16/3/24

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία, συμπεριλαμβανομένης της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, υπερέβη το 50%

 

 

16 Μαρτίου. Στις 1600 μ.μ., (ώρα Μόσχας), η προσέλευση ήταν 50,36%", δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Νικολάι Μπουλάεφ. Στη Μόσχα, έχουν ήδη ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές πάνω από 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Η ψηφοφορία διαρκεί, τρεις ημέρες, από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.

Η επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Έλλα Παμφίλοβα  ανακοίνωσε προσπάθειες πυρπόλησης ψηφοδελτίων «έγχυσης υγρών»  σε κάλπες  σε 20 περιοχές .

Συνολικά έγιναν «8 απόπειρες εμπρησμού».

 Έχουν συλληφθεί 29 άτομα.

 Οι πιο πρόσφατες επιθέσεις έγιναν στη Βόρεια Οσετία, (γύρω στις 1200) στο Εκατερίνμπουργκ (γύρω στις 1300) και στο Αλτάι (γύρω στις 14.00).

ΒΟΡΟΝΙΕΖ, 16 Μαρτίου - RIA Novosti. Το τρίτο κρούσμα μέσα σε δύο ημέρες. Έριξαν πράσινο υγρό σε κάλπη  στην πόλη Μπορισογκλεμπσκ , ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης.

Στην Αγία Πετρούπολη, μια γυναίκα πέταξε «βόμβα μολότοφ» σε αστυνομικό τμήμα.


Η βρετανική πρεσβεία στη Ρωσική Ομοσπονδία δημοσίευσε μια ανάρτηση σε ένα κοινωνικό δίκτυο στην οποία δήλωσε ότι η Ρωσία δεν νόμιμο  δικαίωμα για τη διεξαγωγή εκλογών στο έδαφος της Κριμαίας και στις «νέες περιοχές», δεδομένου ότι όλες ανήκουν στο Κίεβο.

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε αμέσως ότι «πρόκειται για  ένα ακόμα παράδειγμα βλακείας και θράσους». 

-«Κατανοούμε την υστερία του Λονδίνου: Σε αντίθεση με όλες τις δυτικές ίντριγκες, οι εκλογές διεξάγονται κανονικά τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό, και η προσέλευση, όπως σημειώνει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, είναι υψηλή». 

-«Το Φόρεϊν Όφις δεν μπορεί να συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι οι μέρες που το Λονδίνο αποφάσιζε ποιος «κατέχει» τι, , κόβοντας τα σύνορα με βάση την αρχή του «διαίρει και βασίλευε», και θέτοντας τα θεμέλια για πολλές συγκρούσεις της εποχής μας έχουν παρέλθει.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εξοργισμένοι , υποκινώντας τους προστατευόμενους του καθεστώτος του Κιέβου, να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων. Και η πρεσβεία τους παρεμβαίνει ανοιχτά στις εσωτερικές υποθέσεις.Το τι "ανήκει" σε ποιον και ποιος θέλει να είναι με ποιον,  αποφασίζεται από τους πολίτες της Ρωσίας, και  όχι από το βρετανικό στέμμα που έχει συρρικνωθεί ελαφρώς. Οι κάτοικοι της Κριμαίας έκαναν την επιλογή τους το 2014 σε δημοψήφισμα ακριβώς πριν από 10 χρόνια και οι κάτοικοι των περιοχών της ΛΔ Ντόνετσκ. ΛΔ Λουγκάνσκ, της Χερσώνος και της Ζαπορίζιετο 2022. Η σύγχρονη Βρετανία μπορεί μόνο να ονειρεύεται μια τόσο ζωντανή εκδήλωση δημοκρατίας. Το επίπεδο εμπιστοσύνης των απλών Βρετανών τόσο στους Συντηρητικούς που βρίσκονται στην εξουσία όσο και στους Εργατικούς βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών»,τόνισε η  Ζαχάροβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

103 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Στις 14/27 Ιουλίου 1922 είχε ήδη συμφωνηθεί ότι η διάσκεψη των τριών Συμμάχων για την Ανακωχή, μετά την συμφωνημένη «ταχεία εκκένωση» της Μικράς Ασίας. θα γινόταν σε 60 ημέρες περίπου και σύμφωνα με την Γαλλική πρόταση οι Σύμμαχοι θα συμφωνούσαν πρώτα με την Τουρκία και μετά θα καλούσαν την Ελλάδα να τις ανακοινώσουν τους όρους. Έτσι και έγινε. Οι Σύμμαχοι πρότειναν στον Κεμάλ την διάσκεψη στις 10/23 Σεπτεμβρίου. (Σε 56 ημέρες). Ο Κεμάλ την αποδέχτηκε στις 16/29 Σεπτεμβρίου. (Σε 62 ημέρες).Η διάσκεψη στα Μουδανιά άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου/3 Οκτωβρίου και η συμφωνία των τριών με τους Τούρκους έκλεισε στα Μουδανιά , στις 28 Σεπτεμβρίου/ 11 Οκτωβρίου. Και η Ελλάδα την αποδέχτηκε την 1η/14 Οκτωβρίου.

Ο απεσταλμένος του Λονδίνου στρατηγός Τάσουσεντ συζητούσε στην Άγκυρα όλες τις λεπτομέρειες της λύσεως που θα έφερνε η συμφωνημένη "Νί...