10/10/11

Δεν λείπει το ρεπορτάζ Χωροφυλακής από την ΠΟΕΣΥ (ρεπορτάζ στυξ)

ΜΑΤ και κάτω η ενημέρωση

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3658

Μπάχαλο άνευ προηγουμένου προκλήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, μόλις έγινε γνωστό ότι την άλλη εβδομάδα (Τέταρτη 12 Οκτωβρίου 9.45) στην έδρα των ΜΑΤ, (στο κτίριο της Καισαριανής) πραγματοποιείται ημερίδα στην οποία θα προεδρεύει ο Γ. Σαβίδης, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.
Την προηγουμένη, είχαν φάει το ξύλο της αρκούδας συντάκτες και φωτογράφοι.Θέμα της ημερίδας «αστυνομία και ανθρώπινα δικαιώματα»


Αμέσως οι περισσότεροι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποκήρυξαν την συμμετοχή των δημοσιογράφων σε μια τέτοια εκδήλωση αλλά κατά περίεργο τρόπο αντιμετώπιζε χλιαρά την ιστορία ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ


Μετά από λίγα λεπτά μοιράσθηκε από το πρωτόκολλο της ΕΣΗΕΑ, πρόσκληση των οργανωτών στο Τρίμη , (μάλλον για να κάνει κι αυτός χαιρετισμό) μαζί με το πρόγραμμα, απ΄όπου φαινόταν ότι το καλωσόρισμα στην ημερίδα θα έκανε ο διευθυντής της διεύθυνσης αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής.


Επακολούθησε πανδαιμόνιο και τελικά στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία, καταγγέλλεται η αστυνομική βία και αναφέρεται:
«Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν είναι ιδιαίτερα προκλητική και ακούγεται σαν ανέκδοτο η διενέργεια ημερίδας στην έδρα των ΜΑΤ με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» παρουσία όλης της αστυνομικής ηγεσίας, με την οποία είναι φανερό ότι επιζητείται η νομιμοποίηση του αγαθοεργού έργου των διαφόρων ειδικών σωμάτων ασφαλείας.»
Με προσωπική του ανακοίνωση πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ εξηγεί ότι είχε αποφασίσει να πάει πριν γίνουν τα επεισόδια της Τετάρτης αλλά μόλις έγιναν ζήτησε να είναι παρόντα και να μιλήσουν και θύματα δημοσιογράφοι της αστυνομικής βίας. Αυτό έγινε, λέει, αποδεκτό και τελικά θα πάει. Μόνο που αυτά τα δήλωσε αφού προηγήθηκε η φασαρία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, βγήκε έξω ο Τρίμης και του τηλεφώνησε.
Την άλληΤετάρτη απεργούν ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ και την άλληΤρίτη η ΕΣΗΕΑ.Θα έχουν ενδιαφέρον οι εξελίξεις.


Θέλουν να ανοίξουν χασάπικο…


Επιμένουν στις απολύσεις οι εκδότες, σε νέες μειώσεις μισθώσεις και δεν υπογράφουν συλλογική σύμβαση αν δεν τελειώσουν με τις ατομικές συμβάσεις και ότι άλλο έχουν βάλει μπροστά .
Την ίδια ώρα ο Τρίμης σχεδόν παρακαλούσε τον Μπόμπολα να βαφτίσει «εθελουσία» τις απολύσεις, μήπως βρεθεί κάποια συμφωνία και δώσει την συναίνεση της η ΕΣΗΕΑ.
Εκείνος όμως αντέτεινε: οι επιχειρήσεις θα κάνουν τη δουλειά τους!


Την πρωτοφανή συνδιαλλαγή των προθύμων με τις απολύσεις να πέφτουν σαν το χαλάζι, καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, επισημαίνοντας ότι η στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ και στη συνάντηση αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε επεισοδιακή η συνάντηση την περασμένη Τρίτη, όταν άλλα μέλη του ΔΣ κατήγγειλαν ανοιχτά ότι δεν τους εκπροσωπεί ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ με αυτά που λέει.


