2/10/10

Ο Προδότης Χριστόφιας και η ΕΛΔΥΚ


Ο κ. Δ. Χριστόφιας είναι ο πρώτος αρχηγός χώρας, που δεν αναγνωρίζει την θυσία των υπερασπιστών της ελευθερίας της και ο μοναδικός που με τις δηλώσεις του, δίνει συγχωροχάρτι στον εισβολέα που καταπάτησε , βίασε εκτέλεσε, σύλησε ιερούς ναούς και δεν σεβάστηκε ούτε τους νεκρούς.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ευτυχώς για εμάς, που υπάρχουν και αυτοί που αναγνωρίζουν την θυσία των όλων των ανδρών του ελληνικού στρατού, που πότισαν με το αίμα τους το χώμα της Κύπρου, από Κυρήνεια και Αμμόχωστο μέχρι τη Μόρφου.
Το ρητό «Λαός που δεν τιμά τους ήρωες του, παύει να υπάρχει» ο κ Δ. Χριστόφιας έχει βαλθεί με παντοίους τρόπους να το κάνει πραγματικότητα. Αυτό δεν είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, όλος ο πολίτικος κόσμος της Κύπρου έχει την ευθύνη του…
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός διότι δεν έχει κανένα μα κανένα δικαίωμα, τα παλληκάρια μας που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου να τα παρομοιάζει με τους τούρκους εισβολείς.
Από τον καιρό που η Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα με το τότε πρέσβη Γιώργο Γιωργή , συνέταξε .έκδωσε και κυκλοφόρησε το κατάπτυστο βιβλίο « κόκκινο στη πράσινη γραμμή» με το όνομα του Βασίλη Γκουρογιαννη, ήμασταν υποψιασμένοι.
Ο κ. Δ. Χριστόφιας απαξίωσε το ολοκαύτωμα των ανδρών της ΕΛΥΚ. όπου χάρη στην ΘΥΣΙΑ τους είναι σήμερα Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εμείς σαν σύλλογος δεν ικανοποιηθήκαμε με την δήλωση του, ότι αναφερόταν στη χούντα των Αθηνών.
Το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χριστόφιας ότι η χούντα των Αθηνών, διαφύλαξε, τους δικούς της και κανένας εκλεκτός της , δεν έπαθε , στην Κύπρο το 1974.
Ντροπή σε όσους σκέπτονται αλλά και σε όσους ανέχονται, τέτοιες ποταπές τακτικές.

Ο κ. Δ. Χριστόφιας είναι ο πρώτος αρχηγός χώρας, που δεν αναγνωρίζει την θυσία των υπερασπιστών της ελευθερίας της και ο μοναδικός που με τις δηλώσεις του, δίνει συγχωροχάρτι στον εισβολέα που καταπάτησε , βίασε εκτέλεσε, σύλησε ιερούς ναούς και δεν σεβάστηκε ούτε τους νεκρούς.
Ζητήστε λοιπόν κ. Δ. Χριστόφια από τους, κατά ομολογία, φίλους σας τούρκους και τουρκοκύπριους, να μας παραδώσουν τα ιερά λείψανα των ανδρών του Ελληνικού στρατού , γιατί μετά από αυτό δεν θα βρίσκουν ησυχία , όπου κι αν είναι θαμμένοι.
Ντροπή, ντροπή, ντροπή.

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974
Για το Δ.Σ .Η Πρόεδρος Μαίρη Κουρούπη. Η Γεν. Γραμματέας Ελένη Γρίβα

ΒΟΥΤΣΙΝΑ 80,15561,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,ΑΘΗΝΑ-ΕΛΛΑΣ
Τηλ:2106521639 –e-mail: humanrights1974@windowslive.com
www.agnooumenoi74.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν βαλετε αυτη την ωρα στο πρωτο προγραμμα του ρικ στο ραδιοφωνικο ,
δορυφορικα το ραδιοσταθμο,κανουν στους κυπριους προπαγανδα ακριβως αυτα που λεει ο χριστοφιας,

εχουν βαλει ανηλικα παιδακια να λενε οτι θα βρεθει λυση και θα ζησουμε αγαπημενοι με τους τουρκους!

τα καημενα τα ετοιμαζουν ειτε για γενιτσαροπουλα ειτε για προβατα προς σφαγην.

αυτη ειναι η αγαπη των κρατουντων!

τωρα εχουν βαλει μετα τα παιδακια ενα ιστορικο να λεει ποσο φταιξανε οι ελληνες στα γεγονοτα απο το 55-74!!

μιαλμε για αληθινη αυτοκαταστροφη και αυτοενοχοποιηση του λαου που συνεχιζεται στα σχολεια στις αθωες ψυχες των παιδιων που δεν εχουν πειρα ουτε ξερουν!

αυτα ακουγονται τωρα στο ραδιοφωνο του ρικ το πρωτο!

ακουω μεσω ελας σατ δορυφορου.

Ανώνυμος είπε...

""Ελλάδα, η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πύλη εισόδου-εισβολης : Το 90% πλεον των λαθρομεταναστών με προορισμό την Ευρώπη περνά από τη χώρα μας""

ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΟΜΩΣ ΕΥΡΩΠΗ?ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ -ΑΧΑΡΝΩΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΩ.

Ανώνυμος είπε...

EΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...

Πλατεία… Λαθρομεταναστών!
Η κατάσταση στην Πλατεία Αττικής έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τη στιγμή που οι κάτοικοι στην Άγιο Παντελεήμονα, κατάφεραν μέσω συνεχούς περιφρούρησης και κινητοποιήσεων, να «μαζέψουν» κάπως τα πράγματα στη γειτονιά τους.
Οι γείτονές τους στην Πλατεία Αττικής, δοκιμάζουν και εκείνοι τα «αγαθά» της υπολιτισμικότητας.
Έγκλημα, ανασφάλεια, βρώμα και δυσωδία, κατάληψη της Πλατείας αλλά και της ευρύτερης περιοχής από ορδές κυρίως Αφγανών, που φτάνουν εκεί μεταμεσονύκτιες ώρες, με… πούλμαν, κουβαλώντας σε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών, τα υπάρχοντά τους!

Οι δε σεξουαλικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις κατά γυναικών στην περιοχή, είναι αμέτρητες. Οι γυναίκες έχουν αναγκαστεί να κυκλοφορούν πλέον χωρίς κοσμήματα, γιατί οι μετανάστες τους επιτίθενται και αποσπούν βιαίως δαχτυλίδια, σταυρούς και φυσικά και κινητά τηλέφωνα.
Πλατεία Αττικής, ώρα μηδέν
Όλα δείχνουν ότι στην Πλατεία Αττικής, γίνεται μια συστηματική απόπειρα αφελληνισμού της, με τη δημιουργία συνθηκών γκέτο.

Όμως, όπως όλα δείχνουν, παίζεται και ένα παιχνίδι με την τοπική αγορά ακινήτων… Όπως και να έχει, το ρεπορτάζ λέει τα κάτωθι: κάθε ημέρα καταφτάνουν στην περιοχή δεκάδες λαθρομετανάστες, με… πούλμαν, τα οποία αφήνουν τους επιβάτες τους στη Λιοσίων, στο κάτω μέρος της Πλατείας.

Η ΕΛΑΣ γνωρίζει, αλλά στην περίπτωση αυτή, για άγνωστους λόγους (άνωθεν εντολές;), δεν παρεμβαίνει για να εξαρθρώσει το δουλεμπορικό κύκλωμα, που λυμαίνεται την περιοχή.

Ακολούθως, οι αφιχθέντες εγκαθίστανται προσωρινά στο χώρο της Πλατείας, ο οποίος ούτως ή άλλως τελεί υπό μόνιμη κατάληψη. Σημειωτέον ότι οι κάτοικοι και τα παιδιά τους, έχουν εδώ και καιρό εγκαταλείψει κάθε σκέψη για περίπατο και για παιχνίδι εκεί, καθώς με το που εμφανίζονται, δέχονται προπηλακισμούς και επιθέσεις.

«Η Πλατεία δεν μας ανήκει πια, έχουμε περιοριστεί στα σπίτια μας, όσοι μείναμε, υπό καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας», μας λένε με παράπονο, προσθέτοντας ότι όσοι μπορούν παίρνουν τα μπογαλάκια τους και φεύγουν.

«Λίγοι μείναμε, οι ξένοι πλέον υπερτερούν», λένε στην «ΕΩ» οι κάτοικοι που μας επισκέφθηκαν. Όμως, λένε ότι οι λαθρομετανάστες δεν σέβονται και τις εκκλησίες μας, επιδεικνύοντας θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία: «Ουρούν απέξω και πετούνε εκεί σκουπίδια», μας λένε με θυμό οι κάτοικοι.

Ανώνυμος είπε...

Κύκλωμα διακίνησης και εκμετάλλευσης

Πάμε παρακάτω: αφού διανυκτερεύσουν στην Πλατεία, απλώνοντας κάτω κιλίμια, οι λαθρομετανάστες δέχονται την επίσκεψη Αφγανών και Πακιστανών «αρμοδίων», οι οποίοι «μεριμνούν» για τη διοχέτευσή τους σε οικήματα της περιοχής, είτε ακατοίκητα που έχουν καταληφθεί, είτε σε πολυκατοικίες, όπου σε δυάρια στοιβάζονται 50-60 πολλές φορές, άτομα, διαβιώντας σε υγειονομικά απαράδεκτες συνθήκες.

