16/3/24

Οι εκλογές, εκλογές και ο Πόλεμος, Πόλεμος

 


-Σήμερα το πρωί, υπήρξε μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Βίνιτσα και σε ένα κέντρο εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων, Προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά και οι  φλόγες γρήγορα τύλιξαν αρκετά υπόστεγα και κτίρια υπηρεσιών. Το αεροδρόμιο Βίνιτσα είναι έδρα της 456ης Μικτής Ταξιαρχίας Αεροπορίας και της 35ης Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας. Το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται επίσης για εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού, εκπαίδευση πιλότων μαχητικών και πληρωμάτων αεράμυνας.

-Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό εργαστήριο συναρμολόγησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών  στην περιοχή της Οδησσού κοντά στον οικισμό Κονοτόπ. Το πυροβολικό, η αεροπορία και οι πυραυλικές δυνάμεις  «επιτέθηκαν με επιτυχία σε 149 στόχους».

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χτύπησαν και την « 1η ταξιαρχία που φέρει  το όνομα του Ουκρανού προέδρου  Ζελένσκι και την 128η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που σταθμεύουν στην Ζαπορίζιε  κοντά στους οικισμούς «Σταρομαγιορσκογιε» , «Ουροζάϊνε¨και «Βίλνε Πόλε».Επιπλέον, αποτράπηκε μια προσπάθεια διεξαγωγής αναγνωριστικών επιχειρήσεων  από τον ουκρανικό στρατό.


Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν από σήμερα,  το κεντρικό τμήμα του χωριού Ραμπότινο  στην Ζαπορίζιε  και αποκρούουν τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις που εξακολουθούν να ελέγχουν το βόρειο τμήμα του οικισμού/

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν  τη γραμμή επαφής και στα βορειοδυτικά του Ραμπότινο καταλαμβάνοντας τις θέσεις του ουκρανικού στρατού

Ο ανταποκριτής της «Κομσομλόλσκαγια Πράβντα» που έκανε ρεπορτάζ  στην περιοχή του Μπέλγκοροντ όπου αποκρούστηκαν οι προσπάθειες των Ουκρτανών να επιτεθούν μετέδωσε  ότι Ουκρανοί στρατιώτες πλησίασαν τις θέσεις των Ρώσων συνοροφυλάκων , επιθυμώντας να παραδοθούν, αλλά

οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έστειλαν ένα drone «Baba Yaga», το οποίο βομβάρδισε τους Ουκρανούς που ήθελαν να παραδοθούν.

Ο Ανταποκριτής μετέδωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις  κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών των προσπαθειών εισβολής στα σύνορα κοντά στο Μπέλγκοροντ και το Κουρσκ, έχουν μαζέψει περισσότερα από 550 πτώματα που άφησαν πίσω τους οι Ουκρανοί κατά την υποχώρηση τους.

Ρώσοι κομμάντο   που υπηρετούν  στα κρατικά σύνορα ανακάλυψαν και κατέστρεψαν ένα από τα συστήματα πολλαπλών πυραύλων , (MLRS)από τα οποία βομβαρδίστηκε το Μπέλγκοροντ στις 15 Μαρτίου.  
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έπληξαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στα Μέτωπα του Κουπιάνσκ, του Ντόνετσκ, της Αβντέεβκα, του Νοτίου Ντόνετσκ και της Χερσώνος . Οι Ουκαρανοί   ελιχαν μέχρι και 910 θυματα.
 Το Υπουργείο  ανέφερε επίσης την απόκρουση επτά Ουκρανικών επιθέσεων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν είναι το καλό αλλά το κακό. Και το δείχνουν

 Πέρασε ο πανδαμάτωρ χρόνος και ξεχάσαμε τι έκαναν οι διαιτητές στα δυο πρώτα παιχνίδια των τελικών του πρωταθλήματος Μπάσκετ. Αλλά, οι Αφοί...