6/2/12

SYNTRIMIA GO HOME (ΚΕΔ)

Διπλή ήττα προεδρικών στη συνέλευση ΕΣΗΕΑ

Σε διπλή ήττα του συστήματος Τρίμη-Αριστεριστών και της δεξιάς γενικής γραμματέως που είναι μαζί τους, κατέληξε η έκτακτη γενική …..συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ, που η πραγματοποίηση της κινήθηκε στις παρυφές της νομιμότητας. Εξάλλου και όπως κηρύχθηκε αλλά και ως διαδικασία , , δεν είχε ούτε την απαιτούμενη απαρτία αφού σε σύνολο 5500 εγγεγραμμένων μελών,έπρεπε σύμφωνα με το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΌ να έχουν υπογράψει και να παρίστανται τουλάχιστον 1500 ταμειακά εντάξει Στο Καραβελ δεν ήταν ούτε 1200 και ουδείς γνωρίζει πόσοι είχαν καταβάλει συνδρομή ή τις είχαν αποδώσει οι εργοδότες( σύμφωνα με τον Ν1264/82) κλπ.


Αυτό υπογράμισαν και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την Παρασκευή , οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ, Δημήτρης Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα επισημαίνοντας ότι υπάρχει ΉΔΗ από τους χειρισμούς αλλά βασικά από το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ζήτημα νομιμοποίησης του προέδρου και της θλιβερής αυτής παρέας , μετά το προχθεσινό φιάσκο και δεν μπορούν να παριστάνουν το προεδρείο.


Σε όλη αυτή τη διαδικασία της…συνέλευσης έστω και όπως έγινε , ήταν διάχυτη η αγωνία και τα συσσωρευμένα εκρηκτικά προβλήματα του κλάδου, με τις απολύσεις, τις περικοπές, τη ανεργία και τα λουκέτα.


Η «συνέλευση» όμως και η ψηφοφορία, , παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες και την τεράστια κινητοποίηση της πλευράς , αριστεριστών και άλλων ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΥΘΌΡΜΗΤΑ σε αποτέλεσμα –μομφή για αυτούς που κρατάνε όπως –όπως,τις καρέκλες του προεδρείου και έχουν ακεραία την ευθύνη για δεκάδες τυφλές απεργίες που γίνονται παράνομα, και χωρίς αποτέλεσμα, όπως κατήγγειλε στη συνεδρίαση της Παρασκευής και ή α΄αντιπρόεδρος.


Στη συνέλευση κατατέθηκαν 9 προτάσεις-ψηφίσματα ,ανάμεσα τους και κείμενο για διαγραφή των συνταξιούχων και την έξωση τους από τον ΕΔΟΕΑΠ . Αυτή όμως πνίγηκε εντέχνως από το προεδρείο για να μην ξεσηκωθούν αντιδράσεις και για αυτούς τους λαγούς του Λοβέρδου.


Την πάτησε και ο Ψυχάρης


Οι υπόλοιπες προτάσεις ,συμμαζεύτηκαν σε μυστική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών δυο μέρες αργότερα, από τη γενική γραμματέα, δήθεν….. εγκρίθηκαν από 4 παρόντα μέλη του ΔΣ 3 δήλωσαν απόντες καθ αφού «κωδικοποιήθηκαν» αυθημερόν από νομικούς, προέκυψαν 3 κείμενα:


# το ένα (ΠΡΟΤΑΣΗ Ι) της ομάδας Τρίμη που πρότεινε απεργίες διαρκείας και προσφυγή στον ΟΜΕΔ , ώστε με μια διαιτητική απόφαση να νομιμοποιηθούν οι απολύσεις που έχουν γίνει και να εγκριθούν οι μειώσεις μισθών που έχουν γίνει, μήπως και δεν τις φορτωθεί αυτός. Δηλαδή ότι θέλουν και ότι κάνουν τα αφεντικά , με βούλα της διαιτησίας για να την βγάλει καθαρή το προεδρείο τη παρακμής.


# το άλλο ( ΠΡΟΤΑΣΗ 2) της παράταξης του ΚΚΕ , με κλασικό απεργιακό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και πρώτο μισθού 1400 ευρώ, την ώρα που η τυποεκδοτική έχει κάνει αίτηση να μπει στο άρθρο 99 χώρια για τις απολύσεις που έγιναν εκεί και στον 902. και έχουν κουκουλωθεί.


