30/10/11

Η Ληστεία των δικών μας χρημάτων που «μας ξαλαφρώνει»

Του Σπύρου Χατζάρα

Η προπαγάνδα τους λέει, ότι με το «κούρεμα» των ομολόγων των ασφαλιστικών Ταμείων, φεύγει ένα «βάρος» από την πλάτη μας.
Η Αλήθεια είναι, ότι τα 15 δίς που «κουρεύουν» από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι δικά μας χρήματα. Η κοινωνική αποταμίευση. Τα χρήματα που μαζέψαμε δραχμή-δραχμή, εμείς, οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας από το 1949.


Τα λεφτά αυτά, που βάλαμε στην άκρη για τη σύνταξη και την υγεία μας, αφού τα δάνειζαν στη δεκαετία των 60 με 1%, στα χρόνια του Σημίτη τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο και τα χάρισαν στους αεριτζήδες, και ότι απέμεινε τα έβαλαν για «σιγουριά» σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, και τώρα τα «κουρεύουν» κατά 50%. Μας κλέβουν και θέλουν να μας κάνουν να πούμε! «ουφ ξαλάφρωσα».
Φιλόδοξο και «μεγαλόπνοο» σχέδιο.


Ανησυχώ όμως διότι φοβούμαι ότι οι διοικήσεις των Ταμείων που θα αποδεχθούν το«εθελοντικό ξαλάφρωμα», θα βάλουν στοίχημα την ζωή τους, διότι πολλοί τρελαμένοι και πεινασμένοι, δεν το έχουν σε τίποτα να πάρουν το δίκαννο που έλεγε και ο Μίμης Φωτόπουλος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. Είναι ευκαιρία τα ταμεία να διεκδικήσουν δημόσια περιουσία . Δηλαδή για τα 15 δις ζημιά από το κούρεμα να λάβουν μετοχές ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ κλπ Με αυτό τον τρόπο αφενός θα έχουν πάγια έσοδα από τα μερίσματα των μετοχών και αφετέρου θα παραμείνει η δημόσια περιουσία στην Ελλάδα και δεν θα ξεπουληθεί αντί πινακίου φακής . Επίσης οι διοικητές των ταμείων θα είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική διαχείρηση των ΔΕΚΟ αυτών .


2. Αντί αυτού υπάρχει ένα προδοτικό σχέδιο . Να δώσουν εγγυήσεις προκειμένου τα ταμεία να δανειστούν τα 15δις που ζημιώνονται από το κούρεμα . Δηλαδή αντί να έχουν εισόδημα τόκους από 15δις να πληρώνουν τόκους για 15δις ! Ότι νάναι αρκεί να την βγάλουν καθαρή οι νταβατζήδες και βλέπουμε για τα ταμεία ...

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικός αριβίστας.Θέλει να τρομοκρατήσει γέρους με άνοια και να πανικοβάλει κάθε είδους Κατίνες για να τους έχει συνενόχους στο ξεπούλημα και τη λεηλασία της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Κε Χατζάρα, καλή η πολιτική απογύμνωση των προδοτών, αλλά χωρίς άλλα κόμματα γιά να διεκδικήσουν την εξουσία, είναι χωρίς αποτέλεσμα.
Πότε σκοπεύετε να κάνετε το κόμμα σας και πότε να το προβάλλετε; Μετά τις εκλογές; Περιμένετε κάτι;

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ
Κε ΧΑΤΖΑΡΑ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΚΑΝΟ........( ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ )
που έλεγε και ο Μίμης Φωτόπουλος .

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...