6/10/10

Η Οικουμενική των Αχυρανθρώπων

Ο Λαγός «Κωλοτούμπας» επανέλαβε την πρόταση της Ψωρο-Ελίτ και της Χούντας για οικουμενική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι μέσω της οικουμενικής κυβέρνησης μπορούν να απομονωθούν οι άκρατοι λαϊκισμοί και να γίνει σύνθεση καινοτόμων και δημιουργικών ιδεών και προτάσεων.

Τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης πρότεινε εκ νέου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση για την οικονομική, κοινωνική ανασυγκρότηση, σωτηρία και έξοδό μας από την κρίση.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι μέσω της οικουμενικής κυβέρνησης μπορούν να απομονωθούν οι άκρατοι - όπως τους χαρακτήρισε- λαϊκισμοί και να γίνει σύνθεση καινοτόμων και δημιουργικών ιδεών και προτάσεων.

«Σε αυτό το κάλεσμα, όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε. Κανείς δεν περισσεύει. Οι καιροί και οι συνθήκες το επιβάλουν. Πρέπει να φανούμε άξιοι των περιστάσεων για το καλό της πατρίδας και να ξεπεράσουμε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αστείες αντιπαλότητες», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής για την Οικονομία, σημείωσε πως πρέπει να γίνει μια εξεταστική για να δούμε πως φτάσαμε εδώ, αλλά κυρίως για να διδαχτούμε και να αποφύγουμε την επανάληψη των λαθών μας.

«Η περίπτωση της Siemens είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη δωροδοκίας, συγκάλυψης και διαφθοράς του πολιτικού μας συστήματος. Τα δύο μεγάλα κόμματα κάνουν συμψηφισμούς και αλληλοκαλύπτονται», τόνισε.

Aναφέρθηκε, παράλληλα, στις επαφές που είχε με παράγοντες της κεντροδεξιάς παράταξης, λέγοντας ότι ο ίδιος συνθέτει και δεν διαιρεί και κάνει διάλογο με όλους για την σύνθεση και διεύρυνση της ευρύτερης παράταξης της Κεντροδεξιάς.

Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα συνεργασίας στις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς «για να κάνουμε την πιο σωστή, δημιουργική και εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό της χώρας. Μπορεί να έχουμε διαφορές, αλλά αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας διαιρούν».

Αναφερόμενος στα σενάρια περί επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκτίμησε ότι θα περάσει πάρα - πάρα πολύ χρόνος για να ξεχάσει ο κόσμος την περίοδο διακυβέρνησης του κ. Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: