Αυξήσεις-ρεκόρ στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως .Shell, Αύξηση κερδών κατά 61% το 2010
Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ κατά τον μήνα Ιανουάριο και μάλιστα προβλέπεται οι τιμές να αυξηθούν περισσότερο, κάτι που στις φτωχές χώρες του πλανήτη μπορεί να οδηγήσει σε ταραχές, έστω κι αν έχουν αντληθεί μαθήματα από τις «ταραχές λόγω πείνας» το 2008.
Μετά τον Δεκέμβριο, τον προηγούμενο μήνα πολλές τιμές τροφίμων σημείωσαν αισθητή αύξηση 3,4% κι ο σχετικός δείκτης του ΟΗΕ διαμορφώνεται πρωτόγνωρα υψηλά τώρα, (ο δείκτης αυτός καταρτίστηκε το 1990), στο 231.
Ο δείκτης καταρτίζεται από τις αποτιμήσεις πολλών γεωργικών προϊόντων και ειδών διατροφής. Για τα λιπαρά προϊόντα και τα γαλακτοκομικά έχουμε μηνιαίες αυξήσεις 5,6% και6,2%, αντίστοιχα, γιά τα δημητριακά αυξήσεις 3%, επειδή σπανίζει σχετικά το σιτάρι και το καλαμπόκι, αμετάβλητη προς το παρόν είναι η τιμή των κρεάτων.
Τα τρόφιμα ανατιμώνται πολύ τώρα στο Μπάνγκλαντές, στην Ινδία, στην Ινδονησία, στη Σομαλία, στην Ουγκάντα, στην Ακτή του Ελεφαντοστού που γνωρίζει πολιτική κρίση.
«Το θέμα ανησυχεί σοβαρά όσον αφορά κράτη, όπου τα εισοδήματα είναι πενιχρά, όπου οι εισαγωγές γενικά δυσχεραίνονται, όπου επίσης τα εισοδήματα απλά καλύπτουν τις επισιτιστικές τρέχουσες ανάγκες.
Το 2008, ιδίως, εξαιτίας και της διεθνούς ύφεσης, αλλά ήδη και από το 2007, σε πολλά αφρικανικά κράτη έγιναν ταραχές λόγω των ακριβών τροφίμων, όπως συνέβη και στις Φιλιππίνες και στην Αϊτή στη μετασεισμική περίοδο, κυρίως λόγω της μεγάλης ανόδου στην τιμή των δημητριακών. Τότε ήταν, το 2008, που ο ανωτέρω δείκτης του ΟΗΕ διέσπασε το «ψυχολογικό όριο» 200...
Η αποτίμηση βασικών τροφίμων είναι ευθέως συνδεδεμένη με τις πρόσφατες ταραχές στη Βόρεια Αφρική, που ανέτρεψαν τελικά τον Τυνήσιο πρόεδρο Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι, στο προεδρικό μέγαρο επί 23 συναπτά έτη.
Συντείνουν στις ανατιμήσεις των τροφίμων οι ανησυχίες, περί σπάνιδος αποθεμάτων καλής ποιότητας σίτου, η ανατίμηση του πετρελαίου κι η εμπεριεχόμενη σαυτήν διολίσθηση του δολαρίου ΗΠΑ, όπως και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μαζί με τα ακριβότερα γεωργικά λιπάσματα, σημειώνουν οι αναλυτές.
Φυσικά, κινδυνεύουν από την ανατίμηση των τροφίμων εκατομμύρια ζωές, σύμφωνα με την οργάνωση Oxfam.
Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού, του ΟΗΕ, προβλέπει ότι ο πλανήτης εισήλθε σε περίοδο αισθητής μεταβλητότητας στις τιμές των τροφίμων, που θα έχουν αποτέλεσμα να μην είναι σε πολλά σημεία του ομαλός ο εφοδιασμός σε τρόφιμα, κάτι που θα οφείλεται στο συνδυασμό ανατιμήσεων και ακραίων καιρικών φαινομένων.
Το θέμα πρέπει επειγόντως να απασχολήσει τους ηγέτες σε όλον τον πλανήτη, τονίστηκε από το στέλεχος του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού, Ζοζέτ Σίραν, συμμετέχοντας σε διάσκεψη του φορέα του στο Λονδίνο αυτές τις ημέρες.
«Αν δεν τρέφονται σωστά οι άνθρωποι, επαναστατούν, μεταναστεύουν ή... πεθαίνουν. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν πολύ σχετικά με το επισιτιστικό», υπογράμμισε η Σίραν.
Από την πλευρά της η Υπηρεσία Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ επισήμανε ότι έγιναν ήδη μεγάλες ταραχές στη Βόρεια Αφρική γιά το θέμα των ακριβών τροφίμων και επισήμανε ακόμα ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε αρκετά σημεία στον πλανήτη θα δυσκολέψουν περισσότερο την ανεμπόδιστη πρόσβαση στα προσιτά στην τιμή τρόφιμα.
Shell: Αύξηση κερδών κατά 61% το 2010
Η Shell είχε στα ετήσια κέρδη της αύξηση 61% το '10, ως προς το '09, φθάνοντας και τα 20,13 δισ. δολάρια (14,6 δισ. ευρώ), χάρη στις αυξημένες αποτιμήσεις του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές του.
Μόνον το δ' τρίμηνο τα έσοδα σκαρφάλωσαν τα 105,5 δισ. δολάρια, όταν ακριβώς το βαρέλι 159 λίτρων αργού - για άμεση παράδοση - πλησίαζε πολύ τα 100 δολάρια, στο Λονδίνο. Τότε, λοιπόν, τα 'καθαρά' έσοδα τετραπλασιάστηκαν ως προς το δ' τρίμηνο '09, φθάνοντας τα 6,79 δισ. δολάρια.
Πολλοί αναλυτές λόγω της ακριβής αποτίμησης του «μαύρου χρυσού» διεθνώς προέβλεπαν, εσφαλμένα, ακαθάριστα έσοδα για τη Shell, που θα άγγιζαν και τα χίλια δισ. δολάρια το '10. Έτσι, λοιπόν, εξηγείται γιατί στο 'Σίτι' η μετοχή της Shell σήμερα απώλεσε το 3% της απόδοσής της κατά τις πρωινές ώρες. Χάρη στις βελτιωμένες συνθήκες ασφάλειας, ο όμιλος αντλούσε πέρυσι στη Νιγηρία περίπου 120 χιλιάδες βαρέλια αργού καθημερινά.
Υπενθυμίζεται ότι πριν 48ώρες ο όμιλος ΒΡ ανακοίνωσε απώλειες όλο το '10 σχεδόν 5 δισ. δολαρίων (τόσο μεγάλες δεν είχαν σημειωθεί από το 1992) εξαιτίας των γιγαντιαίων εξόδων του ομίλου γιά απορρύπανση στη θαλάσσια περιοχή, γύρω από πλωτή εξέδρα του στον Κόλπο του Μεξικού, όπου τον Αύγουστο του '10 συνέβη δυστύχημα.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι Λήπερ και Σκόμπυ που έδιναν εντολές σε Δαμασκηνό, Πλαστήρα, και Σοφιανόπουλο είχαν αποφασίσει οι διαπραγματευτές κυβέρνησης και ΕΑΜ να είναι από τρεις. Στις 22 Ιανουαρίου 1945, το ΚΚΕ έκανε ντρίμπλα και ζήτησε πέντε. Οι Άγγλοι διέταξαν την κυβέρνηση να απολύσει αμέσως τους Αθώους ΕΛΑΣίτες όπως έλεγε και από τα «Καθημερινή Νέα» ο συνεργάτης της Αγγλικής Πρεσβείας Λουκής Ακρίτας
Ο Δαμασκηνός έλαβε στις 22 Ιανουαρίου από την Λειβαδιά το ακόλουθο τηλεγράφημα: Ο Σιάντος βρισκόταν στα Τρίκαλα, Στην Ομάδα των βοηθών...
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
11 σχόλια:
ΠΟΠΑΡΑ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕΣ ΠΡΕΦΑ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ...ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ...
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΡΕΜΑΛΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:Ο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ,ΤΟΝ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ "ΕΡΓΟ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΡΙΑ,ΕΤΣΙ;ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΘΕΝΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΣΑΣ!ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,ΜΕ ΕΜΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ Paspartou:
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/02/blog-post_746.html
ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΗΦΗΝΑ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΒΑΞΕΒΑΝΗ:ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ,ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ!
Ο RAGUSI ΤΑΜΠΕΛΙΑΖΕΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ AKOMH KAI ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΣYNTAΓΜΑΤΙΚΟΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ - "ΑΠΟΨΗ" Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ KAI ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ!ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΥΤΑ!
TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ?ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ?
«Οι απόψεις της κυβέρνησης είναι αποτυπωμένες στο νόμο και σε αυτές η κυβέρνηση εμμένει μέχρι τέλους. Απόφαση του ΣτΕ είναι η απόφαση της ολομέλειάς του, ενώ η άποψη του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ είναι μια ιδεολογική άποψη συγκεκριμένης κατεύθυνσης», δήλωσαν στελέχη του υπουργείου.
Η δήλωσή του εδώ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=247575
Από εδώ , την γαλαρία του Παγκοσμίου Θεάτρου, η Shell δείχνει να μην παίζει πουθενά στα καινούργια ενδεχόμενα πηγάδια .
Όμως οι αριθμοί μας κάνουν αισιόδοξους. Και εξηγούμαστε...
Η ημερήσια παραγωγή φλερτάρει με τα 100 εκατ βαρέλια.
ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 10-15 ΧΡΟΝΩΝ , ΜΕ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ , 50-60+ εκατ βαρέλια θα πρέπει να βρεθούν ξανά στο έδαφος. ΑΔΥΝΑΤΟΝ...
Συνεπώς νέα πηγάδια.Πολλά νέα πηγάδια... (Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...- είναι για όσους δεν έχουν σώας τα φρένας και δεν έχουν διδαχθεί αριθμητική).Ελάχιστη επικουρική ακόμα και αν μεγιστοποιηθεί η χρήση της εκτός... αν ανοίξουν κάποια συρτάρια με αράχνες...θολό.Άρα θα υπάρξουν ευκαιρίες...Και που ξέρεις...ίσως στα Γιάννενα ,ίσως στον Πατραϊκό , να υπάρχουν ευχάριστα νέα για την νηστική εταιρεία.
Στα δικά μας τώρα...
Η μόνη ρεαλιστική επιλογή για την Κόκκινη Ομάδα είναι να κόψει,να ψαλιδίσει το εύρος της διαγραφόμενης νίκης των αντιπάλων της...και που ξέρεις...μέσα από αυτήν την τακτική πολλά μπορούν να προκύψουν...η Ιστορία όπως και η Μοίρα...είναι πουτάνες...ποτέ δεν ξέρεις.
Για να το πετύχει αυτό, θα προσπαθήσει να προκαλέσει απώλειες στον Ένοικο του Μαξίμου και στο πιόνι που εκπροσωπεί.
Μέχρι στιγμής, πηγαίνει πολύ καλά, στηριζόμενη στην αδυναμία του Ενοίκου να νιώσει το παιχνίδι. Λειτουργεί σαν κάποιος να προσπαθεί να μαγειρέψει διαβάζοντας μόνο μία συνταγή , χωρίς να την καταλαβαίνει... υψηλή πιθανότητα να μην το φάνε ούτε τα γουρούνια.
Η "πληγή" λέγεται Ε.Ε. Η Κόκκινη Ομάδας θα προσπαθήσει να διευρύνει τις απώλειες του Ενοίκου εκεί, με σκοπό να διεκδικήσει ανταλλάγματα.
Λογικό και ρεαλιστικό.
Βλέπετε ο Ένοικος δεν έχει την ικανότητα ,το Λατινοαμερικάνικο σπάσιμο μέσης του πατέρα του. Ο υιός μοιάζει να προήλθε από την βιομηχανία παικτών της Οσέρ, της Νάντ , έχει προδιαγραφές και όρια στο παίξιμό του , αν θέλετε. Ο πατέρας του ήταν ένα ταλαντούχο χαμίνι από κάποιες φαβέλες του Ρίο. Αλήτικο παίξιμο με φαντασία, αγύμναστο όμως και άσχημη εξωγηπεδική ζωή.. Σε κάθε επίθεση της Κόκκινης Ομάδος απλώς προσπαθεί να κόψει, άλλοτε πετά την μπάλα αράουτ και άλλοτε οπισθοχωρεί ακόμα πιο πολύ προς την μεγάλη του περιοχή. Δεν διανοείται να κλέψει την μπάλα από τους αντιπάλους και να βγει στην κόντρα, δεδομένου ότι αμυντικά η Κόκκινη Ομάδα έχει κενά, κενά που διευρύνονται όλο και πιο πολύ από το επιθετικό και τολμηρό παίξιμο της. Άλλες φορές, σαν καμιά φορά η μπάλα έρθει στα πόδια του, σκέπτεται αμέσως τα σχεδιαγράμματα του πίνακα, παγώνει και γίνεται προβλέψιμος. Εξουδετερώνεται...
Συζητείται λοιπόν , μήπως ΕΓΚΑΙΡΑ, θα έπρεπε να αντικατασταθεί, δεδομένου ότι η αλλαγή του στον πάγκο να δείχνει , στα λόγια πάντα, πιο φρέσκος και αποφασιστικός και με μεγαλύτερη φαντασία. Έτσι δείχνει..
Θα δείξει... Ίσως η αλλαγή αυτή να ήταν σωτήρια, ίσως όχι...Σίγουρα όμως Θα πρέπει να γίνει σαν η μπάλα βγει αράουτ, σε μία ανάπαυλα. Όμως η μπάλα δεν βγαίνει και δύσκολα θα βγει.
Ταξιθέτης στο Παγκόσμιο Θέατρο.
Υ.Γ.
Και ένα μελαγχολικό σχόλιο ενός οπαδού της Γαλάζιας Ομάδας σχετικώς με πολιτικο-οικονομική ελίτ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
"Αστο... οι άνθρωποι έχουν αντικαταστήσει την Σκέψη με την Ανάγνωση και την Αποστήθιση..."
Τα είπε όλα ο σοφός γέρος. Όλα...
Και ένα σχόλιο προς τους Μυρωδιές του Τύπου, του Μαξίμου...γενικώς προς όλους..
Έχεις δύο τύπους που χρωστάς.
Ο ένας σου λέει "Για να το ξαναδώ το θέμα σου, ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ...ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.".
Ο άλλος σου λέει, σου δίνω την μέγιστη ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ διότι και καλά....δεν έχω τον μηχανισμό για παραπάνω.
ΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ, ΘΕΜΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ....ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.
Έχεις λοιπόν τους δύο τύπους τύπους. Και από φαίνεται δεν έχεις άλλες επιλογές , λόγω αδυναμίας(;), λόγω ανικανότητας(;)...αδιάφορο...αυτές είναι αυτήν την στιγμή.
Τι καταλαβαίνετε;....έτσι απλά ...
ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;
...και τι κάνετε...
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/118563/i-etaireia-zitise-suggnomi-gia-ta-minumata/
Λοιπόν, για να μαθαίνουμε.
Είναι ο ίδιος παίκτης που έπαιξε εδώ σε ένα σκάνδαλο επί Μπούς (κόκκινη φανέλα..κατακόκκινη...)
Ο ίδιος παίκτης , που γύρισε σποτάκι με χαριτωμένη σημαιούλα.
Και ερώτημα για ΣΒΚ.
Ποιά εταιρεία είναι ο Βασικός μέτοχος του παίκτου;
Τι χρώμα φανέλα φορά ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ η εταιρεία αυτή;
By the way....
The postponement of the Hillary's trip in Hellas was a huge mistake.
It has the scent of debility....
What a pitty...
Το θέμα της Αιγύπτου.
Αφορά έναν μόνο πράγμα σε πρώτη φάση.
Την αναχαίτιση του πλέγματος Ελλάδος- Κύπρου-Ισραήλ-Μέρος της τρέχουσας ηγετικής Ομάδας των ΗΠΑ.
Υπ'ν όψιν...Χιλλαρυ - Ομπάμα : ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.
Για να γίνει αυτό χρειάζονται 2 πράγματα.
1.Καστελόριζο.
2.Η απέναντι πλευρά, η Αίγυπτος.
Παρατηρούμε λοιπόν ότι αυτοί που υπερθεματίζουν στη έξοδο του Μπουμπάρακ είναι όσοι βρίσκονται εκτός τους προαναφερόμενου πλέγματος.
Αναλυτικά
Ευρωπαίοι
Βρετανοί ( δικός τους ο Ελ Μπαραντέϊ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους αγνοεί)
Ρώσοι
Τούρκοι
Οι παραπάνω χαρακτηρισμοί έχουν πολύ χαλαρό περιεχόμενο. Φανταστείτο σαν ένα γρήγορο σκίτσο και όχι σαν μία πιστή απεικόνιση.
Από την άλλη πλευρά υπάρχει κάποια δυσπιστία κύριως από εκείνη την ηγετική ομάδα των ΗΠΑ (εννοούμε την ιδιοκτησία τους) ως προς την αφοσοίωση του πιονιού Μουμπάρακ. Βλέπετε είχε κάποιες επαφές με Τουρκία και Λίβανο σαν αντιπερισπασμό του προαναφερόμενου πλέγματος εδώ και καιρό. Έχασε πολλού φίλους έτσι.
Η προσπάθεια τώρα του πιονιού Μουμπάρακ να κερδίσει χρόνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν έχει να κάνει μόνον με μία πονηριά του αλλά με εντολή...μέχρι τον Σεπτέμβριο θα μπορούσε να κερδίσει χρόνο το πλέγμα και ίσως μάλιστα να προχωρούσε ξεκάθαρα σε σύμπραξη μαζί του, κλείνοντας πλέον την λαβίδα.
Ένα πλέγμα , Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ-Αίγυπτου θα έδινε καθαρή νίκη.
Υπάρχουν δύο στοιχεία στην Αίγυπτο , κατά κύριο λόγο ο στρατός και έπειτα οι Ισλαμιστές που δεν έχουν ταχθεί ξεκάθαρα πουθενά. Σαν να βλέπουν από μακρυά το παιχνίδι.
Όμως ο χρόνος τους τελειώνει. Και η ασφαλής ουδετερότητα τους , το πάτημα και στις δύο βάρκες, θα λάβει
τέλος. Εκ των πραγμάτων...
Το Πλέγμα θα πρέπει να επιδιώξει την ΒΙΩΣΙΜΗ πολιτική λύση που θα εντάξει και την Αίγυπτο σε αυτό.
Και αυτό θα γινόταν αν η Αίγυπτος εντασσόταν στην υπόλοιπη παρέα που αναγνωρίζει το Καστελόριζο ως ελληνικό και με πλήρη δικαιώματα συμμετοχής στην ΑΟΖ.
Επίσης να στηρίξει αποφασιστικά ένα μέλος του από την επίθεση που υφίσταται και που θα ενταθεί στο άμεσο προσεχές διάστημα.
Εξάλλου, όπως διαφαίνεται.. οι διαβεβαιώσεις , οι υποσχέσεις που είχε από τους αντιπάλους του , προκειμένου να ανεχθεί τον Ομπάμα, σχετικώς με διευκολύνσεις στο Ιράκ, είναι μάλλον άνευ ουσίας.
Όπως επίσης και οι διαβεβαιώσεις ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν , από κοινού , την χώρα που έχει όλα τα πολύτιμα μέταλλα στο υπέδαφος της, το Αφγανιστάν, αφού πρώτα το Ομπάμα έλυνε τον γόρδιο δεσμό εκεί με το λεπίδι. Ισχυρισμός που υστερεί ακόμα και ως κακόγουστο αστείο τύπου Ράδιο Αρβύλα.
Ο Ασυνάρτητος.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/02/2011_376744
Άλλος ένας που φόρεσε ξεκάθαρα φανελίτσα . Λέτε ο Ένοικος του Μαξίμου αποκτήσει όραση πριν κάνει φιλίες.. ή θα παραμείνει μέσα στον αφελή εξωπραγματικό του κόσμο;...
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=382521&dt=04/02/2011
Λέτε οι Γαλάζιοι να γίνουν πιο τολμηροί;....διότι από ατάκες χόρτασε ο τόπος;.
http://www.istorikathemata.com/2011/02/1974.html
Τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και η ελληνοτουρκική κρίση του Μαΐου του 1974
Οι Ελληνικές έρευνες στο Αιγαίο για πετρέλαιο είχαν ξεκινήσει ανεπιτυχώς από τις αρχές της
οι εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου στην Θάσο σήμερα
δεκαετίας του ΄70, για να ενταθούν μετά τον Μάιο του 1968, όταν υπεγράφει η πρώτη σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της πετρελαϊκής εταιρείας TEXACO για υποθαλάσια έρευνα εντός του Θερμαικού κόλπου. Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 1973 το Ελληνικό Δημόσιο είχε υπογράψει 18 ακόμη συμβάσεις με πετρελαϊκές εταιρίες για έρευνα και άντληση πετρελαίου σε όλο τον χώρο του Αιγαίου. Το Ελληνικό ενδιαφέρον για εύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου είχε αυξηθεί, καθώς η τιμή του βαρελιού στα τέλη του 1973 είχε αυξηθεί κατακόρυφα. Οι τρεις πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από την εταιρεία Oceanic, απέδειξαν την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου κοντά στις ακτές της Θράκης και της Θάσου. Το μεγαλύτερο κοίτασμα από αυτά ήταν της Θάσου, όπως έδειξαν νέες έρευνες της ίδιας εταιρείας που έγιναν ως τον Απρίλιο του 1974. Το κοίτασμα αυτό (ονομάστηκε ΠΡΙΝΟΣ) υπολογίστηκε σε 200.000.000 βαρέλια που θα μπορούσε να αποδώσει 50.000 βαρέλια ημερησίως για είκοσι χρόνια, με την άντληση του να ξεκινάει εντός του 1975.
o Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα το 1974 Καμαρατ Γκιουρούν
Η ελληνική αυτή αδιαμφισβήτητη επιτυχία προκάλεσε την άμεση επέμβαση της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, λίγο πριν ξεκινήσουν έρευνες από την Καναδική εταιρεία Calvin Exploration, η Τουρκική Turkish Petroleum GRP απέστειλε επιστολή στην έδρα της Καναδικής εταιρείας απαιτώντας να σταματήσει τις έρευνες στο Αιγαίο χωρίς την άδεια από την Τουρκική κυβέρνηση, εκτοξεύοντας απειλές για "ποινικές διώξεις". Ταυτόχρονα η Τουρκική GRP προσπαθούσε επίσης να συνάψει συμβάσεις με πετρελαικές εταιρείες για έρευνες στο Αιγαίο. Η δεύτερη Τουρκική πρωτοβουλία ήταν μια διπλωματική νότα που επεδόθει στις 3 Απριλίου από τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Γκιουρούν, που περιλάμβανε όλες τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο (η μάλλον όλες τις Τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο) με κορυφαίο το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στην περιοχή, που εμμέσως αφορούσε και το πλούσιο υπέδαφος του Αιγαίου. Η βασική Τουρκική θέση ήταν πως "η Τουρκία δεν θα ανεχόταν την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας των Ελληνικών νησιών σε 12 μίλια, ακόμη και αν προβλεπόταν ασφαλή διέλευση στα πλοία της, καθώς αυτό θα μετέβαλλε το Αιγαίο σε κλειστή Ελληνική λίμνη". Μάλιστα η ηγεσία της Τουρκίας προειδοποιούσε πως θα θεωρούσε ως άκυρη κάθε πιθανή σχετική Ελληνική πρωτοβουλία, και θα την παραβίαζε ακόμη και μονομερώς.Υπενθυμίζουμε πως η υφαλοκρηπίδα των 12 ν. μιλίων προβλεπόταν από την διεθνή συμφωνία της Γενεύης το 1958.
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/02/blog-post_8851.html
Δημοσίευση σχολίου