«Υπάρχει ένα σπίτι στην Άδμητου, μέσα στο οποίο διαμένουν 70 άτομα. Τις προάλλες έγινε φασαρία. Έχει εδώ δυάρια με 60-70 άτομα μέσα στο καθένα». Φυσικά, αυτά που αντικρίζουν οι κάτοικοι από τα παράθυρά τους σε παρακείμενα οικήματα και σε καθημερινή βάση, δεν περιγράφονται…

«Η περιοχή (σ. σ. Πλατεία Αττικής) κάποτε ήταν από τις καλύτερες. Το πρόβλημα ξεκίνησε με τις αφίξεις Αλβανών, κατόπιν Ρουμάνων, ήρθαν Πακιστανοί, αλλά τώρα έχει έρθει πολύ μεγάλος αριθμός Αφγανών. Τρώνε, κοιμούνται, ουρούν, πιάνουνε τις πλατείες, διώχνουν τους Έλληνες, φτάνουν στο σημείο να μας κυνηγάνε.

Τα ελληνικά μαγαζιά μαραζώνουν και πέφτουν αργά ή γρήγορα στα χέρια κυρίως Πακιστανών. Εδώ στην Πλατεία Αττικής έχουν μείνει ανοικτά μόλις δύο-τρία ελληνικά μαγαζιά, δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουν. Υπάρχει πολλή βία, κατακλέβουν οι λαθρομετανάστες τον κόσμο κυρίως τις γυναίκες.

“Τρώγονται” όμως και μεταξύ τους, με αυτοσχέδια όπλα, όπως ξύλα με καρφιά. Κάποιοι Αφγανοί, πουλούν ανοικτά και χωρίς να παίρνουν προφυλάξεις, ναρκωτικά. Όλοι αυτοί εν δουλεύουν, κάθονται από το πρωί μέχρι το βράδυ στην Πλατεία».

Η Πολιτεία ευνοεί τη λαθρομετανάστευση

Σύμφωνα με τους κατοίκους, «η ΕΛΑΣ έχει υποτυπώδη παρουσία». «Έρχεται, κοιτάζει και φεύγει», μας λένε. Όταν συλλαμβάνει αλλοδαπούς, τα δικαστήρια όπου παραπέμπονται τους δίνουν προθεσμία 30 ημερών να εγκαταλείψουν τη χώρα και τους αφήνουν ελεύθερους.

Φυσικά, αυτοί δεν φεύγουν. Εξάλλου, το τελευταίο που επιθυμούν είναι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Όσες φορές οι κάτοικοι έχουν σπεύσει στην ΕΛΑΣ να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση και να ζητήσουν τη συνδρομή της, ακούν τους αστυνομικούς να τους λένε: «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, από πάνω από την κυβέρνηση μας δένουν τα χέρια.

Μας έχουν πει “ούτε να τους αγγίζετε”». Επίσης, όπως λένε οι κάτοικοι, «εμφανίζονται συνέχεια στην Πλατεία στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων, που μοιράζουν στους λαθρομετανάστες χρήματα, τρόφιμα και παιχνίδια για τα μικρά».

Υπόγεια τζαμιά

«Υπάρχει ένα υπόγειο τζαμί στην Αριστομένους, αλλά υπάρχουν υπόγεια τζαμιά και αλλού», λένε στην «ΕΩ» οι κάτοικοι. «Δεν μπορούμε πλέον άλλο αυτή την κατάσταση», μας λένε σκυθρωποί και δακρυσμένοι...

«Για κάποιους από εμάς είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο να φύγουμε. Τι θα απογίνουμε;», ρωτούν με απόγνωση. «Προσπαθούμε μαζί με τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι μας βοηθούν, να σώσουμε τις Πλατείες μας».

Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων όμως, δεν φαίνεται να φτάνει στους εθνομηδενιστές ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου… Αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες.

Νίκος Χιδίρογλου
http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view
=article&id
=2494%3A2010-
10-01-17-58-19&catid=5%3
Ahellas&Itemid=4

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΩ,ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΘΕΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ?ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΥΤΑ.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΚΕΙ...

ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΡΟΛΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟ "ΕΛΛΑΔΙΚΟ" ΑΘΕΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ) ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΙΜΒΡΟ ΤΕΝΕΔΟ?

Ανώνυμος είπε...

MΗΠΩΣ Η ΕΠΟΚΙΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ (ΙΣΩΣ ΑΡΑΒΕΣ Η ΑΛΛΟΥΣ) ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ?

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΟΧΙ?

ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΕ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ?

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΟΧΙ?

ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΟΧΙ?

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ Η ΟΧΙ?


ΟΦΕΙΛΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ Η ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

αυτοι ηταν παντα οι κομουνιστες, αυτοι ειναι και σημερα.
αιωνιοι προδοτες.
ακουνε ελλαδα και βγαζουν καρκινο...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ,ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΕΥΡΕΘΗ!!!

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΡΓΑΤΕΣ-ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ...

http://www.talkbasket.net/news/greece-copying-shady-methods-in-youth-nts-3599.html

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα το ΑΚΕΛ είχε κάνει διάβημα στον ΟΗΕ και ζητούσε "Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα". Τώρα άλλαξε ο χορηγός...

Ανώνυμος είπε...

O NTABATZOPOYTSOğLOY,Ο ΣΤΑΖεΙ ΜΕΛΙ ΤΟ ΤΣΕΜΠΕΡΙ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΙ ΚΑΙ Η ΚΟΠΡΟΕΛΙΤ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΖΑΡΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙ ΠΑΡΤΝΕΡΣ ΙΝ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΜΠΙΝΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙ ΛΕΜΠΕΝΣ ΡΑΟΥΜ...
ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΣΑΛΤΣΑ ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΡΑΙΧΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ..ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.
Διάλεξη Davutoğlu στο Harvard - Πρόγραμμα Κόκκαλη
O Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε την επιθυμία για μια νέα πολιτική τάξη βασισμένη στην ευρύτερη συμμετοχή πολλών χωρών στη διαμόρφωσή της και υπογράμμισε την προνοητική προσέγγιση εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας σε μια νέα αναδυόμενη παγκόσμια τάξη.

Η ομιλία του κ. Davutoğlu με θέμα «Οι φιλοσοφικές και στρατηγικές προκλήσεις στην Αναδυόμενη Παγκόσμια Τάξη: Επανεξετάζοντας τη Διατλαντική Εναλλακτική» διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Κόκκαλη στο Harvard υπό την αιγίδα του John F. Kennedy Jr. Forum και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 750 φοιτητές και καθηγητές. Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών ανέλυσε τις αλλαγές δυναμικής στην πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Εκτός από μια πιο συνεκτική και διαφανή πολιτική τάξη, ο ίδιος υποστήριξε ότι, «...πρέπει να υπάρξει μια νέα οικονομική τάξη βασισμένη στη δικαιοσύνη καθώς και μια νέα πολιτιστική τάξη η οποία θα είναι συγκεντρωτική, με την έννοια της ενσωμάτωσης όλων των πολιτισμών."

Ο κ. Davutoğlu κατέχει τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας από το Μάιο του 2009. Έχει διατελέσει επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής για τους πρωθυπουργούς Abdullah Gul και Recep Tayyip Erdogan. Ακαδημαϊκά, διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Beykent. Στο εκτεταμένο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται το δημιουργικό βιβλίο του 2001, «Το Στρατηγικό Βάθος: Η διεθνής θέση της Τουρκίας», στο οποίο περιγράφει ένα μεγάλο μέρος των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής που θέτει τώρα σε εφαρμογή.

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Harvard o κ. Davutoğlu υπογράμμισε τις αρχές της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας βασιζόμενες στην αυτοπεποίθηση, επιτρέποντας έτσι στην Τουρκία να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό ρόλο στην περιοχή. Οι έξι αρχές περιλαμβάνουν: την ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας, «Μηδενικά προβλήματα με τις γείτονες χώρες», προληπτική διπλωματία στις γειτονικές περιοχές της χώρας, συμβατές παγκόσμιες σχέσεις, ενεργό συμμετοχή σε όλα τα παγκόσμια και διεθνή θέματα, και ενεργό συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς.

Ανώνυμος είπε...

«Θέλουμε να έχουμε μία δυναμική παρουσία στις υπερατλαντικές συμμαχίες», δήλωσε ο κ. Davutoğlu και πρόσθεσε, «Θέλουμε να αποτελέσουμε πλεονέκτημα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και όχι επιβάρυνση ... Αλλά πριν από οτιδήποτε, θέλουμε να είμαστε ένας θετικός παράγοντας για τη συνέχεια της ανθρωπότητας».

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή είναι συμβατός και δεν είναι ανταγωνιστικός με τους αμερικανικούς στόχους στην περιοχή, διαβεβαιώνοντας ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πανεπιστήμιο Harvard o κ. Davutoglu έγινε δεκτός από τη Jackie O'Neill, Marshal του ΠανεπιστημίουHarvard και από τον Πρύτανη David T. Ellwood του Harvard Kennedy School. Συναντήθηκε επίσης με Τούρκους φοιτητές και διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως με τον εμπειρογνώμονα των Διεθνών Σχέσεων Δρ Joseph S. Nye.

Η διάλεξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Κόκκαλη για την Νοτιοανατολική του Harvard Kennedy School, παρουσία του Ιδρυτή του Σωκράτη Κόκκαλη, στα πλαίσια των συνεχιζόμενων προσπαθειών να φέρει τις εξελίξεις στην Τουρκία και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο προσκήνιο της συζήτησης στο Πανεπιστήμιο Harvard. Συνδιοργανωτές ήταν το John F. Kennedy Jr. Forum, το Πρόγραμμα του Kennedy School για τη Μέση Ανατολή και το κέντρο για την Τουρκία «Center for Middle Eastern Studies στο Weatherhead Center for International Affairs».
Το πλήρες video της διάλεξης βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.iop.harvard.edu/Multimedia-Center/All-Videos/A-public-address-by-Ahmet-Davutoğlu,-Minister-of-Foreign-Affairs,-Republic-of-Turkey

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/10/davutoglu-harvard.html

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΑΣΕΛΓΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Στον εισαγγελέα μία γυναίκα συνεργός στην αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας ...


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το Σάββατο μία 32χρονη γυναίκα από το Καζακστάν, η οποία συνελήφθη ως συνεργός των δυο ένοπλων που διέπραξαν την αιματηρή ληστεία με δυο τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί της Παρασκευής, δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ενεχυροδανειστήριο, επί της Σοφοκλέους, και κατάφεραν να...
αποσπάσουν από τον ιδιοκτήτη του περίπου 60.000 ευρώ.

Κατά την έξοδό τους από το κτίριο, ένας ιδιοκτήτης καφενείου επιχείρησε να τους σταματήσει, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά στην κοιλιακή χώρα. Λίγο αργότερα, στην οδό Αριστείδου, οι δύο ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν υπάλληλο σεκιούριτι σε Υπηρεσία της ΔΕΗ, που επιχείρησε να τους σταματήσει. Και οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται.

Η 32χρονη προσήχθη στο τμήμα λίγο μετά τη ληστεία, από αστυνομικούς που την καταδίωξαν ως ύποπτη. Στη πορεία της ανάκρισης προέκυψε ότι ήταν «τσιλιαδόρος» των δύο ληστών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους συνεχίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζουμε σημερα στην εφημεριδα ΠΑΡΟΝ οτι τα θρησκευτικα γινονται μαθημα επιλογης σε β και γ λυκειου της ελλαδας.

Σκεφτομαστε παραλληλα τι λυσσα υπηρξε πριν χρονια για να μεθοδευτει η αφαιρεση της δηλωσης ορθοδοξια απο τις ελληνικες ταυτοτητες (αυτο ηταν η στοχευση να μην εμφανιζεται η ορθοδοξια στο εγγραφο) και πως αρνηθηκαν οι πραξικοπηματιες την προαιρετικη εγγραφη ως επιλογη στους πολιτες.

Συνδυαζομε αυτα τα δυο γεγονοτα και διαπιστωνουμε οτι το δικαιωμα επιλογης ειναι επιλεκτικα παρεχομενο μονο στην πρωτη περιπτωση για τον πολιτη της ελλαδας.

Κατανοουμε οτι αυτη η αντιλογικη επιλεκτικοτητα προδιδει και αποδεικνυει την κακοπιστια των σχεδιαστων αυτων των δυο πολιτικων.

Τι ειναι κοινο και στις δυο περιπτωσεις ομως;

Mα οτι και στις δυο ειτε το δικαιωμα επιλογης στον πολιτη το παραχωρουν ειτε το αρνουνται το αποτελεσμα ειναι να πληττεται και να συρρικνωνεται η Ορθοδοξια και η πιστη των ελληνων...

Προφανης κατοπιν τουτου η στοχευση ....

Αν συνδυαστει δε με την απαξιωση του μαθηματος της ελληνικης ιστοριας με το ιδιο σχεδιο-προταση,δεν χρειαζεται κανει να ειναι μαντης για να καταλαβει τι μεθοδευεται.

Προκειται για φαινομενα που θυμιζουν και προσδιοριζουν εντονα μια ιδιοτυπη μορφη καθεστωτος Σοβιετικης Ενωσεως σε συγχρονη συμβατη καπιταλιστικη εκδοση ....