# το τρίτο ( ΠΡΟΤΑΣΗ 3) που η πατρότητα του, διεκδικείται από διάφορους και εσχάτως από την γενική γραμματέα και συνεργάτες της,προέβλεπε, να διεκδικηθεί κλαδική σύμβαση στις εφημερίδες εντός 15νθημέρου( ΣΣ κάτι αδύνατο επειδή αρνείται να το κάνει η πλειοψηφία 3 χρόνια τώρα) Αλλοιώς να γίνει σύμβαση έστω και με μεσοσταθμική μείωση μισθών και αν δεν επιτευχθεί η μείωση να γίνουν στοχευμένες απεργίες (ΣΣ. Για τις μειώσεις μισθών) εκεί που αρνούνται να κόψου τους μισθούς΄.΄…
# Στην ουσία το κείμενο αυτό ήταν περίληψη της πρότασης Ψυχάρη για μειώσεις μισθών 20%, που ήδη είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται , πριν την ψηφοφορία της συνέλευσης.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι ΤΕΛΙΚΑ δεν πέρασε καμία πρόταση αφού δεν συγκέντρωσε το 50+1 επί των ψηφισάντων.


Όλοι όμως ήξεραν από την αρχή, ότι δεν θα περνούσε τίποτα. Ακόμη και όσοι επέλεξαν την τρίτη πρόταση , την ψήφισαν για να μην γίνει του Τρίμη ενώ τα λευκά , όπως αποδείχτηκε, ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ σαν ρήτρα για να μην περάσει στη συνέλευση το κόλπο Ψυχάρη με την νομιμοποίηση των περικοπών, αφού δικοί του ήτανφαίνεται,, πίσω από την τρίτη πρόταση.
Οι αριθμοί τώρα είναι αποκαλυπτικοί.


Ψήφισαν 2187 μέλη της ΕΣΗΕΑ και έλαβαν
-πρόταση Γ΄ 897 , ποσοστό 41%
-Πρόταση Τρίμη-αριστεριστών και Financial 809 (ο,τι πήραν και στις εκλογές του Μάη)) ποσοστό 36,9%
-πρόταση Ράμου 348 ποσοστό 15,9%
-λευκά άκυρα 133 ποσοστό 6 %


Δεν υπήρξε κουβέντα για τις άλλες συμβάσεις (ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ, Την ΕΡΤ, το ΑΠΕ, τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΜΕ τα γραφεία τύπου την ΓΓΕΕ κλπ), ούτε βέβαια για τις κομμένες συντάξεις, τα χαμένα δώρα Χριστούγεννα και Πάσχα, τις θέσεις εργασίας που χάνονται, τα εκατομμύρια από τα αποθεματικά που πάνε να μας φάνε με το PSI .Και το κυριότερο ο τι όποιος χάνει την δουλειά του τώρα, δεν ξαναβρίσκει.


Αλλά αυτοί εκεί να το παίζουν προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ και στα μαγαζιά να γίνεται σφαγή με την δική τους αβάντα.


Α.Β


Από την γραμματεία της


ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα πατριώτη

Ελπίζω η υγεία σου να έχει αποκατασταθεί.
Αυτόν τον καιρό -στο έχουν επισημάνει και άλλοι- λείπει η φωνή σου από την Ενημέρωση. Η προσπάθεια στο Axis radio είναι φιλότιμη, αρκετά περιορισμένη, και το ραδιόφωνο έχει τους δικούς του χρόνους και απαιτήσεις.
Μήπως θα μπορούσες να παρουσίαζες εδώ στο ιστολόγιο, ένα μίνι Δελτίο των 11 της χρυσής εποχής του Blue Sky, κείμενα δηλαδή αλλά με τον τρόπο που τα παρουσίαζες τότε;;

Είδηση-Σχολιασμός

Δεν χρειάζεσαι πολύ κόπο για να πεις ότι είναι να πεις και τα γραπτά μένουν, αναδημοσιεύονται, αναλύονται.

Ένα Χατζαρικό κείμενο την ημέρα την Χούντα την κάνει πέρα.

Καλή υγεία και δύναμη Πατριώτη

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=6nzk1bqng_g&feature=related

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ είπε...

ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΑ:

http://www.digitallife.gr/wp-content/uploads/2012/02/agapoules.jpg

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...