5/10/11

Μοιάζει για τρέλα αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια

Μην ξεχάσατε δυο κουταλιές Πάγκαλο στην κατσαρόλα


του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Δεν πάει πολύς καιρός που ο καλός κύριος Ταύρος (κυκλοφορεί και ως Μάνος) από την… οικολογική συχνότητα του Φαλήρου, έρριξε την ιδέα της μισθωτής εφεδρείας.


Παραδοσιακή δεξιά συνταγή, τόσο που να πει, σχεδόν αμέσως, «γιατί όχι» η πλευρά Σαμαρά.


Είναι όμως περίοδος, που γίνεται το πρώτο τηλεφώνημα ανάμεσα στους συγκατοίκους (όταν κάνανε το μεταπτυχιακό τους) για συναίνεση στην πλάτη του κοσμάκη.


Και αυτή η είναι ακριβώς η πολιτική γέφυρα .


Ο Βενιζέλος κάνει τα βαφτίσια και το όνομα αυτής γίνεται εργασιακή εφεδρεία. Περνάει έτσι στους άξονες του μεσοπρόθεσμου, που τα βασικά του άρθρα έχουν υπερψηφιστεί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και έχει υποστηρίξει με την…..βαρύτητα των θέσεων της και η καλή κυρία ΄Ελσα (τέως παρά τη Ντόρα) και αρχίζει το μπάχαλο.


Μέχρι και το επιτελείο της τρόικας την πάτησε.


«Δεν θες να τα βρήκανε οι δυο τους» σταυροκοπήθηκε και ο Τόμσεν, πριν από το γεύμα εργασίας με τον Ρουμελιώτη, (του ΔΝΤ) την περασμένη εβδομάδα.
«Καλό ακούγεται αυτό με την εφεδρεία….», λέει κάποιος στο ίδιο τραπέζι. Και στήνεται ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που ξαναφέρνει τους….μάγους αλλά χωρίς την 6η δόση.


Η υπόθεση όμως της εφεδρείας έχει κόψει το ΠΑΣΟΚ (ότι έχει απομείνει δηλαδή) στα πέντε, ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και οι σαμαρικοί παίρνουν σβάρνα τα τηλεπαράθυρα και αλλάζουν γραμμή.


- Απολύσεις φέρνει η εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ, λέει η παρέα Μητταράκη - Ψυγείο διαρκείας για τους υπαλλήλους, είναι η εφεδρεία της ΝΔ, τους απαντούν Μόσιαλοι και Λοβέρδοι.


Και οι μικροί, σε ψήφους, του κοινοβουλίου επαναλαμβάνουν ο καθένας την θέση του μήπως και κρατήσουν το μαγαζί τους.


Απλώς κάποιες δεκάδες χιλιάδες οικογένειες (το νούμερο παίζει ανάμεσα σε 30-60 χιλιάδες) είναι στον προθάλαμο της κατάθλιψης, η ψάχνουν για πλατεία πριν γίνει της Λιβύης.


Μιλάμε δηλαδή για 150-600.000 μούντζες μαζεμένες.


Και η συνέχεια που γράφεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν χωράει στο μυαλό του ανθρώπου. Μόλις 200 εκ. ευρώ είναι η οικονομία στο Δημόσιο από την εφεδρεία.
Καλά και όλο αυτό το μπάχαλο για δυο κατοστάρικα; Απορεί με σπασμένα ελληνικά και ο Θόδωρος από τα Τίρανα, που βιάστηκε να γίνει Χριστιανός για να βολευτεί να σκουπίζει σκάλες , με το συνεργείο καθαρισμού στο υπουργείο……..
Αλίμονο μας, κυβέρνηση Βαγγέλη με τον Γιώργο στο τηλέφωνο, να τα λέει με την Μέρκελ, είναι αυτή, σχολιάζει ο περιπτεράς στη γωνία, που μάταια ψάχνει να δει τον Χατζάρα στον «Blue Sky».


Σκέψου να κάνουν σούμα και με τον Σαμαρά- συγκυβέρνηση, που από χθες ακούγεται ότι εξετάζει ο Πρόεδρος Κάρολος, τι άλλο έχουμε να πάθουμε, λέει ο παρκαδόρος στη βενζίνα του Κώστα απέναντι, χωρίς να σταυρώνει πελάτη.


ΥΓ 1. Ότι και να γίνει όμως δεν δένει το γλυκό χωρίς δυο κουταλιές Πάγκαλο. (Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Σκάι).


2. Προσέξτε επειδή μπορεί να πάθουμε στέρηση……………….

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια σημαντική διαπίστωση είναι ότι στο "παιχνίδι" της Επικοινωνίας υπάρχουν μερικοί που προτιμούν την Ενημέρωση.
Το ευχάριστο αυτής της διαπίστωσης πηγάζει από το ότι είναι ΚΑΙ αποφασισμένοι.

Καλη Δύναμη Πατριώτη Δημήτρη