29/2/12

Ενώ ψηφίζουν για περικοπές σαν τρελλοί

Οι ωραίοι και οι Ναζωραίοι θα πάνε ταμείο στις 9 Μαρτίου

Η ενεργοποίησης των ελληνικών ασφαλίστρων κινδύνου  είναι ζήτημα ημερών.
Οι  Ναζωραίοι των  αγορών και οι ωραίοι τοκογλύφοι θα πάνε ταμείο. Η συμμετοχή στο PSI+ δεν θα ξεπεράσει το 90% που θεωρείται το όριο για την επιτυχή ολοκλήρωση. Αν  ξεπεραστεί το 66%  η ελληνική κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), με αποτέλεσμα να προκληθεί πιστωτικό γεγονός και η ISDA θα κληθεί να αποφασίσει για την ενεργοποίηση των CDS.  Οι αποφάσεις θα ληφθούν στις 9 Μαρτίου, μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών για τα ελληνικά ομόλογα. H ISDA θα κληθεί να αποφασίσει για το χαρακτηρισμό της κατάστασης και την ενεργοποίηση των CDS μετά την ενεργοποίηση των CACs και εφόσον έχουν χρησιμοποιηθεί οι ρήτρες συλλογικής δράσης.
Οι αγορές είναι πλέον πεπεισμένες για μια άμεση ενεργοποίηση των CDS και το  «πακέτο» ελληνικών κρατικών ομολόγων και CDS  διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου εξαμήνου, πάνω από το 96% της ονομαστικής αξίας. Αντίθετα  τα ελληνικά ομόλογα  διαπραγματεύονται κάτω από το 20% της ονομαστικής τους αξίας .

Σύμφωνα με την  Wall Street Journal  η πρώτη συζήτηση στην ISDA για την  αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και την πληρωμή των Credit Default Swaps, CDS, θα γίνει σήμερα. 

Η Wall Street Journal γράφει ότι  η απόφαση  που θα ληφθεί θα επηρεάσει πέραν όσων διακρατούν ελληνικό χρέος τους κατόχους και όλων των άλλων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, καθώς και όλους όσοι διακρατούν ασφάλιστρα κινδύνου για κρατικά ομόλογα σε παγκόσμιο επίπεδο--συνολικού ύψους 2,9 τρισ. δολαρίων, και ότι οι  επενδυτές διαμαρτύρονται για το  ότι η διαδικασία μέχρι τωρα  γίνεται υπό συνθήκες μυστικότητας.


Σπ.Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Greek default ghost becoming flesh and blood



http://rt.com/business/news/greece-default-isda-bonds-521/

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...