"Αν θέλει κάποιος να κάνει τον χασάπη δικαίωμα του", είπε απευθυνόμενος στον Τρίμη ο εκπρόσωπος της ΚΕΔ Δημήτρης Τσαλαπάτης. "Εμείς διαφωνούμε με όλα αυτά".
Λίγο πριν οι εκπρόσωποι της ΕΙΗΕΑ στη συνάντηση, είχαν αρνηθεί να ανακαλέσουν να σταματήσουν κάθε εχθρική ενέργεια και να συζητήσουν την ανάκληση των απολύσεων και των ατομικών συμβάσεων.
Και οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ συνέχιζαν να κουβεντιάζουν μέχρι που συμφώνησαν να ορισθεί τετραμελής επιτροπή για διαπραγματεύσεις.


Τόσο πολύ αριστεροί, οι φουκαράδες…


Η ….εκπομπή της ΕΡΤ


Που να τολμήσει όμως, η παρέα που οργάνωσε την εκπομπή της ΕΡΤ, να αναφερθεί στη σφαγή για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, οι οποίοι παραμένουν με παγωμένους μισθούς από το 2008 και επί πλέον με παράνομες μειώσεις αυτών των αποδοχών κατά 30% από το 2010.
Ούτε κουβέντα βέβαια δεν ακούστηκε, για το νέο μισθολόγιο που φέρνει καινούργιες περικοπές 50%, ούτε για τα ακίνητα της ΕΡΤ που χαρίζονται σε ιδιώτες, ούτε βέβαια για την συμφωνία με τα ιδιωτικά κανάλια,να βγάζουν τζάμπα πρόγραμμα από την ΕΤ1 με τα κοινοτικά κονδύλια από το PRISMA, που κλείνει. Όσο για την εφεδρεία η ανθρωποφαγία έδωσε λύση. Θα σφαχτούν όσοι πάνε για σύνταξη.


Μόνο ο Θανάσης Χατζαράς, πρώην πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε την διαφορά. Μίλησε πολιτικά τάχωσε χοντρά στην Κυβέρνηση και τα συμφέροντα και είπε όσα πρόλαβε, επειδή ο …καλός παρουσιαστής έκανε πάλι την… δουλειά: Όπως ακριβώς τότε με την απεργία για τους συμβασιούχους, που πήγε να βγάλει το δελτίο του Στάγκου και του τόκοψε η περιφρούρηση της απεργίας, στον αέρα μέσα στο στούντιο.
Και μια …. σύμπτωση, όπως και τότε με το δελτίο-απόπειρα. Στο κοντρόλ ήταν πάλι η συνταξιούχος του Λεμονόσοφ, με αριστερό άλλοθι δίπλα της, το δεξί χέρι του Ράμμου.


Κανείς βέβαια δεν τόλμησε να πει ποιοι φταίνε που ξαφνικά η ΕΡΤ, και το ΑΠΕ έγιναν ΔΕΚΟ για να κάνουν τα δικά τους τρόικα, κυβέρνηση και Διαπλοκή.


Και δυο λόγια για το σκηνικό: Ποιος έκανε τη γλάστρα στο πάνελ, αριστερά του Παπαστάθη;


Όπως γράφει το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής


«..Να συμπεριληφθούν αναδρομικά και οι αυξήσεις στους μισθούς των δημοσιογράφων, που οφείλει η ΕΡΤ από το 2008, στην συμπληρωματική σύμβαση, αντί να περιλαμβάνει μόνο ασφαλιστήριο ζωής με την Εθνική Ασφαλιστική
ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δ.Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα.


Τη σύμβαση είχε ξεχάσει ενάμιση χρόνο τώρα, να υπογράψει το προηγούμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και το σημερινό προεδρείο, έφερε για υπογραφή μόνο το ασφαλιστήριο.


Στη συνάντηση που προηγήθηκε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Θ. Παπαγεωργίου, η ΕΡΤ υποχρεώθηκε πάντως να συμφωνήσει με την παρέμβαση της ΚΕΔ ότι θα έπρεπε να καταβληθεί για το 2009, τουλάχιστον η αύξηση που προέβλεπε η σύμβαση της ΕΣΗΕΑ με τα ιδιωτικά κανάλια (7% για την διετία)...». Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: