5/2/12

Ένας ακόμα ωραίος και Ναζωραίος

ΜΙΝΟΣ ΜΩΥΣΉΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ Σ.Δ.Ι.Τ.(συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ !

Τι λέει ο άνθρωπος παρακάτω;
"....το κράτος -λέει- θα αποποιηθεί με αυστηρούς κανόνες και σταδιακά ένα μέρος των τρεχόντων φορολογικών του εσόδων.... για ....να ενισχύσει την τάση προς την μακροπρόθεσμη αποταμίευση...." !
Εδώ ο Λοβέρδος από καιρό λέει "δεν υπάρχει σάλιο" και οι ασφαλιστές....μιλάνε για περισσεύματα και αποταμίευση, ότι δηλαδή συμβαίνει στον κύκλο της ανόδου της οικονομίας.
[Ρε μήπως μας δούλευε ο Λοβέρδος και "λεφτά υπάρχουν";]


Να τος λοιπόν κι ο "μουστερής".... η Ι.Χ ασφάλιση των ασφαλιστών με "προφυλακτικό" την φοροδιαφυγή, θέλει να κάνει 'ΣΔΙΤ' , τουτέστιν να γαμήσει -συνεργασία το λένε τώρα- την ξεβράκωτη και κατά συνέπεια εύκολη, πλην αγαπημένη μας Δ.Χ κοινωνική ασφάλιση.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Κούνια που σας κούναγε....
Ακόμα δεν ξεμπερδέψαμε από την μια την "ασπίδα-χωρίς πρόνοια" και θέλει τώρα ο κ. Μωυσής 'ΣΔΙΤ' [με τι πουλί ρε ψόφιες].
Πάντως είναι περίεργη η "θέση" του, αφού ο έμπειρος ασφαλιστής γνωρίζει από μέσα το οικονομικό χάλι του ιδιωτικού πυλώνα ασφάλισης, εκτός κι' αν εννοεί να "συμπράξουμε" με "αλλοδαπές" !
Τώρα βρήκανε την ώρα και την στιγμή, τώρα που δεν υπάρχουνε λεφτά για βιβλία στο υπουργείο της κυρίας του σιναφιού τους, που τα παιδιά στα σχολεία πέφτουν κάτω απ' την ασιτία, που τα ασφαλιστικά ταμεία διαλύονται....και η κοινωνική πρόνοια πνέει τα λοίσθια ελλείψει πόρων, τώρα βρήκαν στην αναμπουμπούλα(σαν τον λύκο) ", να ζητήσουν "φορολογικές διευκολύνσεις" για να οικονομήσουν "παντεσπάνι προμήθειες" και μπόνους;


"Έννοια σας", μαζί θα πεινάσουμε μάγκες, να είστε σίγουροι. Αν τα παιδιά μας αύριο δεν θα έχουν να φάνε, θα έρθουν στα δικά σας τ' αρχοντικά και τα κελάρια, είτε το θέλετε είτε όχι....
Ναι θέλουν Ι.Χ ομαδική ασφάλιση προσώπων....βασισμένη στην φοροδιαφυγή οι ασφαλιστές του Υπουργείου Ανεργίας και Ανασφάλισης του κ. Λοβέρδου, της κας Κατσέλη, του κ. Κουτρουμάνη και της κας Δρέττα, που καιρό τώρα τρέχει -το υπουργείο- στις διάφορες μαζώξεις τους, τους συμβουλεύει, τους παρατηρεί -δήθεν-, ενώ στην πραγματικότητα οδηγεί την τραυματισμένη κοινωνική ασφάλιση στα δόντια της διεφθαρμένης ιδιωτικής, ως 'πρόβατο επί σφαγήν' στην κυριολεξία.
Αμ και το προκομμένο το "Υπουργείο Οικονομικών, που δουλειά του είναι να πατάει την φοροδιαφυγή και να εισπράττει τους νόμιμους φόρους εδώ και πολύ καιρό κάνει τα στραβά μάτια, "αρνούμενο! πεισματικά, επίμονα και φυσικά παράνομα" να εφαρμόσει την νομοθεσία και τις αποφάσεις, για την φορολογία των DAF, μη και στενοχωρήσει τους ασφαλιστές και τα Golden boys.
Ποιους "υψηλόβαθμους" φοροδιαφεύγοντες καλύπτει άραγε;
Καλά θα κάνει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παντελής Οικονόμου, να κοινοποιήσει την εγκύκλιο -που είναι έτοιμη- ώστε να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι και οι ΔΟΥ και να ενεργήσουν τα νόμιμα.
Καλύτερα έτσι, παρά να "εκτεθούν" κάποιοι, πιθανόν και εν αγνοία τους και να τους "κυνηγάνε" ύστερα.


ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΌ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ , ΟΤΙ ΕΤΟΎΤΗ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΈΧΕΙ ΣΚΟΠΌ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΝΑ ΔΙΑΛΎΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΑΣΦΆΛΙΣΗ.
ΤΟ ΧΡΉΜΑ ΕΔΩ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ.
ΓΙΑ Ν' ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ -ΠΟΝΗΡΑ- ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΣΕ ΤΖΟΥΦΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΝΔΡΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ "ΑΡΓΥΡΙΑ" ΚΑΙ Ο ΝΟΏΝ ΝΟΉΤΩ....
ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΎΝΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΤΑΎΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΗΤΑΝ ΈΤΟΙΜΑ ΑΠΌ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΌ ΚΑΙ ΤΟΎΤΟΙ.... ΑΠΛΏΣ ΒΆΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΡΦΙΆ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ "ΠΥΡΑΜΙΔΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ" ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΛΙΜΠΑ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ....ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΝΙΑ.
ΔΙΑΝΟΕΙΣΘΑΙ ΤΙ ΣΥΝΈΒΗ ΕΔΩ ; ΕΚΛΑΠΗ Ο ΜΟΧΘΟΣ ΤΡΙΩΝ -ΚΑΙ ΒΑΛΕ- ΓΕΝΙΏΝ ΕΛΛΗΝΩΝ[ΠΑΠΠΟΎΔΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΠΑΙΔΙΑ] ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ, ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ !
ΤΙ ΣΥΖΗΤΆΜΕ;



http://www.hrima.gr/article.asp?view=1054&ref=1046


ΜΙΝΟΣ ΜΩΥΣΗΣ [ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ].

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΔΙΤ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Το συνέδριο χαιρέτισε ο κ. Μίνος Μωυσής, πρώην Πρόεδρος της ΈΑΕΕ,[τωρα στην Εμπορικη] που αναφέρθηκε στις δυνατότητες συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με διακριτούς ρόλους για τα δύο μέρη, αμοιβαία αναγνώριση των ρόλων αυτών και τόλμη στην εφαρμογή των συμπράξεων.
Η εφαρμογή των ΣΔΙΤ, σύμφωνα με τον κ. Μ. Μωυσή, στο αντικείμενο της ασφάλισης «βρίσκει» τεράστιο πεδίο εφαρμογής. Στις συντάξεις η πολιτεία αναλαμβάνει να επιστρέψει στον πολίτη ένα ποσό σύνταξης ανάλογα με τις εισφορές του, τα χρόνια εργασίας του, αλλά κυρίως με βάση τα οικονομικά και δημογραφικά στοιχεία του συστήματος. Το ποσό αυτό δεν μπορεί να είναι επαρκές για αυτό που η σύγχρονη αντίληψη ορίζει ως «ζωή» μετά τα 65.
Στο σημείο αυτό έρχεται η ιδιωτική ασφάλιση, η οποία καλείται να συμπληρώσει μέσω ανταποδοτικών σχημάτων το εισόδημα στη συνταξιοδότηση. Υπάρχει διακριτός ρόλος για την πολιτεία και για τον ιδιωτικό τομέα που όμως χρειάζεται θεσμική κατοχύρωση και κίνητρα. Η λογική ότι το κράτος θα αποποιηθεί με αυστηρούς κανόνες και σταδιακά ένα μέρος των τρεχόντων φορολογικών του εσόδων προκειμένου να ισχύσει την τάση προς την μακροπρόθεσμη αποταμίευση είναι μία λογική που είναι αποδεκτή διεθνώς, επεσήμανε ο κ. Μ. Μωυσής. Και αυτό γιατί είτε μέσω της αναβεβλημένης φορολογίας είτε μέσω του αυξημένου εισοδήματος στη συνταξιοδότηση τελικά υπάρχει επιστροφή προς την οικονομία και την κοινωνία. Αναφερόμενος στον τομέα υγείας τόνισε ότι ο πολίτης ενδιαφέρεται για ελεύθερες υπηρεσίες, που θα είναι στη διάθεση του όταν τις χρειαστεί. Σύμφωνα άλλωστε με ειδικούς μελετητές, η συνολική δαπάνη για ιδιωτική περίθαλψη μπορεί να μειωθεί και να ελεγχθεί πιο αποτελεσματικά, με παράλληλη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αν στον κλάδο υγείας δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργαστούν αρμονικά.

ΓΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...