1/10/10

ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΑ

Απάντηση στον Χριστόφια για την «εισβολή της Ελλάδος στην Κύπρο»

Δήλωση Γιώργου Λιλλήκα* 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδώ και δυόμισι χρόνια προσπαθεί να μας πείσει ότι εμείς φέραμε τη Τουρκία στην Κύπρο και κατά συνέπεια πρέπει να "το χωνέψουμε", και ότι οφείλουμε να πληρώσουμε το τίμημα. Δεν πληρώνουμε, φαίνεται, κατά τον Πρόεδρο, αρκετά ψηλό τίμημα εδώ και 36 χρόνια από τη προδοσία της ξενοκίνητης Χούντας.

Τώρα δεν αρκείται να λέει μόνο σ' εμάς τα ανιστόρητα και ατεκμηρίωτα λεγόμενα του εν σχέση με το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974. Από την Ουάσιγκτον, με τον πλέον επίσημο τρόπο επιχειρώντας να εξισώσει τις ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας με το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εισέβαλε και αυτή στην Κύπρο υπονομεύοντας την νομική και πολιτική βάση δικαίου της ελληνοκυπριακής πλευράς!!!

Κάποτε το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας έλεγαν πως "το πραξικόπημα και η εισβολή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ενός σχεδίου που οργάνωσαν οι ΗΠΑ, για να επιτρέψουν στην Τουρκία να εισβάλει στη Κύπρο. Τώρα ξαφνικά ταυτίζει την εγκάθετη και ξενοκίνητη Χούντα με την Ελλάδα.

Βαφτίζει το πραξικόπημα ως εισβολή, όπως το παρουσιάζει εξίσου και η Τουρκική διπλωματία, ξεπερνώντας έτσι κάθε πολιτικό προηγούμενο αυτό-υπονόμευσης του Κυπριακού Ελληνισμού για Εθνική επιβίωση. . Δεν θα μπορούσε η Τουρκία και οι σύμμαχοι της να εξασφαλίσουν πιο αποτελεσματική αθώωση και άφεση αμαρτιών.

Οφείλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας να απολογηθεί στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό γι' αυτό του το πολιτικό ατόπημα. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός αποτελούν τον πιο ανιδιοτελή μας σύμμαχο στον αντικατοχικό μας αγώνα. Τις σχέσεις μας με την Ελλάδα πρέπει να τις προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού, ενώ την Τουρκική εισβολή και κατοχή οφείλουμε να την καταγγέλλουμε και όχι να της βρίσκουμε ανιστόρητα ελαφρυντικά.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι αυτά που λέει ως πρόεδρος έχουν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και ότι μπορούν να τύχουν άμεσης εκμετάλλευσης από χώρες οι οποίες στρώνουν τον δρόμο της πλήρους από-ενοχοποίησης της Τουρκίας στο Κυπριακό.

http://www.yiorgoslillikas.com/

*Πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Πώς εορτάζουμε τα 50 χρόνια της Κ.Δ.

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/311172

του Λάζαρου Μαύρου

Ε Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Υ Σ Α τα 50χρονά της, η ακρωτηριασμένη επί 36 χρόνια από τους Τούρκους κατακτητές Κυπριακή Δημοκρατία, ατύχησε να έχει Πρόεδρό της τον αποδεδειγμένης ανεπάρκειας Δημήτρη Χριστόφια. Τα πεπραγμένα του οποίου προκαλούν απόγνωση στην πλειοψηφία του λαού. Κι οι δηλώσεις του απελπισία. Στα 50χρονα της Κ.Δ., με την πολιτική Χριστόφια, οι μόνοι που «δικαιωματικώς» χαίρονται αισιόδοξοι, είναι οι Τούρκοι κατακτητές. Και οι Βρετανοί της συνεχιζόμενης επί της Κύπρου αποικιοκρατίας.
Σ Τ Ο Υ Σ ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ προσέφερε την απρόσκοπτη συνέχιση της εξυπηρέτησης των στρατηγικών τους συμφερόντων επί της Κύπρου και στην περιοχή, με τις εδώ στρατιωτικές τους Βάσεις. Μέχρις ότου -εάν και εφ’ όσον- καθώς είπε, τα εγγόνια μας συμφωνήσουν με τα εγγόνια των Τούρκων για να ζητήσουν την κατάργηση των Βάσεων...
Σ Τ Ο Υ Σ ΤΟΥΡΚΟΥΣ προσέφερε, «με γινάτι», το «όραμά» του, να καταργήσει τους Έλληνες Κυπρίους από αφέντες της Κ.Δ. και να καταστήσει τους Τούρκους συναφέντες, συνιδιοκτήτες, συνέταιρους και συγκυρίαρχους εφ’ όλης της Κύπρου. Τους προσέφερε τον «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς», με τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, με «σταθμισμένη» εξουδετέρωση της ελληνικής πλειοψηφίας του 82%, με νομιμοποίηση 50 χιλιάδων παράνομων Τούρκων εποίκων και με αποχαρακτηρισμό των σφετεριστών κλεπταποδόχων των κατεχομένων ελληνικών περιουσιών, αναγορεύοντάς τους σε… έχοντες δικαιώματα «χρήστες».
Ε Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Ν Τ Ε Σ τα 50χρονα της Κ.Δ. οι μόνοι με εκατόμβες θυσιών υπερασπιστές της, οι Έλληνες Κύπριοι, ατύχησαν να έχουν πρόεδρό τους τον κ. Χριστόφια. Που έκαμε ήδη θρύψαλα το εσωτερικό μέτωπο. Και μετέτρεψε την πλειοψηφία των πολιτών σε ανθρώπους που ντρέπονται να ακούνε όσα ο Πρόεδρός τους δηλώνει, ακόμα και στις «χαβούζες σκέψης» Brookings της πρωτεύουσας των «αμερικανο-νατοϊκών ιμπεριαλιστών» ότι, η μητέρα Ελλάδα ήταν δήθεν εξίσου με την Τουρκία «εισβολέας» στην Κύπρο.
Ε Ο Ρ Τ Α Ζ Ο Ν Τ Ε Σ σήμερα -μακράν του, κακή μας μοίρα, Προέδρου μας- τα 50χρονα της Κ.Δ., τιμούμε την πανίερη μνήμη των Ηρώων της ΕΟΚΑ που ο (αναξιοποίητος από την Αθήνα) αγώνας τους γέννησε την Κ.Δ. Των Ηρώων του 1963-64 που έσωσαν την Κ.Δ. από την τουρκανταρσία της ΤΜΤ και της Τουρκίας. Των Ηρώων υπερασπιστών της Κ.Δ. απέναντι στο χουντικό πραξικόπημα του ’74. Των Ηρώων της Ε.Φ., της ΕΛΔΥΚ και της Α΄ Μοίρας Καταδρομών της μητέρας Ελλάδας, που θυσιάστηκαν στην απόκρουση του Αττίλα το 1974.

ΥΓ.Μπορεί άραγε να μας πει η «Χαραυγή» ή ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ή οι Κυβ. Εκπρόσωποί του, σε ποιο σημείο των ομιλιών και δηλώσεών του, σε Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι «η Χούντα ήταν μέρος του πραξικοπήματος που διενεργήθηκε σε βάρος της Κ.Δ. και ουσιαστικά εφάρμοσε σχέδια που είχαν εκπονηθεί στο ΝΑΤΟ»; Τόσες μέρες που δημοσιεύει η «Χ» για τις δηλώσεις Χριστόφια στις ΗΠΑ, είδε κανείς την παραμικρή αναφορά του στο… ΝΑΤΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....