας Rosario Murillo, σημείωσαν ότι οι εκλογές στη Ρωσία ήταν «υποδειγματικές και ήρεμες». Ευχήθηκαν «νίκες για τον ρωσικό λαό και ειρήνη στον πλανήτη». 
 Ο Άρσε σημείωσε ότι η «σαρωτική νίκη» του Πούτιν «επιβεβαιώνει την ενότητα του γενναίου λαού της Ρωσίας γύρω από την κυριαρχία και τη συνεχή ανάπτυξη».

"Η νίκη του προέδρου Πούτιν χαιρετίστηκε από τον  σερβικό λαό, επειδή βλέπει σε αυτόν έναν μεγάλο πολιτικό και φίλο στον οποίο μπορούμε πάντα να βασιζόμαστε και ο οποίος νοιάζεται για τον λαό μας. Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι που ο ρωσικός λαός επέλεξε έναν σοβαρό, υπεύθυνο και σοφό πολιτικό ως ηγέτη του, διότι αυτό αποτελεί εγγύηση ότι οι παραδοσιακές αξίες θα διατηρηθούν στον σημερινό κόσμο και ότι δεν θα γίνει ένα μέρος όπου μόνο οι επιλεγμένοι μπορούν να αποφασίσουν τα πάντα», έγραψε ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σερπσκα Μίλοραντ  Ντόντικ στο
 κοινωνικό δίκτυο X.

Δεν υπάρχουν σχόλια: