23/5/11

ΘΑ φάνε πόρτα από τον κλάδο (ΚΕΔ)

Χορός μεταμφιεσμένων στις εκλογές  ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ

  Ξαφνικός συνωστισμός από «σωτήρες», Λούθηρους, αδέξιες  πολιτικές ΚΑΙ εργοδοτικές μεταμφιέσεις, επικρατεί στον προθάλαμο για την  νέα κατάληψη της  ΕΣΗΕΑ.

Αυτοί που σαν πρόθυμη «πλειοψηφία των 8» στο ΔΣ οδήγησαν την Ένωση στην απαξίωση και παρέδωσαν  την Ενημέρωση και τον κλάδο στην διαπλοκή, θέλουν πάλι με τους συνοδοιπόρους τους, να συνεχίσουν το…έργο στη βάση του «non paper» που συμφώνησαν με την εργοδοσία και προβλέπει:

    μειώσεις 10-20% στους μισθούς
    χωρίς  συλλογικές συμβάσεις
    περικοπές στις συντάξεις και το εφάπαξ
    εκ περιτροπής ασφάλιση και απασχόληση
    κυλιόμενο πενθήμερο και καθημερινό ωράριο λάστιχο
    απολύσεις και υποχρεωτική συνταξιοδότηση
    διαδίκτυο και newsroom με μισθούς πείνας ή  μπλοκάκι
    «ρεπό» στα χαρτιά αντί για αμοιβή τα Σαββατοκύριακα.
    και ο,τι άλλο ψήνεται ακόμη……

ΘΑ φάνε…. πόρτα από τον κλάδο.

  Ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης του απερχόμενου ΔΣ,   κατήγγειλε την ευκαιριακή  συγκυβέρνηση που άφησε τον κλάδο χωρίς συμβάσεις, την πολιτική συνεργασία των 8, οι οποίοι έκλεισαν τα μάτια στις περικοπές μισθών  συντάξεων και δικαιωμάτων.   

  Στο μεταξύ οι δραματικές εξελίξεις δυστυχώς συνεχίζονται, αφού  μέχρι και τη  τελευταία στιγμή, οι ίδιοι βάζουν πλάτη, για να βγει το σχέδιο της διαπλοκής και του μνημόνιου στα ΜΜΕ

    Στο  ΑΛΤΕΡ   πετάνε τώρα  700  οικογένειες  στο δρόμο, με κόλπο  καζίνο.
    Στον  όμιλο  ΜΠΟΜΠΟΛΑ οι μισθοί κόβονται από το τέλος του μήνα,  με συμβόλαια, που βάζουν ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις.
    Στον ΔΟΛ  τελειώνει η ΕΞΕΔΡΑ για το περίπτερο και ύστερα από τα κομμένα κυριακάτικα, έρχονται νέες μειώσεις  μέχρι και 20%  στους μισθούς  και τελειώνουν  οι ΣΣΕ.
    Στην ΕΡΤ, μετά τις παράνομες διπλές μειώσεις μισθών ,και χωρίς ΣΣΕ από το 2008, τώρα ο κίνδυνος είναι το ενιαίο μισθολόγιο και όλα αυτά με την ανοχή των πρόθυμων, που σε αντάλλαγμα βόλεψαν δικούς τους με αποκλειστικές και  σε πόστα με ουρά.
    Στο  ΑΠΕ,  οι πληρωμές γίνονται με δανεικά,  η παρέα των πρώην τραβάει το χαλί και οι εργαζόμενοι μόνοι τους, αντιστέκονται στην πολιτική που θέλει την ενημέρωση  ΔΕΚΟ.

  Στις εκλογές 25 και 26 Μαίου πρέπει να κλείσει οριστικά  η  παρένθεση της παρακμής  με τους πρόθυμους  στα σχέδια των εργοδοτών, των εντεταλμένων του ΔΝΤ και της διαπλοκής ώστε:

  Στην  ΕΣΗΕΑ να μπει φραγμός  στις τυφλές   απεργίες  και στις εκπτώσεις  σε μισθούς και δικαιώματα υπέρ των εργοδοτών, στις απολύσεις, στα χαμένα μεροκάματα χωρίς αντίκρυσμα, στη σφαγή των συνταξιούχων, στην ανεργία.

Στην ΠΟΕΣΥ τρία χρόνια χειμερίας νάρκης είναι πολλά. Δεν πάει  άλλο με αυτούς που παρίσταναν την διοίκηση.

Στον ΕΔΟΕΑΠ  σκαλωσιές  επισκευές  και πρωτοφανής προεκλογική σπατάλη κάπου ενάμιση εκατομμύριο για έργα βιτρίνας, δεν φέρνουν πίσω τις περικοπές και όσα στέρησαν από εμάς και τα παιδιά μας, ούτε εξασφαλίζουν τα εκατομμύρια που μας  χρωστάνε VODAPHONE  OTE ΛΑΤΣΗΣ  ΔΕΚΟ εκδότες και κανάλια αλλά η διοίκηση κάνει το κορόιδο και σερβίρει παραμύθια.

Κίνηση  Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΕΩΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΗ ......(η ουσία είναι οι απολύσεις δηλαδή;..να καταλάβω, αν έρθω και πάρω τσάμπα τον ΟΤΕ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΟΚΚΙΝΩΠΑ ΝΟΥΜΕΡΑ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, έχει λυθεί το προβλημά σας;...Λαμόγια...χα,χα,χα..Δεν έχει παρά ο Σόρος και ο κάθε Σόρος να τραβήζει και μία αυξησούλα σαν τελειώσει το πλιάτσικο, για μουγγαθουν στον Περισσό-BANK.)

....ΣΙΩΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, KAI ME THN ANOXH, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ (βλπ.αντίδρασή του...)

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΩΝ


Α) ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΦΟΔΙΑ

Β)ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ - ΠΧ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΠΟΥ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΕΊ ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΣ .......ΚΑΙ
ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ-ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

διάλεξαν το Β. Τέλειο...


Από αυτήν την απόψη, ΖΗΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΙΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

1.Τα ΤΑΚΤΙΚΑ έσοδα από ότι πουλήσετε, ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΖΕΣΤΕ.

2.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΕΙΝΑΙ MONON OI TOKOI KAI MONO ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙ.ΚΟΥΡΕΜΑ, ΜΟΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ H ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ ΚΟ-ΡΟΙ-ΔΑ-ΡΕΣ.dioti George, kaneis den zei mono me aera, etsi kai kanena kratos den zei mono me foroys...George sucker...

4.ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΘΑΥΜΑΣΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΕ ΤΗΝ ΧΙΛΗ ΣΤΟ ΧΑΟΣ (Mr. IMF , ha,ha, ha) . ΤΕΛΕΙΟ.ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ. ΕΔΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΤΕ...ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ

ΖΗΤΩ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ-ΚΤΛ.ΚΤΛ..

Υ.Γ.
1.ΒΑΡΩΝΕ, ΠΑΑΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ..ΠΑΑΑΝΕ...ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ. ΚΑΤΣΕ ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ...ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΥ ΣΤΑ UAE DEN NOMIZV NA THN KATALABAN...



2.ΒΑΛΤΕ ΦΟΡΜΕΣ.....ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ.