19/3/24

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

 


Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα και Τονένεκε τους οποίους προπαθούσαν να ανακαταλάβουν με συνεχείς επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.
Οι Ρώσοι που μπήκαν στα χαρακώματα  βρήκαν τα πτώματα των 
νεκρών Ουκρανών. Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας εκτίμησε  ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 2710 στρατιώτες στο μεωπο της Αβντέεβκα σε μια εβδομάδα. 
Στο μέτωπο της Αβντέεβκα , έγιναν  σκληρές μάχες στη γραμμή Τονένκε-Ορλόβκα-Μπέρντιτσι 

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχωρούν κατά μήκος ολόκληρης της πρώτης γραμμής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR). 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται βαριές απώλειες στο μετωπο του Κουπιάνσκ  

Στο μέτωπο του Τσασίβ Γιάρ , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν μια οχυρωμένη περιοχή στα περίχωρα του Ιβανόβσκογιε  (Krasny). Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεσή του».

Στο (δίπλα) μέτωπο του Αρτεμόφσκ (Bakhmut), οι Ουκρανοί  συνεχίζουν να κρατάνε τα περίχωρα του Κράσνε, βασιζόμενοι σε μια μεγάλη οχυρωμένη περιοχή στα νοτιοδυτικά. Η αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας χτυπά στις θέσεις πυροβολικού.

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας βελτίωσαν τη νύχτα τις θέσεις τους και στο κέντρο του χωριού Ραμπότινο στο μέτωπο της Ζαπορίζιε.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν αρκετές επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Ραμπότινο και στην περιοχή του χωριού.

Και οι δύο πλευρές χτυπούν με όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Είκοσι στρατιώτες της 59ης Ανεξάρτητης  Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν στους Ρώσους  κοντά στο χωριό  Γκεοργκίεβκα στο μέτωπο της Μαρύινκα, ενώ, άλλοι 18 που δεν παραδόθηκαν  και προσπάθησαν να διαφύγουν αιχμαλωτίστηκαν. Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ενισχύσουν  συναδέλφους τους που είχαν περικυκλωθεί . Η δύναμη  εντοπίστηκε και στη συνέχεια χτυπήθηκε με βαρύ πυροβολικό. Ως αποτέλεσμα, τέσσερεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

 Μετά από αυτό, ο διοικητής της ομάδας αποφάσισε να παραδοθεί. Επικοινώνησε με τα ρωσικά στρατεύματα με αίτημα να σώσει τις ζωές των ανδρών του.

Στα βόρεια της Μαρύϊνκα, διεξάγονται  μάχες στην Κρασνοχορέβκα.

Στα μέτωπα του Χάρκοβο και του Σούμι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επέστρεψαν και πάλι στην τακτική μικρών ομάδων. Ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης προσπαθούν περιοδικά να διεισδύσουν στα χωριά  Τέτκινο και την Κοζίνκα  σε ομάδες έξι έως οκτώ ατόμων, αλλά δεν έχουν παρατηρηθεί ακόμη αποτελέσματα από αυτές τις επιχειρήσεις. Το ουκρανικό πυροβολικό συνεχίζει τα πλήγματα στο έδαφος των περιοχών Μπέλγκοροντ και Κουρσκ.

Στο μέτωπο  της Χερσώνας, οι Ουκρανοί οχυρώνουν τα παράκτια χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...